Resepti

Kookos-sitruunakieppu (noin 35 kpl)

Pullataikina: Täyte:

5 dl vettä tai maitoa 150 g pehmeää voita

2 dl sokeria 3 dl tomusokeria

2 tl suolaa 1/2 dl vaniljakreemijauhetta

1-2 rkl kardemummaa 1 dl kylmää vettä

50 g hiivaa 2 1/2 rkl vaniljakreemijauhetta

2 kpl kananmunia 200 g maitorahkaa

reilu 1 1/2 litraa vehnäjauhoja 1-1,5 dl kookoshiutaleita

250 g pehmeää voita 1 sitruunan raastettu kuori

Viimeistelyyn:

voisulaa, hienoa sokeria (sekä erikoishienoja kookoshiutaleita)

Yhdistä taikinanesteeseen suola, sokeri ja kardemumma. Lisää joukkoon murennettu hiiva, sekoittele kunnes hiiva liuennut. Lisää kananmunat ja reilu puolet jauhoista ja vaivaa hetki. Lisää mikrossa pehmitetty voi ja vaivaa taikinan sekaan. Lisää loput jauhot ja vaivaa noin 10 min. Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia, valmista sillä välin täyte. Valmista vaniljakreemi sekoittamalla 2 1/2 rkl jauhetta ja kylmä vesi hyvin yhteen, anna turvota hetki. Vaahdota voi, tomusokeri ja 1/2 dl vaniljakreemijauhetta kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää valmis vaniljakreemi ja jatka vaahdottamista hetki. Sekoita sitruunankuoriraaste ja kookoshiutaleet rahkan joukkoon ja sekoita täytteeseen.

Kaulaa pullataikinasta ohut suorakaiteen mallinen, suuri levy ja levitä päälle sopivasti täytettä. Taittele levy pituussuunnassa kolmeen kerrokseen. Leikkaa taitellusta kaistaleesta noin 2 cm paloja noin 35 kpl.

Kierrä palat spiraaliksi ja kiepauta solmuksi. Nostata pullat liinan alla, lämpöisessä paikassa puolisen tuntia, paista noin 200 asteessa noin 12 min.

Voitele pullat paiston jälkeen voisulalla. Pyöräytä pinta hienossa sokerissa tai halutessasi kookoshiutale-sokeriseoksessa.

Resepti: Kondiittorimestari Jenni Höijer