Ravitsemushoidolla viritetyt Simo Resslerin elimistön paranemismekanismit ovat jääneet pysyviksi

Vuonna 2007 Simo Ressler luuli kuolevansa. Sepelvaltimoiden ohitusleikkaus ei ollut vienyt rintakipua. Kolesterolilääkitys oli tuonut vakavia ongelmia liikkumiseen, ajattelu kangerteli, uupumus oli totaalista. Sitten hän aloitti antioksidanttihoidon.

Teksti ja kuvat: Reetta Reinman

S imo Resslerin , 71, sydänvaivat ilmoittivat ensi kerran itsestään 1970-luvulla, miehen ollessa alta kolmekymppinen. Erityisesti oireet tuntuivat saunoessa, silloin pyörrytti ja heikotti. Lääkärin puheille Ressler ei kuitenkaan tuntemustensa kanssa mennyt. Ei edes vuonna 1989, jolloin suunnistaessa sydämestä kouraisi pahasti ja henki oli salpautua.

Sydänvaivat eivät myöskään hidastaneet metallialan yrittäjänä toimineen miehen työtahtia. Vuonna 1999 sattui työtapaturma, joka vei työkyvyn.

– Putosin työmaalla kahden ja puolen metrin korkeudelta ja loukkasin pahasti vasemman jalkani. Lääkäri ehdotti eläkkeelle hakeutumista. Tein päätöksen ja jäin pois työelämästä.

Toimettomaksi Simo Ressler ei kuitenkaan jäänyt. 1980-luvun alkupuolelta saakka hän on kulkenut hieromassa ihmisiä ympäri Suomea. Hirvensalmella, Etelä-Savossa asuva mies ajaa miten pitkän matkan tahansa helpottaakseen hierontatyönsä kautta kanssaihmisten jumissa olevia lihaksia.

Hierottavia käy myös hänen kotonaan.

– Yleensä fyysisillä vaivoilla ja lihasjumeilla on psyykkinen tausta, Ressler kertoo havainnoistaan yli 30 vuoden hierontakokemuksellaan.

Elämä on kohdellut Simo Ressleriä kovalla kädellä. Vuonna 1982 hänen ja vaimonsa ainoa poika ajoi juuri 15 vuotta täytettyään pahan mopokolarin ja halvaantui. Poika asuu tätä nykyä Forssassa.

Vuonna 1993 Simo Resslerin avioliitto päättyi eroon. Vuonna 1997 hänen entinen vaimonsa menehtyi syöpään.

Vastoinkäymiset olivat kovia koettelemuksia Resslerin fysiikalle ja myös psyykeelle. Maaliskuussa 2006 hänelle tuli sydäninfarkti. Hän ei kuitenkaan heti oireiden ilmaannuttua mennyt ensiapuun, vaan teki ensin jopa viiden sadan kilometrin matkan autolla. Terveyskeskuksen päivystykseen hakeuduttuaan Resslerillä oli edessään neljän suonen ohitusleikkaus Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Veren kolesterolitaso hänellä oli tuolloin 6.2. Korkeaa verenpainetta ei ollut.

– Verenpaineen kanssa minulla ei ole ollut koskaan ongelmia, hän kertoo.

Ohitusleikkauksen jälkeen Simo Resslerille määrättiin kolesterolia alentavaa simvastatiinia 40 milligramman annos. Hän kertoo, että kolesterolilääkkeestä tuli hänelle monenlaisia, hyvinkin yllättäviä sivuvaikutusoireita.

– Päässä alkoi tuntua kiristävää tunnetta. Minulla oli kaiken aikaa kuin kiristävä vanne pääni ympärillä. Ajatus ei kulkenut lainkaan selkeänä. Joka paikka kuivui, myös huulten alue. Rintakipu jatkui hankalana. Tuntui, että veri ei kunnolla kierrä ja kävely kävi vaikeaksi. Myös silmät olivat kaiken aikaa väsyneet.

Simo Ressler kuitenkin jatkoi kolesterolilääkkeen ottamista.

– Keväällä 2007 tosin ajattelin, että lopetan kolesterolilääkkeen ottamisen, mutta sitten sydän alkoi taas pumputtaa, yksi suoni oli mennyt tukkoon, enkä uskaltanutkaan lopettaa, vaikka monesti tunsin, että statiinit suorastaan tappavat minut, hän kertoo.

– Myös sitä ajattelin, että jos lopetan lääkityksen, niin millaiseksi silmätikuksi mahdan joutua sairaalassa.

Monenlaiset kivuliaat ja kiusalliset oireet ja tuntemukset jatkuivat. Jalat puutuivat ja ennen hyvin liikunnallinen mies ei jaksanut ajaa polkupyörällä ylös edes pientä mäennyppylää. Sauvakävelylle lajin innokas harrastaja ei syyskuun 2007 jälkeen jaksanut mennä kuin pari kertaa viikossa.

– Ajattelin, että nyt teen kuolemaa, hän muistelee tuntemuksiaan.

