Ylivieskan Kärkkäinen Koneen uuteen, tilavaan huoltohalliin voi peruuttaa koko veneen

Kärkkäinen Koneessa on entistä paremmat valikoimat myynnissä olevien, esimerkiksi moottorikelkkojen ja mönkijöiden sekä pienkoneiden varaosia. Kärkkäinen Kone huolloissa palvelevat alan parhaat ammattilaiset. Ylivieskan Kärkkäinen Koneen uuteen huoltohalliin mahtuu kerrallaan useita koneita ja laitteita, perämoottorihuoltoon tuotavat veneet kokonaisuudessaan.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Jenni Rättyä

Ylivieskan Kärkkäisen tavaratalon yhteydessä toimivassa Kärkkäisen Koneen huollossa palvelee vallankin keskipohjalaisille tuttu mies, Ville Myllymäki . Ville aloitti Kärkkäinen Koneen huollon vastaavana tämän vuoden elokuussa.

– Kärkkäinen Kone avasi uuden huoltohallin lokakuussa, nyt meillä on todella laadukkaat tilat tehdä huoltoja ja alan huippumies Ville niitä tekemässä, iloitsee Ylivieskan Kärkkäinen Koneen tuotepäällikkö Ilari Kärkkäinen.

– Toista huoltomiestä tai -naista olemme rekrytoimassa. Soitto tai meili minulle, niin siitä se lähtee! Työ alkaa sitten välittömästi, sanoo Ilari.

Ylivieskan Kärkkäinen Koneen vetäjän Ilari Kärkkäisen tavoittaa sähköpostista ilari@karkkainen.com tai puhelinnumerosta 040-346 5998.

Kärkkäinen Koneen uusi huoltohalli on Ylivieskan Iso-Kärkkäisen tavaratalokiinteistön Kärkkäinen Autohuollon päässä, tilaa sillä on reilut sata neliötä.

Kärkkäinen Koneessa huolletaan esimerkiksi moottoripyöriä, mönkijöitä, moottorikelkkoja, veneiden moottoreita, sähkömopoja sekä kaikkia pienkoneita, kuten moottorisahoja ja puutarhatyökaluja, ruohonleikkureita ja trimmereitä.

– Huoltohallissa on useita nostureita, ja lattiapinta-alaa reilusti, siten saamme samanaikaisesti useamman laitteen huoltoon. Esimerkiksi veneet voi peruuttaa halliimme moottorihuoltoon, koko vene mahtuu hienosti sisään; näin veneen moottorihuolto on kätevä tehdä, sanoo Ville ja jatkaa:

– Veneiden perämoottoreille huoltohallissa on oma testiallas, jossa voimme testata ja huollon jälkeen koekäyttää meillä huollossa olevia perämoottoreita.

Moottorikelkan , moottoripyörän, mönkijän, sähkömopon ja pienkoneiden käyttökilometrit ja tunnit antavat Villen mukaan informaatiota, milloin huoltoon pitäisi mennä.

– Yleensä kaikki koneet ja laitteet tuodaan liian myöhään huoltoon, käyttökauden jo alettua tai kun on jo tullut jokin vika.

Hän kehottaa panostamaan ennakointiin. Esimerkiksi veneiden perämoottorit ja puutarhatyökalut voisi huollattaa kevääksi käyttökuntoon jo hyvissä ajoin syksyllä ja talven aikana.

Kärkkäinen Koneen valikoimissa on laaja-alaisesti muun muassa moottorikelkkoja sekä moottorikelkkatarvikkeita ja ajovarusteita, moottoripyöriä tarvikkeineen, ajo- ja lisävarusteineen, mönkijöitä, mopoja, sähkömopoja, veneitä, vesijettejä sekä erilaisia pienkoneita, kuten moottorisahoja ja puutarhatyökaluja. Kaikkiin myynnissä oleviin tuotteisiin on valikoimissa myös varaosat ja lisävarusteet, ja mitä ei sillä hetkellä ole, niin ne tilataan.

Kärkkäinen Kone pienkoneiden myynti ja varaosamyynti sekä Kärkkäinen Koneen huolto palvelevat Ylivieskan lisäksi Kärkkäisen tavarataloissa Lahdessa, Jyväskylässä ja Oulussa.

– Meille Kärkkäiselle on mukava ja kätevä tuoda kulkuneuvo tai pienkone huoltoon. Samalla voi tehdä koko perheen voimin tavarataloissa ostoksia, käydä syömässä tai kahvilla, tutustua kiinteistöistämme olevien muiden liikkeiden tarjontaan ja käydä vaikkapa parturissa tai kampaajalla, toteaa Ville Myllymäki.

