Oululainen Mikko Ylätalo puolustaa viime vuoden mestaruuttaan

Perinteinen Kärkkäinen Open frisbeegolf-kilpailu mitellään heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, 1.–2.7. Ylivieskan

keskustassa olevan liikuntapuiston frisbeegolfradalla. Tämän vuoden kilpailu on järjestyksessään kuudes.

Teksti: Reetta Reinman

Rauhallisuus. Äärimmäisen hyvä keskittyminen. Kova treeni. Rento mieli. Tasaisen varma suoritus. Siinä oululaisen Mikko Ylätalon analyysi ominaisuuksistaan, joilla on saavutti viime vuonna Kärkkäinen Open frisbeegolf-kisan voiton. Tänä vuonna Mikko on kisassa mukana, samassa MPO-sarjassa eli Avoimessa sarjassa.

Mestaruuttaan hän aikoo puolustaa samoilla eväillä kuin millä tuli viime vuonna voitto. Viime kesän Kärkkäinen Open oli Mikolle kolmas kilpailu.

– Tätä kesää varten olen treenannut hyvin, myös talvella. Lajiharjoittelua olen pyrkinyt tekemään frisbeegolfradalla 3–4 kertaa viikossa ja lisäksi on tekniikkaharjoittelua, Mikko kertoo.

Mikon mukaan maastokävelykunto pitää olla hyvä, mutta muuten frisbeegolf on hänen mukaansa lähes pelkkää tekniikkaa. Hän painottaa, että jaloissa on hyvä olla laadukkaat maastolenkkarit, joissa on tukeva ja pitävä pohja. Kädessä olevan kiekon tulee olla kunkin heittäjän heitto-ominaisuuksiin parhaiten istuva kiekko.

– Itse olen testannut satoja kiekkoja, ennen kuin löysin minulle parhaiten sopivat. Ja olen siitä onnellisessa asemassa, että olen saanut kiekkosponsorin: Latitude 64:n.

Kärkkäinen Openin lisäksi Mikko kilpailee tänä kesänä useissa frisbeegolf-kisoissa eri puolilla Suomea ja myös Ruotsin puolella hän käy kilpailemassa. Kärkkäinen Open -kilpailua Mikko kiittää mahtavaksi kokonaisuudeksi.

– Järjestelyt ovat huippuluokkaa, palkinnot erinomaiset ja kaikki toimii kätevästi kokonaisuutena. Majoittumista varten löytyy hotelli ihan kisaradan tuntumasta ja kaikki palvelut ovat lähellä, koska Ylivieskan frisbeegolfrata on kaupungin keskustassa.

Oulusta kotoisin olevan ja Oulussa asuvan 34-vuotiaan Mikon kesä ja kesäloma kuluvat aika lailla tiiviisti frisbeegolfin parissa. Kotijoukoissa Mikolla on häntä harrastuksessaan hienosti kannustava avopuoliso. Päivätyökseen Mikko tekee tehdastyötä.

”– Järjestelyt ovat huippuluokkaa, palkinnot erinomaiset ja kaikki toimii kätevästi kokonaisuutena.”