Terveellistä pikaruokaa koko perheelle ja herkuttelua hyvällä omallatunnolla

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Marjo Tornberg

Kärkkäisen Ylivieskan tavaratalon yhteydessä palveleva ScanBurger uudistuu syksyllä Fresh!Burgeriksi. Avajaisia vietetään syyskuun lopulla. Suomen ensimmäinen terveellistä pikaruokaa tarjoava Fresh!Burger avattiin Lahden Kärkkäisellä toukokuussa 2016.

Hampurilais- ja lounasravintola ScanBurgerin muodonmuutos Fresh!Burgeriksi alkaa maanantaina 13. elokuuta.

– Koko keittiö uusitaan täysin, myös asiakastilat saavat uuden ilmeen, ja asiakaspaikat myös kasvavat, kertoo ravintolapäällikkö Piia Ruuska Ylivieskan Kärkkäiseltä.

Asiakaspaikkoja Fresh!Burgerissa tulee olemaan noin 180.

– Remontin ajan toimimme pienemmässä mittakaavassa Ylivieskan Kärkkäisen tavaratalon aulatilan liiketilassa.

Kahvilapalveluiden lisäksi remonttiajan on tarjolla keittolounasta ja salaattipöytä. Kahvila on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–18, keittoa ja salaatteja saa kello 10–18. Lauantaisin kahvila on avoinna 9–17, ruoka 10–17. Sunnuntaisin kello 11–17 on tarjolla kahvia, suolaista ja makeaa kahvileipää sekä salaatteja.

Fresh!Burgerissa myydään sen toimintakonseptin mukaisesti perinteisiä pikaruokia: hampurilaisia, hodareita ja ranskalaisia, mutta terveellisemmin valmistettuina. Pikaruoan lisäksi on tarjolla salaatteja, smoothieta, tuoremehuja, jäätelöä sekä kahvilatuotteita.

Ylivieskan Fresh!Burgerissa jatkaa arkipäivisin myös suosittu Take a Soup -keittolounas. Lohikeiton lisäksi joka päivä on toinen, vaihtuva keitto. Kaikki annokset, smoothiet ja kahvin saa myös mukaan.

Fresh!Burgerin valikoimissa olevissa jäätelöissä, sorbeteissa, mehuissa ja smoothieissa on runsaasti marjoja ja hedelmiä.

– Esimerkiksi perinteiseen italialaiseen tapaan, mutta suomalaisista marjoista ja hedelmistä valmistetut Sweet&Lifen sorbetit maistuvat raikkaasti ja aidosti hedelmälle. Ne ovat laktoosittomia, ja ilman keinotekoisia maku- tai väriaineita, Piia kertoo.

Ylivieskan Fresh!Burgerin valikoimiin tulee myös Ingmanin pehmytjäätelö. Remontin myötä Ylivieskan Spice Ice-jäätelöpiste loppuu.

Olennaista Fresh!Burgerin tuotteissa ovat niiden aidot maut.

– Valintamme on mieluiten pieni kotimainen tuottaja tai valmistaja ulkomaisten tai isojen valmistajien sijaan, ravintolapäällikkö Piia Ruuska korostaa.