Jussin reseptipalsta

Tällä kertaa Kannuksessa asuva Juhani Jussi Pienimäki jakaa KauppaSuomi-lehden lukijoiden kanssa kanttarellikeiton reseptin.

Jussin kanttarellikeittoa kehutaan kulinaariseksi ihmekeitoksi.

200 g tuoreita kanttarelleja (tai tatteja, korvasieniä jne.)

1 isohko punasipuli

vettä

voita

vehnäjauhoja

2 dl kermaa

mustapippuria

suolaa

Isoimmat kanttarellit paloitellaan pieniksi paloiksi. Jätä muutama ”napero” kanttarelli paloittelematta.

Silppua sipuli pieniksi paloiksi. Kuullota sipulisilppua voissa jonkin aikaa. Lisää sienet ja jatka kuullottamista, kunnes neste kirkastuu ja kanttarelleista on lähtenyt ylimääräinen neste pois.

Lisää vettä 1 dl ja anna kiehahtaa. Sen jälkeen lisää kerma. Tarkista tässä vaiheessa määrä, kuinka paljon haluat keittoa. Voit halutessasi saada isomman annoksen vettä lisäämällä.

Tee paksuhko vehnäjauhosuurus: 1 dl kylmää vettä + 4 rkl vehnäjauhoja. Kun lisäät suuruksen kiehuvaan keittoon, lisää se hitaasti sekoittaen, jotta pystyt säätelemään keiton paksuutta. Anna keiton kiehua 5–10 minuuttia, jotta jauhot kypsyvät. Mausta keitto suolalla ja ripauksella mustapippuria.

Samalla reseptillä saat kanttarellikastikkeen, lisäämällä jauhosuurusta. Halutessasi voit ”tuunata” keittoa tai kastiketta lisäämällä siihen esim. tuorejuustoa.

MIKÄ?

Tehokas valkosipuli

* Luonnon oma antibiootti

* Ehkäisee flunssaa ja lyhentää sen kestoa

* Suojaa sydäntä

* Alentaa kolesterolia

* Hidastaa valtimoiden kovettumista

* Alentaa korkeaa verenpainetta

* Vähentää riskiä sairastua syöpään