Tyylikonsultti Leena Sarvi neuvoo tipauttamaan lempikasvovoiteeseen hehkupisaroita. Ihon pinta heleytyy ja koko ilme kirkastuu.

Meikkivoidetta on hyvä olla kahta eri sävyä, niitä sekoittamalla saa aina juuri oikean värisävyn.

Teksti: Reetta Reinman

Tyylikonsultti Leena Sarvi rakastaa erilaisia seerumeita ja ihoa heleyttäviä hehkupisaroita.

– Seerumia ja/tai hehkupisaroita voi lisätä muutaman tipan päivävoiteeseen, ja saa näin entisestään parannettua lempikasvovoiteensa tehoa ja saa ihanan hehkun kasvoille koko päiväksi.

Leena muistuttaa suojaamaan kesällä sekä kasvojen että vartalon ihon tehokkaalla aurinkovoiteella.

– 50:n suojakerroin ei ole yhtään liioittelua, hän huomauttaa.

Puhtaus on puoli ruokaa, mutta ylettömästi vallankaan kasvojen ihoa ei ole syytä Leenan mukaan puhdistaa.

– Esimerkiksi kuorintaa ei ole tarvitse tehdä kuin parisen kertaa kuukaudessa. Nykyään kyllä kuorintatuotteet ovat hellävaraisia, kun niitä vertaa 80-luvun karkeisiin ”persikankivikuorintavoiteisiin”.

Suomalaisten kasvojen iho on taipuvainen couperosaan eli katkeileviin pintaverisuoniin. Kesällä mökkisaunojen kuumat löylyt ja talvella paukkupakkaset provosoivat couperosaa.

– Saunomiseen malttia ja miedompia lämpöjä, talvella kasvojen ihon suojaamisen tärkeys myös meikkivoiteella vielä entisestään korostuu.

Leena muistuttaa, että meikkivoide on todellinen kasvojen ystävä. Paitsi että meikkivoide tasoittaa ihon väriä ja peittää pikkuvirheitä, se myös hoitaa ja suojaa ihoa ulkoisilta rasitteita.

Leena neuvoo ostamaan kaksi sävyltään erilaista meikkivoidetta.

– Tummempi, joka on hyvin lähellä ihon omaa väriä sekä selkeästi vaaleampi. Näitä kahta voi sitten sekoittaa valo-olosuhteiden ja ihon päivetyksen mukaisesti.

Meikin Leena ottaa kasvoilta, kaulalta ja decoltelta pois mieluusti jollain vaahtoavalla puhdistustuotteella, jonka saa huuhdella pois.

– Mikäli olen ollut pitkän päivän kuvauksissa ja kasvoillani on ollut kova meikki, jota on päivän mittaan ahkerasti puuteroitu, niin silloin käytän meikinpoistossa öljypohjaista puhdistustuotetta, sillä lähtee varmasti kaikki meikit ja ihon epäpuhtaudet.

Leena Sarvi oli 1980- ja 90-luvuilla Suomen tunnetuimpia valokuvamalleja, ja hän teki mallintöitä paljon myös ulkomailla. Mallintöitä hän tekee edelleen sekä ennen kaikkea monipuolisesti erilaisia viestintätöitä kauneuden ja muodin saralla.

Silmämeikin poistossa Leena luottaa marketklassikkoon eli Vivalin silmämeikinpoistolappuihin.

– Ne ottavat silmämeikin todella hyvin pois, eivätkä turvota silmänympäryksiä.

Puhdistuksen Leena neuvoo viimeistelemään kasvovedellä, ja ulottamaan ihon pH:ta tasapainottavan kasvovesikäsittelyn kaulaan, decoltehen ja myös korvanlehtiin.

Milloin pitää aloittaa silmänympärysvoiteen käyttö?

– Silloin kun aloittaa meikkaamisen, Leena vastaa.

Eli huolellisen, kasvoveteen päättyvän puhdistuksen jälkeen kasvot, kaula ja decolte kosteutetaan omalle ihotyypille sopivalla kasvovoiteella: päivä- tai yövoiteella, ja silmänympäryksille taputellaan hellästi silmänympärysvoide. Hoitavat seerumit laitetaan kasvovoiteen alle.

