Keväällä herkutellaan helposti ja terveellisesti
A vokadoaioli
Avokadoaioli sekoitetaan majoneesista ja avokadoista ja maustetaan valkosipulilla ja sitruunalla. Tarvitset: 2 kypsää avokadoa, 1.5 dl majoneesia, 1 valkosipulinkynnen, puolen sitruunan mehun, 2 rkl oliiviöljyä ja ripauksen suolaa
Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmälihat kulhoon. Lisää majoneesi ja purista valkosipulinkynsi. Mausta sitruunamehulla, oliiviöljyllä ja suolalla. Soseuta ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.
Avokadoaioli maistuu mukavalta esimerkiksi grillatun lihan tai kalan kanssa.
Resepti: Airi Kotilainen, Allun grilli
Hedelmäinen kurkkusmoothie
1/2 kurkkua
1/2 jääsalaattia
1/2–1 banaani
1 persikka
1 nektariini
2 dl kivennäisvettä tai hedelmämehua
mausteeksi sitruunamelissaa
Viipaloi ainekset ja soseuta tehosekoittimessa tasaiseksi juomaksi.
Resepti: Kannuksen Kauppapuutarha
Samettinen vihersmoothie
Pyöräytä blenderissä:
mangoa
kurkkua
pinaattia
tammenlehtisalaattia
lehtikaalta
avokadoa
minttua
omenamehua
jäitä
Viiden minuutin täytekakku
Valmis, kolmeen osaan halkaistu täytekakkupohja
Banaania
Kermaa vaahdoksi vatkattuna
Mansikkarahkaa
Pensasmustikoita
Vadelmia
Mansikoita
Sekoita kahdesta desistä kermaa vatkaamasi vaahto ja purkillinen valmista mansikkarahkaa. Soseuta banaani. Levitä täytteet kakkukerrosten väliin. Laita loput täytteestä reunoille ja kakun päälle.
Koristele tuoreilla marjoilla.
Resepti: Peter Fryckman
Mangokakku
Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
400 g mangorahkaa
2 rkl kiehuvaa vettä
2–3 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
Kiille:
4 dl mangososetta
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
1 rkl sitruunamehua
Koristeeksi:
karhunvatukoita, pensasmustikoita, passionhedelmiä, ananaskirsikoita, syötäviä orvokkeja
Sekoita sulatettu voi keksimurskan sekaan. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksimuruseos tasaisesti vuoan pohjalle.
Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita varovasti rahkan joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.
Purista liivatelehdistä vesi pois. Sulata liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Jäähdytä ja kaada rahkavaahdon joukkoon. Lusikoi täyte pohjan päälle ja peitä kelmulla. Laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
Kiillettä varten laita liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesitilkka ja liota liivatteet siihen. Lisää mangosose ja sitruunamehu liivatenesteeseen, sekoita tasaiseksi.
Anna kiilteen jäähtyä hetken. Kaada kakun päälle. Anna kiilteen hyytyä vähintään parin tunnin ajan.
Koristele kakku esimerkiksi karhunvatukoilla, passionhedelmillä, ananaskirsikoilla sekä syötävillä kukilla.
Resepti: Peter Fryckman
Nopea parsakeitto
Purkki säilykeparsaa
1 makea sipuli pieneksi pilkottuna
1 kuutio kasvislientä
puoli kuutiota lihalientä
1 ruokalusikallinen Maizenaa
2 dl vettä
1 dl kermaa
1 tl hunajaa
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa.
Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta noin 10 minuuttia.
Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla.