Keho pystyy korjaamaan itseään, jos sille antaa mahdollisuuden

Ihminen on Luojan suurin ihme ja taidonnäyte, sanoo homeopatian kouluttaja Päivi Mustajärvi. Hän muistuttaa, että ihmiskeholla on valtavat mahdollisuudet korjata itse itseään. Homeopatia tarjoaa tähän hyvän mahdollisuuden. Hän kertoo nyt homeopatiasta allergioiden helpottajana.

Teksti ja kuva: Reetta Reinman

Päivi Mustajärvi kertoo, että homeopatian näkemyksen mukaan allergiat ovat merkki immuunipuolustuksen ongelmista.

– Immuunipuolustukseen osallistuvia elimiä kehossamme ovat kateenkorva, imusuonisto ja imusolmukkeet sekä perna. Nämä muodostavat sisäisen eritysjärjestelmän. Ulkoiseen eritysjärjestelmään kuuluvat puolestaan hengityselimistö, ruoansulatuskanava sekä virtsatiet. Näiden yhteispelillä sekä tasapainoisella ja tehokkaalla toiminnalla on ratkaiseva merkitys ihmisen terveydelle. Immuunipuolustuksen tehtävänä on olla kehon poliisi: Heti kun ihmiskehoon tulee vieraita ”pahiksia”, kuten bakteereja ja viruksia, hiivoja ja sisäilmaongelmien homeita sekä erilaisia vierasaineita, esimerkiksi elintarviketeollisuuden lisäaineita, kehon poliisivoimat pysäyttävät ne ja ohjaavat läheiseen imusolmukkeeseen käsittelyyn. Tunkeutujat saatetaan vaarattomiksi elimistön erittämien vasta-aineiden avulla.

Allergioissa tämä immuunipuolustuksen mekanismi on jostain syystä häiriintynyt; jostain syystä keho on väsähtänyt puolustautumaan vieraita hyökkääjiä vastaan.

– Homeopatialla voidaan tarjota elimistölle apuvoimia vahvistaa immuunipuolustusta sekä hoitaa allergia-oireita, myös akuutteja oireita sekä ennaltaehkäistä allergiaa, esimerkiksi siitepölyallergiaa, sanoo Päivi Mustajärvi.

– Allergiaoireita voidaan homeopatian avulla helpottaa myös, vaikka ei tiedettäisi, mistä allergia johtuu, hän sanoo.

Mustajärvi iloitsee siitä, että hänellä on nykyään käytössä yhteistyökumppaninsa, Helsingissä toimivan Lääkärikeskus Astrisin testi, jonka avulla saadaan selville mahdollinen allergia 280 eri ruoka-aineen kohdalla.

– Tämä on aivan mieletön apuväline selvittää ruoka-aineallergioiden syitä, joiden aiheuttajat ovat usein moninaisine oireineen erittäin hankalasti jäljitettäviä asioita. Yksikin perhe sai kyseisen ruoka-aineallergiatestin avulla viikossa avun 4-vuotiaan lapsensa vaikeaan allergiaan. Löytyi vaikean ruoka-aineallergian aiheuttaja ja hoitomuodoksi sopiva homeopaattinen aine. Lapsi oli pitkään kärsinyt monenlaisista oireista, lopulta visva valui hänen ihostaan, tuskat olivat valtaisat, vanhemmat yliväsyneitä. Hoitotulokset olivat aivan uskomattomia ja nopeita. Olennaista oli, että testin avulla löytyi syy, mikä aiheutti lapsen vakavan ruoka-aineallergian.

Allergiatestin ottaminen tapahtuu siten, että Päivi Mustajärven kautta asiakas saa Lääkärikeskus Astrisin testipaketin, jossa on putket verinäytettä varten, ohjeet, miten toimitaan ja palautuslaatikko. Testattava menee valitsemaansa laboratorioon maanantaina verinäytteen ottoon ja samana päivänä postittaa verinäyteputket Lääkärikeskus Astrisiin, jossa ne ovat tiistaina perillä.

– Verinäyteputkilossa on sen verran säilytysainetta, että näyte säilyy tuoreena seuraavaan päivään, jolloin se on perillä, Päivi sanoo.

Astrisissa verinäyte analysoidaan. Tulos ilmoitetaan Päivi Mustajärvelle, joka käy sen asiakkaan kanssa läpi, ja sitten yhdessä mietitään sopiva homeopaattinen hoito.

– Monesti ruoka-aineallergioiden kohdalla on niin, että allergisoivasta ruoka-aineesta ei tarvitse loppuelämäksi kokonaan luopua, vaan esimerkiksi välttää sitä kolmen kuukauden ajan, käyttää tukihoitona homeopaattista tuotetta ja sitten vähitellen alkaa kokeille, miten kyseinen ruoka-aine sopii. Monesti sopii, kun homeopatia antaa elimistölle hyvän tuen.

Päivi on onnellinen lukuisista allergioista kärsineistä asiakkaista, joille hän on saanut annettua avun homeopatian avulla.

– Esimerkiksi vuosia sitten vastaanotolleni tuli nuorehko pariskunta, he olivat hiljattain aloittaneet lypsykarjatilan isäntinä, ja olivatkin erittäin pahasti allergisoituneet lehmälle. Työn tekeminen oli lähes tulkoon mahdotonta, he olivat aivan epätoivoisessa tilanteessa. Räätälöimme heille sopivan homeopaattisen hoidon. Se auttoi, ja he pystyivät jatkamaan työtään. Monien leikkauksiin menijöiden immuunipuolustusta olen saanut vahvistettua homeopatian avulla niin, että he ovat välttyneet ikävältä sairaalabakteerilta.

Homeopatiaa Nivalassa asuva, kuusikymppinen Päivi Mustajärvi on opiskellut sekä Suomessa että ulkomailla muun muassa Englannissa, Sveitsissä, Romaniassa ja Turkissa. Hän on myös vyöhyketerapeutti-diplomirefleksologi.

Suomalaisista homeopatian opettajistaan hän nostaa tärkeimmiksi apteekkari ja homeopaatti, homeopaattisia ja muita luontaistuotteita maahantuovan Circlum Farmasian perustajan Onerva Pekkosen sekä gynekologi ja homeopaatti Juhani Lattusen.

– Juhani Lattusen tapa kouluttaa oli rohkean provosoiva. Hän saattoi sanoa meille koulutettavilleen, jos et halua sydän- ja verisuonitauteja, käytä tätä ja tätä homeopaattista ainetta. Jos et halua saada haimasyöpää, käytä tätä, Päivi muistelee.

Päivi kertoo, että homeopatiassa on kaksi koulukuntaa. Toinen hoitaa yksittäisellä aineella, toinen yhdistelmäaineilla. Päivi hyödyntää hoitotyössään molempia. Homeopaattisista yhdistelmätuotteista hänellä ovat käytössä Circlum Farmasian maahantuomat Dr. Reckewegin tipat.

– Circlum Farmasialta tulee myös loistavat materiaalit homeopatianeuvojakoulutukseen.

Päivin mukaan homeopatia on turvallista, ja se sopii kaikille ja kaikenikäisille, niin akuuttien ongelmien hoitoon kuin terveyden ylläpitoon.

Homeopaattiset lääkkeet ovat pääosin peräisin luonnosta, muun muassa kasveista ja mineraaleista.

– Ne ovat voimakkaasti laimennettuja, eivätkä siksi aiheuta allergisia reaktioita. Niillä ei myöskään ole sivuvaikutuksia. Homeopaattisia lääkkeitä voi tarvittaessa käyttää tavallisen lääkityksen rinnalla, ja ne sopivat kaikenikäisille – olivatpa oireet millaisia tahansa, niitä voidaan lievittää homeopatialla.

– Homeopaattinen tuote käynnistää elimistössä sen omat parantavat voimat, siksi homeopatian hoitotulokset ovat niin loistavia ja ne tulevat myös nopeasti, Päivi sanoo.

Parikymppisestä saakka Päivillä on ollut kotonaan aarreaitaksi kutsumansa homeopaattinen ”kotiapteekki”. Tämän vuoden keväällä Päivi on aloittanut homeopatia neuvojien kouluttamisen, ja hän keskittyy nyt koulutustyössään pääsääntöisesti homeopatiaan, muitakin luontaishoitoja hän tekee edelleen vastaanotollaan Nivalassa. Homeopatiaa kouluttamassa Päivi kiertää ympäri Suomen.

Pääsääntöisesti Päivin homeopatianeuvojakoulutuksessa olevat ovat luontaisterapeutteja, jotka haluavat laajentaa hoitovalikoimaansa homeopatiaan.

– Olen aivan valtavan innostunut sekä kouluttamaan homeopatiaa että opiskelemaan sitä koko ajan lisää. Tässä työssä ei koskaan ole valmis, homeopatia on niin valtava luonnon aarre-aitta.

Päivi, mikä tuote voisi olla siitepölyallergiasta kärsivän homeopaattisessa kotiapteekissa?

– Apis, sitä kutsutaan homeopaattiseksi kortisoniksi. Loistava tuote monenlaisiin allergiaoireisiin, silmä-, kutina- ja kipuoireisiin sekä ihon poltteluun, punoitukseen ja turvotukseen.

”– Olen aivan valtavan innostunut sekä kouluttamaan homeopatiaa että opiskelemaan sitä koko ajan lisää.”