– Hyvin valittu meikkivoide tuo valoa kasvoille

Ekokosmetologi Kredi Tunder kehottaa tarjoamaan iholle sisäisesti kaikenlaista vihreää ravintoa: vihreitä kasviksia, vihersmoothieita ja vihreää teetä, luomulaatuisena mielellään aina kaikki.

Teksti: Reetta ReinmanKuvat: Matee Ecosalon

Lempäälässä toimiva ekokosmetologi Kredi Tunder korostaa, että hänelle kaikkein tärkeintä on tehdä työtään sydämellä; rakastaa kaikkea, mitä tekee. Talvella meidän tulee tarjota konkreettisia rakkauden tekoja ihollemme ja hiuksillemme. Pakkanen, tuulet, tuiskut ja sisätilojen kuiva lämmitysilma sekä lämpötilojen suuret vaihtelut pitävät ne lujilla.

Kasvojen ja vartalon ihon voiteiksi Kredi neuvoo talvella valitsemaan hoitavampia ja rasvaisempia.

– Ihoa hellivät öljyt ovat talvella erinomaisia, kuten esimerkiksi luomulaatuiset manteli-, jojoba-, kookos- ja oliiviöljy.

Puhdistusgeelit on hänen mukaansa hyvä talvella vaihtaa maitomaisiksi tuotteiksi.

– Myös hiustenhoitotuotteiksi on talvella syytä valita hoitavampia tuotteita, Kredi sanoo.

Kasvojen ja vartalon ihoa sekä myös jalkojen ja käsien ihoa on Kredin mukaan hyvä kuoria säännöllisesti, esimerkiksi kerran viikossa. Niin saa ihoa sameuttavan, kuolleen kerroksen pois iholta.

– Kuorinnan jälkeen iho on hyvä kosteuttaa, kosteusvoiteet imeytyvät silloin erinomaisesti. Talvella on mielestäni tärkeä käyttää kasvoilla yövoidetta säännöllisesti, hän sanoo.

Paitsi ihon värin tasoittaja, niin meikkivoide on talvella hyvä suoja pakkasia vastaan.

– Meikille meikkivoide antaa tasaisen, luonnollisen ja kestävän pohjan. Hyvin valittu meikkivoide tuo valoa kasvoille.

Kredi neuvoo valitsemaan meikkivoiteen sävyn kokeilemalla sitä kaulalle.

– Meikkivoiteen sävyn on hyvä olla mahdollisimman lähellä ihon omaa väriä, tai hyvin toimii myös yksi aste tummempi sävy.

Poskipuna on myös tärkeä osa meikkiä, se antaa ryhtiä kasvoille ja raikastaa kasvojen ilmeen.

– Oikea kohta poskipunalle löytyy, kun hymyilee: poskipuna levitetään poskipään korkeimmalle kohdalle, se tulee esiin hymyillessä.

Kredin mukaan useimmille suomalaisille sopivat poskipunan sävyiksi vanha rosa, persikka tai koralli. Couperosa-ihoiselle Kredi ei suosittele punertavaa poskipunaa, vaan hehkeyttävää oranssiin menevää. Punertava korostaa couperosa-ihon punaisuutta.

Puuterimainen poskipuna on Kredin mukaan hyvä levittää meikkivoiteen ja puuterin päälle. Kakkumainen poskipuna laitetaan meikkivoiteen ja puuterin väliin, puuteri kiinnittää kakkumaisen poskipunan.

Kredi muistuttaa , että kauneus kumpuaa sisältä. Hän kehottaa tarjoamaan iholle sisäisesti kaikenlaista vihreää ravintoa: vihreitä kasviksia, vihersmoothieita, vihreää teetä, luomulaatuisena mielellään aina kaikki.

– Talvella on hyvä syödä lämpimiä ruokia, lämpimiä kasviksia ja lämmittäviä kasviskeittoja.

Vettä iho janoaa, vettä olisi hyvä muistaa juoda päivittäin puolesta toista kahteen litraa.

Raplassa Virossa syntynyt Kredi on opiskellut kosmetologiksi Virossa, ja ekokosmetologiksi Suomessa. Hän on myös meikkaaja-maskeeraaja.

– Kokonaishyvinvointimme ja myös ympäristön hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, millaisia kauneudenhoitotuotteita käytämme. Ekokosmetiikan tuotteet ovat puhtaita luonnontuotteita, ja siksi mielestäni hyviä valintoja, hän pohtii.

Kredi työskentelee Lempäälässä Matee Ecosalon -hoitolassa yhdessä neljän muun luonnonmukaisen kauneuden ja terveydenhoidon ammattilaisen kanssa. Hoitolassa on ekokosmetologin, ekokampaajan, hierojan, vyöhyketerapeutin ja ravitsemusterapeutin palvelut.

”Kuorinnan jälkeen iho on hyvä kosteuttaa, kosteusvoiteet imeytyvät silloin erinomaisesti.”
”– Ihoa hellivät öljyt ovat talvella erinomaisia, kuten esimerkiksi luomulaatuiset manteli-, jojoba-, kookos- ja oliiviöljy.”

KUKA?

Kredi Tunder

Ikä: 34 v

Syntymäpaikka: Rapla, Viro

Asuinpaikka: Lempäälä

Ammatti: Kosmetologi, ekokosmetologi, meikkaja-maskeeraaja

Perhesuhteet: kahden lapsen äiti

Harrastukset: jooga, zumba, laskettelu, kävely, uinti, ulkoleikit yhdessä lasten kanssa

Elämän motto: Kaikki, mitä teet, tee sydämellä.