Jättiketjun koko yli 500 000 valikoima on saatavissa tilauksesta myös Suomessa

Hollantilaisomisteinen Kramp

Groep

on globaalisti toimiva, maatalousalan varaosien ja tarvikkeiden toimittaja. Maaliskuun puolivälissä avautuvan Nivalan

Powered

by

Kramp

myymälän valikoimat on suunniteltu erityisesti Keski-Pohjanmaan maidontuottajien tarpeisiin. Lisää myymälöitä avataan vuoden mittaan muualle Suomeen.

Teksti: Reetta Reinman Kuva: Samuli Savela

Nivalan aseman alueella olevan maatalous- ja konekauppa Savenmaan yhteyteen avataan lauantaina 16. maaliskuuta hollantilaisen, globaalisti toimivan Kramp-ketjun myymälä, jonka valikoimat muodostuvat maa- ja metsätalouden tarpeisiin olevista tarvikkeista, työkaluista ja varaosista sekä työvaatteista. Olennaista valikoimissa on niiden ammattitason laatu.

Samaan yhteyteen ollaan avaamassa kevään kuluessa raskaan kaluston konehuoltoa. Maataloustarvike- ja varaosamyymälän yrittäjänä toimii Matti Pihlajamaa.

Nivalan Powered by Kramp-myymälä työllistää kolme, Savenmaa yhteensä toistakymmentä. Nivalan Kramp on avoinna arkisin 9-18 ja lauantaisin 9-14. Pinta-alaa shop in shop -tyylisessä myymälässä on 200 neliön verran. Asiakkaita odotetaan reilun 100 kilometrin säteeltä.

– Nivalan Krampin valikoimat keskittyvät puhtaasti maatalouteen. Myynnissä meillä on esimerkiksi varaosia traktoreihin, puimureihin ja muihin maatalouden työkoneisiin. Hydrauliikkaa ja erilaisia maataloustyökaluja sekä laaja-alaisesti tarvikkeita lypsykarja-, lihakarja-, sika-, lammas- ja hevostiloille, kertoo Pihlajamaa.

– Erityisesti olemme huomioineet valikoimissamme Keski-Pohjanmaan alueen maidontuotantotilat, jotka nykyään toimivat hyvinkin teollisesti ja työllistävät ison määrän urakoitsijoita, toteaa Pihlajamaa.

– Maatalous- ja teollisuusalan tukkuliike Kramp-ketjun valikoimat ja toimintaperiaatteet ovat globaalit, mutta kukin myymälä räätälöi Krampin valtavista valikoimista juurin oman alueensa tarpeisiin parhaiten sopivat tuotteet. Ja on huomattava, että kaikki Krampin valikoimissa olevat yli 500 000 tuotetta saadaan tilaamalla nopealla toimitusajalla, hän jatkaa.

Matti Pihlajanmaa on myynyt Savenmaalla parikymmentä vuotta Krampin ja Grenen tuotteita. Nämä yhdistyivät vuonna 2013.KramplanseerattiinbrändinäSuomen markkinoilla vuonna 2017. Grene-brändi on tunnettu maatalousalalla yli sadan vuoden ajan. Vuonna 1915 perustettu Grene menestyi nopeasti ja saavutti aseman alan johtavana tukkuyrityksenä Tanskassa.

Hollantilaisella Krampilla on samantapainen historia kuin Grenellä. Yritys perustettiin vuonna 1951, ja Grenen tavoin yritys aloitti toimintansa myymällä maatalouteen tarkoitettuja osia. Tänä päivänä Kramp Groep toimii 25 Euroopan maassa.

– Parisen vuotta sitten rupesin pohtimaan oman Kramp-myymälän avaamista Savenmaan yhteyteen. Vierailin Hollannin maaseudulla paikallisessa Claas-korjaamossa, jonka yhteydessä oli vastaavanlainen myymälä, Pihlajamaa kertoo.