Kärkkäisen verkkokaupassa www.karkkainen.com/Kone on myös mittava Kärkkäinen Koneen valikoima.

– Verkkokaupasta ostettujen isojen koneiden ja kulkuneuvojen, esimerkiksi mönkijöiden ja moottorikelkkojen, kuljettamisesta meillä on tarjota hyvin kilpailukykyiset rahtisopimukset. Ostamansa tuotteet saa kotiovelle alle sadalla eurolla akselilla Helsinki Rovaniemi, pohjoisempaan Lappiin rahti on vähän isompi, Ilari Kärkkäinen kertoo.

Kärkkäisen verkkokaupan ostoksia varten on mahdollisuus Svea-rahoituksen osamaksusopimukseen, joka tehdään suoraan verkossa.

– Kärkkäinen Koneen toimipisteissä on mahdollisuus osamaksuvaihtoehtona valita Svea-rahoituksen tai Santander-rahoituksen lisäksi Nordea Rahoituksen maksusopimus. Se tehdään aina paikan päällä yhdessä Kärkkäinen Koneen myyjän kanssa. Rahoituksista esimerkiksi Nordea Rahoituksen tarjoama pisin maksuaika on 147 kuukautta. Nordea Rahoituksen maksuaika on nollakorkoinen 50 kuukauteen saakka, Ilari sanoo.

Ville Myllymäki on huomannut, että moottorikelkkojen suosio on lisääntynyt viime aikoina huimasti.

– Moottorikelkkoja hankitaan sekä hyöty- että vapaa-ajan käyttöön. Reittikelkkojen ohella erityisen suosittuja ovat nykyään umpihangessa ajettavat moottorikelkat, joilla tehdään vaikkapa pilkkireissuja Lapin hangilla.

– Mönkijöiden käyttö on tullut ympärivuotiseksi. Monelle nuorelle ostetaan mönkijä mopon sijaan. Taloyhtiöt suosivat traktorimönkijöitä sekä kesän että talven pihatöissä, lumenaurauksessa se onkin kätevä. Lähes joka maatilalla alkaa nykyään olla traktorimönkijä jokapäiväisenä työkoneena, se on hyvä niin talvella metsätöissä kuin kesällä vaikkapa, kun käy katsomassa viljan kasvua pelloilla, jotkut ovat laittaneet traktorimönkijään heinän siementen kylvölaitteen ja hoitavat heinän kylvön sillä, kertoo Ville.

Ammattikäyttöön ostettu mönkijä on verovähennyskelpoinen.

Vapaa-ajan koneista moottorikelkkojen ohella vesijetit eli vesiskootterit nostavat Villen mukaan suosiotaan.

– Maailmalla jo pitkään suosittu vesijettiharrastus on viimeisen kymmenen vuoden aikana nostanut myös meillä Suomessa kovasti päätään. Meidän Ylivieskan Kärkkäinen Koneen vetäjä Ilari Kärkkäinen esimerkiksi on huipputason vesijettiharrastaja ja menestynyt hyvin myös kilpailuissa, toteaa Ville.

Ville Myllymäki puolestaan on ansioitunut jenkkiautoharrastaja. Hän rakentaa jenkkiautoista, erityisesti Chevroleteista, upeita näyttelyautoja. Ville on huippukuntoon tuunattujen jenkkiautojen kanssa tuttu näky jenkkiautonäyttelyissä ympäri Suomen.

Kalajoella syntynyt, 33-vuotias Ville Myllymäki on asunut Ylivieskassa reilut kymmenen vuotta. Koneiden huoltohommia, erityisesti moottoripyörien, moottorikelkkojen mönkijöiden ja vesijettien, hän on tehnyt kuutisen vuotta.

Ylivieskan Kärkkäinen Koneen huollon vastaavana Ville aloitti tämän vuoden elokuussa. Koulutukseltaan Ville on metallialan artesaani ja automaalari. Kaikissa moottorikelkkojen, mönkijöiden, moottoripyörien, sähkömopojen, vesijettien, veneiden moottoreiden sekä erilaisten pienkoneiden huoltoasioissa soitto Villelle antaa tiedon ja avun.

Kärkkäinen Kone huolto palvelee arkipäivisin kello 8-16. Ville Myllymäen tavoitat numerosta 050-420 1991.

”– Taloyhtiöt suosivat traktorimönkijöitä sekä kesän että talven pihatöissä, lumenaurauksessa se onkin kätevä.”
”– Verkkokaupasta ostettujen isojen koneiden ja kulkuneuvojen, esimerkiksi mönkijöiden ja moottorikelkkojen, kuljettamisesta meillä on tarjota hyvin kilpailukykyiset rahtisopimukset. ”