Kasvonsa Leena syväpuhdistaa ja -kosteuttaa kerran viikossa vuodenaikaan ja ihon senhetkiseen tarpeeseen sopivalla naamiolla.

– Olin keväällä Soulissa Etelä-Koreassa, ja voi miten käsittämättömän suuret valikoimat siellä oli erilaisia kasvonaamioita, toki kaikkia muitakin ihonhoitotuotteita, mutta naamioiden runsas kirjo kiinnitti erityisesti huomioni. Toinkin niitä ison määrän tullessani!

Leena muistuttaa, että myös vartalon ihon kaipaa päivittäisen kosteutuksen.

– Näin kesällä raikastavat geelimäiset vartalovoiteet ovat kivoja, talvella sitten täyteläisemmät. Hehkua antavat vartalosprayt ovat myös oivallisia kesällä, niillä saa hetkessä vartalon ihon loistelemaan kauniin kesäisesti.

Suuria, kauniita silmiään korostamaan Leena on löytänyt uudet lempparit: magneettiripsinauhat, jotka napsautetaan omien ripsien päälle.

– Nämä ripsinauhat ovat erittäin laadukkaat ja helppokäyttöiset. Käytön jälkeen ne otetaan pois, mutta samaa magneettiripsinauhaa voi käyttää useita kertoja, eli ne eivät ole kertakäyttöiset. Ripsipidennykseen verrattuna magneettiripsinauhat ovat huomattavasti hellävaraisemmat ripsille.

Leena muistuttaa, että kauneus tulee sisältä, ennen kaikkea positiivisena mielenlaatuna, mutta myös konkreettisesti ruokavalio- ja muiden elämäntapavalintojen kautta. Kasvis-, marja- ja hedelmävoittoista ruokavaliotaan Leena täydentää nestemäisellä kollageenilla. Hänen suosikkituotteensa on suomalaisen Hankintatukun mango-meloni kollageenivalmiste. Toinen must-tuote Leenalla on Hankintatukun valikoimissa oleva Pycnogenol eli rannikkomännyn kuoriuutevalmiste. Pycnogenol on vahva luonnon antioksidantti, bioflavonoidi, joka monin tavoin virkistää soluja ja estää niiden vanhenemista. Vitamiineja, hivenaineita ja rasvahappoja hän käyttää kuuriluonteisesti.

Leenan kauneusrutiineihin kuuluvat päivittäiset lenkit perheen koirien kanssa. Aamulenkin hän tekee aina puhtain kasvoin.

– Ulkoilun lisäksi käyn kuntosalilla.

Tyylikonsultti Leena Sarvi, mitä on kauneus?

– Kauneus on ulkoisen ja sisäisen, löydetyn tyylin ilmentymä täydellisen ulkonäön sijaan. Itse asiassa kauneuteen kuuluu myös rosoja. Vaikka joku olisi kuinka kaunis ulkoisesti, ei se vetoa, jos ihmisen sisin ei hehku hyvää oloa.

Leena uskoo, että ihminen näkee asioita sen mukaan, miten hän katsoo ympäröivää maailmaa.

– Jos haluat kauneutta elämääsi, katso ympärillesi positiivisin ajatuksin ja tee joka päivä edes hetki asioita, jotka saavat sinut onnelliseksi. Kielteinen asenne tuo vastaavasti silmiesi eteen rumuutta ja elämääsi lisää negatiivisuutta.

Hän myös muistuttaa hyvästä ryhdistä kauneuden tukipilarina: Selkä suoraksi, hartiat avoimeksi, kaula joutsenmaisesti ylös ja pää pystyyn.

”– Jos haluat kauneutta elämääsi, katso ympärillesi positiivisin ajatuksin.”
”– 50:n aurinkosuojakerroin ei ole yhtään liioittelua.”

Kuka?

Leena Sarvi

Ikä: 56 v

Kotipaikka: Helsinki

Ammatti: Tyylikonsultti, yrittäjä

Perhesuhteet: Naimisissa, tytär, kaksi koiraa

Elämän motto: Hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita