Abena on luonut helpon 3-vaiheisen hoito-ohjelman ihotulehduksien hoitoon. Nämä kolme tärkeää porrasta ovat potilaan pesu, ihon kosteutus sekä ihon suojaus.

Teksti: Reetta Reinman Kuva: Abena

Vanhusten ja vuodepotilaiden kotona asumisen mahdollistaminen sekä elämänlaadun parantaminen ovat Abenan toiminnan ydinajatus. Inkontinenssin hoitoon käytettävien tuotteiden valikoima sisältää pesukintaita ja -pyyhkeitä vedettömään pesuun, saippuoita, voiteita ja suihkeita ihon puhdistukseen, kosteutukseen ja parantamiseen sekä hengittäviä inkontinenssituotteita ja vuoteensuojia.

Lisäksi valikoimaan kuuluu myös hoitajan suojaamiseen tarkoitettuja tuotteita, kuten suojakäsineitä. Kotihoitoon liittyen valikoimaan kuuluu lisäksi muun muassa kertakäyttöisiä ja pestäviä ruokalappuja.

– Peseytymiseen tarkoitetuissa tuotteissa meillä runsaasti vaihtoehtoja vedettömään peseytymiseen, joka on usein vuodepotilaan hoidossa vaihtoehtona, kun tavallinen peseytyminen on hankalaa. Vedettömään peseytymiseen Abena tarjoaa esimerkiksi kuitukankaisia pesukintaita, pesulappuja sekä pesutuotteita, kuten pesuvoiteita, joita ei tarvitse huuhdella pois, kertoo Abena Finland Oy:n myyntipäällikköTapio Marttila.

Inkontinessituotteissa Marttilan mukaan suurimmat kehityskohteet ovat olleet suojien yhä anatomisempi ja käyttäjäystävällisempi muotoilu, suojien suunnittelu eri käyttötarkoituksiin: sekä virtsan- että ulosteenkarkailuun, naisten ja miesten vartaloille, ja ennen kaikkea suojien imukyvyn ja materiaalien parantuminen.

Suurin osa Abenan inkontinenssituotteista valmistetaan Tanskassa. Suurimmassa osassa Abenan valmistamissa vaipoissa ympäristöystävällisyydestä kertova Joutsenmerkki. Abenan inkontinenssisuojat ovat Marttilan mukaan Tanskassa julkisen puolen hankinnoissa markkinajohtaja.

Viimeisimpänä uutuutena Abena on luonut helpon 3-vaiheisen hoito-ohjelman ihotulehduksien hoitoon. Nämä kolme tärkeää porrasta ovat potilaan pesu, ihon kosteutus sekä ihon suojaus.

Inkontinenssiin liittyvä ihotulehdus syntyy, kun iho vaurioituu joutuessaan kosketuksiin virtsan tai ulosteen kanssa. Tulehdus on erittäin epämiellyttävä ja kivulias, joten se vaikeuttaa täysipainoista elämää. Jos ihotulehdusta ei hoideta, se voi johtaa myös muihin ikäviin tulehduksiin. Sopivalla ihonhoito-ohjelmalla ihotulehduksen syntyminen voidaan estää. Myös alkanut ihotulehdus voidaan parantaa oikealla hoidolla. Abenan laajasta tuotevalikoimasta löytyy sopiva tuote jokaiseen hoitovaiheeseen.

– Peseytymiseen ja ihonhoitoon tarkoitetuista tuotteistamme myös suurin osa valmistetaan Tanskassa. Abenan filosofia on tuottaa potilaalle käytössä turvallisia tuotteita. Sen vuoksi suurimmassa osassa ihonhoitotuotteistamme on sekä Joutsenmerkki, että ne ovat myös astma- ja allergiatestattuja eivätkä sisällä väriaineita tai hajusteita, Marttila kertoo.

Tanskalainen Abena on terveydenhuoltoon tarkoitettujen tuotteiden ja tarvikkeiden valmistaja ja tukkumyyjä. Vuonna 1953 perustetun perheyrityksen pääkonttori sijaitsee Aabenrannassa, Etelä-Tanskassa. Abena Group toimii yli 60 maassa, tuotteita yrityksen valikoimissa on noin 20 000. Abenan asiakkaina on sairaaloita, hoitolaitoksia ja hoivayrityksiä, inkontinenssiklinikoita, yksityisvastaanottoja sekä yksityisiä kuluttajia. Suomessa Abena Finland Oy:llä on henkilökuntaa seitsemän.

Abenan hoivapuolen tuotteet: inkontinenssituotteet sekä peseytymiseen ja ihonhoitoon tarkoitetut tuotteet ovat Kärkkäisen tavaratalojen ja verkkokaupan, www.karkkainen.com valikoimissa.