Tirehtööri Frank ja Hassu Hose sekä viisi muuta sirkustaiteilijaa raottavat taikuuden salaisuuden verhoja

Taikapaja on avoinna Kärkkäisen Lahden tavaratalon Lasten päivässä lauantaina 10. syyskuuta.

Taikanarukoulussa opetellaan yksi temppu: maailman helpoin solmu. Tässä taikuruuden bravuritempussa tarvitaan Taikapaja tapahtumatuotannon yrittäjä Kimmo Riipisen mukaan yksi pieni niksi. Mikä se on? Se selviää Kärkkäisen Lahden tavaratalossa Lasten Päivänä, lauantaina 10. syyskuuta.

– Kärkkäisen Lasten Päivässä tehdään historiaa, siellä järjestetään taikanarukoulu. Edellisen kerran Taikanarukoulu on ollut tässä laajuudessa yli 20 vuotta sitten, Riipinen kertoo.

Nuokun Sirkus on suomalaisen nuorisosirkuksen grand old man Jouko Jokke Alhon vuonna 1979 perustama lahtelainen nuorisosirkus.

– Nuokun Sirkuksen juuret ovat juuri taikuri Jouko ”Jokke” Alhon taikanarukoulussa.

Kimmo Riipinen on Nuokun Sirkuksen kasvatteja. 46-vuotias Riipinen on aloittanut sirkusharrastuksen 1980-luvun alussa Nuokun Sirkuksessa. Nyt hänellä on keväästä 2016 lähtien ollut oma sirkusalan yritys, Taikapaja tapahtumatuotanto.

– Nuoruuden harrastus muuttui työksi! Tämän lisäksi minulla on myös muuta yritystoimintaa. Kaksi Suomessa toimivaa ja yksi kansainvälinen verkkokauppa, yrittäjä kertoo.

Taikapaja tapahtumatuotannon taikuuden taitajat ovat mukana Kärkkäisen Lahden tavaratalon Lasten Päivässä. Nuoriso-seniorimix, määrittelee Riipinen kokoonpanoa.

– Olennaista Kärkkäisen Lasten Päivässä on, että lapset ja myös aikuiset saavat itse olla itse tekemässä päivän taikuruutta. Taikanarukoulun lisäksi lapset saavat rakentaa itse oman taikatempun, askartelutaidot saa laittaa peliin timanttitikkua tehdessä, lisäksi teemme lapsille kasvomaalausta ja jaamme hauskoja ilmapallohahmoja. Ilman muuta yleisö saa myös ihastella tekemiämme taikatemppuja, Riipinen avaa päivän ohjelman sisältöä.

Kimmo Riipinen korostaa sirkusharrastuksen monipuolisesti kasvattavaa merkitystä.

– Itse olin lapsena ja nuorena hyvin ujo ja pelkäsin esiintymistä. Sirkusharrastuksen myötä voitin arkuuteni ja esiintymispelkoni.

Sirkusharrastusta leimaa vahva yhteisöllisyys harrastajaporukan kesken ja tiivis vuorovaikutus yleisön kanssa; tämä tuovat lajiin vahvan sosiaalisen aspektin.

– Sirkusharrastus kehittää myös fyysisiä taitoja, muistuttaa Riipinen.

– Ja nokkeluutta sekä oivaltamiskykyä, ennen kaikkea niitä sirkus kehittää. Moni hämmästelee, kun oppii vaikeina ja mystisinä pidettyjä taikatemppuja: Oliko tämä näin yksinkertaista?

Lapsille suunnatun ohjelman lisäksi Taikapaja tapahtumatuotannolla on yksityisten ja yritysten erilaisiin tilaisuuksiin sopivaa ohjelmaa, muun muassa Cabaree-tyylistä ohjelmaa. Taikapaja tapahtumatuotanto työllistää tapahtumatarpeen mukaan 3–10 ihmistä, keikkoja on viikoittain 3–4 ympäri Suomen. Myös Riipisen omat lapset, 14-vuotias tytär ja 10-vuotias poika ovat silloin tällöin mukana auttamassa isää sirkuskeikoilla.

– Upeata touhuta näissä merkeissä oman jälkikasvun kanssa!