Leikkotulppaanien lisäksi kotiin kannattaa hankkia näin kevättalvella pirteitä kukkivia ruukkukasveja ja myös viherkasveja. Niillä saa taiottua nopeasti väriä ja elämää kevättä odottavaan talviseen kotiin.

Teksti ja kuva: Kauppapuutarhaliitto

Esikkojen värivalikoima on laaja. Ne pitävät viileästä, joten esimerkiksi yöksi ne voi nostaa huoneenlämpöä viileämpään paikkaan.

Esikot pitävät kosteasta mullasta, joten kastele tarpeeksi. Kasvualusta saa kuitenkin kuivahtaa kevyesti kastelujen välillä.

Paavalinkukka on yksi rakastetuimpia kukkivia ruukkukasvejamme, ja se on vieläpä hyvin helppohoitoinen. Kastelu on paras tehdä alakautta lautaselta, ja kastelukertojen välillä multa saa kuivahtaa. Lannoitetta annetaan säästeliäästi. Vältä suoraa auringonvaloa.

Ruukkukrysanteemi ei ole vaativa kasvi. Lisäksi krysanteemien kukkien väreissä ja muodoissa on paljon vaihtoehtoja.

Värin voi valita oman sisustuksen mukaan. Krysanteemi viihtyy valoisassa paikassa, mutta suojassa paahteelta. Kasvualusta tulisi pitää jatkuvasti vähän kosteana.

Atsalea viihtyy valossa, mutta suojassa suoralta paahteelta. Lisäksi se pitää viileästä ja kosteudesta.

Helpoin tapa kastella atsalea on upottaa ruukku veteen pari kolme kertaa viikossa. Veden ei anneta seisoa aluslautasella, etteivät juuret ole koko ajan vedessä.