– Mykoplasman hillitsemisessä tärkeässä osassa on tulehdusta alentava ravinto

Otsonoitu plasma on nyt maailmalla hittituote kasvojen, huulten, kaulan, decoltén sekä käsien hoidossa. Juonteet tasoittuvat ja iho kirkastuu. Kauneudenhoidon lisäksi otsonoitua plasmaa käytetään esimerkiksi plastiikka- ja hammaskirurgiassa sekä nivelrikon, tinnituksen ja migreenin hoidossa.

Teksti: Reetta Reinman

Tamperelainen Jaana Ahonkivi, 55, on ollut koko ikänsä piikkikammoinen.

– Minua puri pikkulapsena koira. Seitsemän sairaanhoitajaa piti minua kiinni jäykkäkouristusrokotusta annettaessa, kipu oli hirveä, Jaana muistelee.

Vuoden verran Jaana on kuitenkin käynyt plasmakasvohoidossa Tampereen Otsoniterapian otsoniterapeutti ja sairaanhoitaja Alla Honkasen luona. Plasmakasvohoidossa otsonoitua plasmaa injektoidaan mikroneuloilla ihon alle. Plasman saamiseksi otetaan verta pari putkilollista kyynärtaipeesta.

Otsonihoidot Jaana aloitti Allan vastaanotolla heinäkuussa 2014.

– Minulla on krooninen mykoplasma, joka välillä aiheutti monenlaisia oireita nivelissä ja lihaksissa sekä flunssan kaltaisia oireita. Siihen lähdin hakemaan apua otsonista, tästä luonnon antibiootista ja antioksidantista, Jaana kertoo.

Jaana buustaa immuunipuolustusta ja suoliston kuntoa otsonihoitojen lisäksi monilla vitamiini-, kivennäisaine- ja rasvahappovalmisteilla sekä yrttiterapian keinoin. Hän on valmistunut Luontaisyrttineuvojaksi ja opiskelee nyt ravintoterapeutiksi.

– Mykoplasman hillitsemisessä tärkeässä osassa on tulehdusta alentava ravinto. Vältän valkoista sokeria, viljoja, lehmänmaitoa ja punaista lihaa, possunlihaa en syö laisinkaan, Jaana kertoo.

Hänen ruokavalionsa perustan muodostavat kasvikset, marjat ja hedelmät. Viljan asemasta Jaana käyttää joskus tattaria. Proteiinia hän saa erityisesti kasviproteiinin lähteistä, kuten hamppuproteiinista, kurpitsasta, herneproteiinista, linsseistä ja kikherneestä.

– Prosessoituja proteiineja, kuten härkistä, nyhtökauraa tai soijavalmisteita en käytä.

Rasvoina hän käyttää voita, gheetä eli kirkastettua voita sekä luomulaatuisia kasviöljyjä: oliivi-, pellavansiemen-, vehnänalkio- ja kookosöljyä.

– Suoliston tueksi ja antioksidanttipuolustuksen vahvistajaksi otan muutaman kerran vuodessa kuurin suun kautta otettavaa otsonoitua oliiviöljyä, jota hankin Alla Honkaselta ja saan häneltä aina yksilölliset ohjeet kuurin toteuttamiseen. Päivittäin juon otsonoitua vettä, Jaana kertoo.

– Käytän ihon, limakalvojen ja päänahan hoidossa myös kuuriluonteisesti Allalta hankkimiani otsonoituja öljyjä: otsonoitua oliiviöljyä, avokadoöljyä ja manteliöljyä.

Elokuussa 2017 punkki puri Jaanaa jalkaan. Iholle nousi punertava rengas.

– Menin heti lääkäriin ja sain massiivisen antibioottikuurin. Lisäksi olen ottanut saksalaisen protokollan mukaisen yrttiterapiakuurin, joka jatkuu edelleen vuoden verran ja otsonihoitoja. Oireita ei ole ilmennyt.

Liike on Jaanalle tärkeää lääkettä jo senkin takia, että hänelle tuli puolitoista vuotta sitten kivulias ja kiusallinen välilevyn pullistuma selkään.

Hänellä on personal trainer, jonka johdolla Jaana liikkuu kahdesti viikossa ja lisäksi on runsaasti omatoimista liikuntaa. Liikuntalajeista Jaanalle rakkaimpia ovat jooga, lenkkeily, uiminen, kuntosaliharjoittelu sekä lihaskuntoa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa kehittävä Fustra.

– Ratsastuksen aloitin taas muutaman vuoden tauon jälkeen. Hevoset ovat meidän perheemme tärkeä harrastus, meillä on myös omia hevosia. Hevosten hoitoon otsonihoito olisi todella tervetullut hoitomuoto, muun muassa haavojen hoidossa, Jaana sanoo.

Jaana myös käy polkemassa infrapunapolkupyörää erilaisiin hoitoihin erikoistuneessa paikassa.

– Infapunaterapian hoitomuodoista käytän lisäksi infrapunasaunaa sekä infrapunalamppua. Infrapunalla on todettu lukuisia terveysvaikutuksia.

Lenkille Jaanan motivaattoriksi lähtee perheen vajaa kaksivuotias villakoira, Mikkeli Eemeli Panda.

– Mikkeli-nimen koiramme on saanut Mikkelin päivän merkityksestä. Mikkelin päivä on kaikkien enkelten päivä. Alunperin Mikkelin päivä oli Arkkienkeli Mikaelin päivä, eli koiramme nimessä on paljon hienoa symboliikkaa.

Mikkeli-koiran hampaita ja ikeniä sekä ihoa Jaana hoitaa otsonoidulla oliiviöljyllä.

Arjessa Jaana kohtaa monenlaisia ihmisiä, joiden kanssa hän usein alkaa jutella monenmoisista luontaisista hoitokeinoista, joista hän on itse saanut apua.

– En tuputa, enkä neuvo, mutta kerron mielelläni, mistä olen saanut avun ja mitä kaikkea olen alan opinnoissa oppinut. Facebookin kautta saan paljon kysymyksiä terveydestä, joista mielelläni keskustelen facebookissa ja neuvon ihmisille avun lähteitä.

Jaanan miehellä on kiinteistöalan yritystoimintaa. Jaana hoitaa kotiin liittyvät asiat, opiskelee ja tekee vapaaehtoistyötä. Perheessä on kaksi lasta, 31- ja 24-vuotiaat tyttäret. Nuorempi tytär asuu Saksassa tennisammattilaisena. Vanhempi tytär asuu perheineen Tampereella, hänellä on 2-vuotias lapsi.

Plasmakasvohoidon aluksi Alla Honkanen ottaa asiakkaan kyynärtaipeesta pari putkilollista verta.

– Sitten steriilit veriputkilot laitetaan fugaan, jossa verestä erottuvat erikseen punasolumassa, kirkas geelimäinen kalvoaines ja koeputken ylimmäiseksi nouseva plasma. Plasma on kirkasta, kellertävää nestettä, Alla kertoo.

Seuraavaksi hän otsonoi plasman happi-otsoniseoksella. Asiakkaan iholle otsonoitu plasma viedään pienen pienillä mikroneuloilla.

– Pistos ei tunnu miltään, eikä siitä jää kuin joskus aivan pieni aavistus mustelmasta, Jaana Ahonkivi kertoo.

– Alla myös pistää kyynärtaipeeseen niin taitavasti, että se ei satu ja verta tulee heti putkiloon. Allan hoidossa minulla ei ole piikkikammoa, Jaana sanoo.

Kotihoidoksi asiakas saa Allalta otsonoitua plasmaa – kaikkea ei hoidossa injektoida kasvoihin – sekä otsonoitua oliiviöljyä.

– Kotona hoito jatkuu siten, että asiakas käyttää kasvoilleen neljän päivän ajan otsonoitua plasmaa ja otsonoitua oliiviöljyä, Alla kertoo.

Molempia säilytetään jääkaapissa. Otsonoitu plasma säilyy jääkaapissa viikon. Otsonoitu oliiviöljy säilyy kylmässä vuosia. Plasmahoito maksaa Tampereen Otsoniterapiassa 170 euroa. Hoidon yhteydessä saatavan, hoitolahoitoa täydentävän, kotihoitoon tarkoitetun otsonoidun plasman asiakas saa ilmaiseksi mukaansa, se sisältyy hoidon hintaan. Erikseen tehtynä otsonoitu plasma maksaa 180 euroa ja plasmageeli 250 euroa.

Kasvojen ohella plasmahoito sopii kauneushoidoksi erinomaisen hyvin kaulalle, decoltélle ja käsille sekä myös huulille. Alla kertoo, että plasmassa on runsaasti vitamiineja, ihon elastisuutta lisäävää kollageenia sekä kudoksia uudistavia kasvutekijöitä sisältäviä trombosyyttejä.

– Otsonointi eli plasman käsittely hapen kolmeatomisella muodolla, otsonilla, voimistaa plasman ainesosien ominaisuuksia. Otsoni itsessään on vahva antioksidantti, eli solua härskiintymiseltä suojaava aine ja voimakas kudosten uudistaja sekä luonnon oma antibiootti, ilman kemiallisten lääkkeiden sivuvaikutuksia. Otsoni myös torjuu bakteereja, viruksia ja sieniä, eli sillä on antimikrobisia ominaisuuksia, Alla sanoo.

Otsonoitu plasmakauneushoito aloitetaan kymmenen päivää ennen hoitolaan tuloa.

– Ruokavaliosta tulisi karsia liha, lihatuotteet ja lisäaineet minimiin sekä suosia vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Vettä on hyvä juoda runsaasti, Alla neuvoo.

– Kolme päivää ennen hoitoa jätetään kaikki liha ja lihajalosteet pois ruokavaliosta samoin voimakkaat mausteet, kuten pippurit ja chili. Kaksi tuntia ennen hoitoa olisi hyvä olla ravinnotta, raikkaan smoothien voi nauttia, Alla sanoo.

Plasmahoidon Alla on opiskellut Moskovassa lääketieteen tohtori, professori Renat Ahmerovin johdolla. Ahmerov on erikoistunut suun alueen kirurgiaan. Otsonihoitajan tutkinnot hän on suorittanut Venäjän Lääketieteellisen Akatemian professorin, lääketieteen tohtori Oleg Masslenikovin johdolla. Yksilölliset hoitosuunnitelmat hän tekee aina yhdessä näiden opettajiensa kanssa kunkin asiakkaansa kohdalla.

Kaikille otsonihoidot eivät sovi. Esteenä ovat esimerkiksi verta ohentavat lääkkeet, epilepsia ja kilpirauhasen liikatoiminta. Naisilla akuutti este on kuukautiset, koska tuomalla lisähappea kudoksille, otsoni lisää veren virtausta.

– Plasmahoidot ovat kielletty, jos ihmisellä on syöpä, hepatiitti, herpes-infektio, psyykkinen sairaus, akuutti tulehdus, flunssa, antibioottikuuri tai hän käyttää verenohennuslääkkeitä, Alla tarkentaa plasmahoidon esteistä.

”– Rasvoina käytän voita, gheetä eli kirkastettua voita sekä luomulaatuisia kasviöljyjä: oliivi-, pellavansiemen-, vehnänalkio- ja kookosöljyä. ”
”– Useiden tutkimusten mukaan migreenistä kärsivillä näyttäisi olevan ongelmia aivojen välittäjäaineiden, kuten esimerkiksi serotoniiniaineenvaihdunnan biokemiassa.”
”– Otsonin vaikutuksesta myös ahtaissa hiussuonissa on todettu veren virtausominaisuuksien parantuneen”