Johanna Loiri kannustaa lenkille, happi hoitaa sekä kroppaa että mieltä

Painonhallinnassa auttaa Johannan mukaan proteiinipitoinen ruokavalio. Pieniä annoksia useasti päivässä, on hyvä ruokailurytmi. Vesi on vanhin voitehista.

Teksti: Reetta Ahola

Toimitusjohtaja, tanssiopettaja ja tanssija, äiti, puoliso ja mallitoimisto FaceMakerin yrittäjä, kouvolalainenJohanna Loiriei annan pimeän syystalven lannistaa.

Hän starttaa juoksulenkille 3–4 kertaa viikossa, myös kuntosalilla hän harjoittelee viikoittain. Pienet, kasvis- ja proteiinivoittoiset ateriat tasaisesti pitkin päivää pitävät painon hallinnassa.

Johanna, millaisia liikuntamuotoja suosittelet pimeään syystalveen?

– Monipuolista liikuntaa, sekä ulkona että sisällä. Happirikkaassa sadeilmassa lenkkeily on todella hyväksi myös mielelle.

Kannattaa kokeilla uusia lajeja ja houkutella kavereitakin mukaan. Kuntosaliharjoittelu on tehokasta, ja hyvän harjoitusohjelman kanssa treenaamalla saa tuloksia muutamassa kuukaudessa.

Millainen ruokavalio pitää painon hallinnassa?

– Säännöllinen ja proteiinipitoinen ruokavalio. Paljon kasviksia ja hyviä, ravintorikkaita ruokia useasti päivässä pieninä annoksina.

Tasainen ateriarytmi ja pienet annoskoot edistävät elimistön rasvanpolttoa ja aineenvaihduntaa. Myös riittävä vedenjuonti on tärkeää, ainakin 3 litraa pitäisi juoda päivässä pelkkää vettä.

Mitkä ovat sinun must-asiat ruokailussa?

– Kala ja kananmunat tulevat ykkösinä, niitä pitää saada monta kertaa viikossa. Myös pähkinät ja kasvikset ovat minulle ruokailussa tärkeitä.

Millaisia vitamiineja ja lisäravinteita suosittelet?

– Monivitamiinivalmisteet ovat hyviä auttamaan jaksamisessa. Erityisesti D-vitamiini antaa voimaa ja virkeyttä pimeneviin päiviin. Lisäravinteista tärkein on palautusjuoma vuodenajasta riippumatta.

Mitkä ovat sinun must-jutut ulkonäöstäsi huolehtimisessa?

– Kroppaa pidän kunnossa liikkumalla paljon ja syömällä oikein. Elämäntavat vaikuttavat kaikkeen, hiukset ja kasvot mukaan lukien. Jos syöt terveellisesti ja liikut paljon, koko kroppa voi hyvin sekä ulkoa että sisältä.

Miten piristät arkeasi pukeutumisen keinoin?

– Pukeudun läpi vuoden kirkkaisiin väreihin kuitenkaan perus-mustaa unohtamatta. Väreillä saa kivasti pirteyttä pimeään. Erityisesti treenivaatteet pitää mielestäni olla värikkäät.

”Ainakin 3 litraa pitäisi juoda päivässä pelkkää vettä.”