Joulukuussa 2007 Simo Ressler hakeutui Kruunuhaan antioksidanttiklinikalle. Apu löytyi antioksidanteista. Joulukuusta 2007 alkaen Simo Ressler on käyttänyt säännöllisesti ravintolisiä, sitä ennenkin jonkin verran. Kolesterolilääkettä hän ei enää käytä. Sydämen sykkeen tasaisena pitämiseksi hänellä on yksi kemiallinen lääke, beetasalpaaja karvediloli.

Elokuussa 2016 Simo Ressler toteaa olevansa ihan hyvässä kunnossa, mutta väsynyt. Väsymyksensä hän ajattelee johtuvan ruokavalionsa liian vähäisestä proteiinin määrästä.

– Proteiinin lähteinä minulla on lähinnä turkkilaista jogurttia ja juustoa.

Hän kuitenkin jaksaa tehdä kävely- ja pyörälenkkejä sekä tehdä edelleen lähes 12 tunnin hierontatyöpäiviä, auton mittariin tulee vuosittain jopa 40 000 kilometriä.

Ennen antioksidanttihoidon aloittamista Ressler oli hyvin huolissaan ongelmistaan kognitiivissa toiminnoissaan, muun muassa ajattelussa ja päättelykyvyssä. Ajattelukykynsä terävöittämisessä Ressler on käyttänyt muun muassa vihreää teetä, vehnänorasta sekä neurolipideja sisältävän antioksidanttijuoman lisäksi myös fosfolipidejä sisältävää NeuroWay -valmistetta. Yhä lisää fyysistä ja psyykkistä voimaa hän on saanut B12-vitamiinipistoksista, niiden käytön hän on aloittanut syksyllä 2011.

– B12-vitamiinipistokset ovat huomattavasti kirkastaneet muistiani, hän toteaa.

Hän käyttää C-, B-, D- ja E-vitamiinia, ubikinonia, rannikkomännyn kuoriuutetta ja suihketta, kalaöljykapseleita, maitohappobakteereja sekä oraspuristeita.

– Lisäksi olen ottanut käyttööni esimerkiksi Boris-maitohappobakteerijuoman, happitipat, Regulat-entsyymivalmisteen sekä Mivitotal Flex -vitamiini-kivennäisaine -valmisteen.

– Kaikkia en käytä yhtä aikaa, vaan vaihdellen. Borista juon kyllä joka aamu. Se on lähiruokaa meillä täällä Hirvensalmella, Boris valmistetaan Hirvensalmen Perinnepirtin homeopaatti-naturopaatti Airi Rekilän ohjeen mukaan.

Resslerillä on ollut ja on edelleen ongelmia verensokerin kanssa.

– Verensokerini nousee hyvin herkästi, ja pysyy pitkään koholla. Esimerkiksi jos syön vaikkapa jäätelön, niin minulle tulee jotenkin huono olo ja tunnen itseni väsyneeksi.

Verensokerin nousua Ressler on lähtenyt taltuttamaan ruokavaliomuutoksilla. Samalla kun verensokeri on tasoittunut, on häneltä pudonnut painoa kymmenen kiloa. Myös veren rasva-arvot ovat korjaantuneet.

– Nyt painan kilon enemmän kuin aikoinaan armeijaan mennessäni, pömppömahaa ei enää ole! mies iloitsee.

– Ruokavaliossani olen jättänyt nopeasti sokeroituvat hiilihydraatit minimiin sekä lisännyt reippaasti hyvälaatuisia kylmäpuristettuja öljyjä ja proteiinia.

Resslerin ruokavaliossa on runsaasti vihanneksia ja kasviksia, hapankaalta, avokadoja ja marjoja. Maitotuotteista hän suosii raejuustoa ja maustamatonta, täysrasvaista jogurttia. Rasvan lähteinä hänellä ovat erilaiset siemenet, kylmäpuristettuja kasviöljyjä on koko joukko erilaisia sekä kookosrasvaa. Leipää Ressler ei enää juurikaan syö. Mausteista hän suosii päivittäin kurkumaa. Aikaisemmin hän käytti hyvin paljon myös mustapippuria – vauhdittaakseen ravintoaineiden imeytymistä.

Tärkein voimanlähde Simo Resslerin elämässä on usko Jeesukseen.

– Jeesuksen tulo elämääni on tarkoittanut samalla kovaa henkistä puhdistautumista, todellista kyisen pellon kyntämistä, niin ahtaasta portista ihmisen pitää Jeesuksensa luo mennä. Mutta se kannattaa, Ressler vakuuttaa ja jatkaa:

– Olen saanut rauhan, se on hienointa, mitä ihminen voi elämässään saavuttaa.

”– Verensokerini nousee hyvin herkästi, ja pysyy pitkään koholla.”
”– Ruokavaliossani olen jättänyt nopeasti sokeroituvat hiilihydraatit minimiin sekä lisännyt reippaasti hyvälaatuisia kylmäpuristettuja öljyjä ja proteiinia.”