Van Kook paistaa minipannukakkuja
Herkullinen uutuus Tallinnassa
Tallinnan Vanhaan kaupunkiin, aivan Raatihuoneen torin kupeeseen, on avattu uusi lämpimiä Pofferjesejä eli minipannukakkuja myyvä katukahvila. Van Kook -markkinointinimellä toimiva Mest OÜ on piristävä lisä Tallinnan katuruokatarjontaan.
Teksti ja kuvat: Lauri Pajula
Katukahvilan tiskin takana tervehtii iloisesti Van Kookin toinen perustaja, 20-vuotta ravintola-alalla ollut Edith Mihkelson. Hän kertoo yrityksen syntytarinan käännellessään tuoksuvia minipannukakkuja.
– Seitsemän vuotta sitten vieraillessani ystävän luona Alankomaissa, törmäsin ensimmäistä kertaa minipannukakkuihin, ne olivat vastustamattomia. Silloin ajattelin, että vielä joku päivä tuon saman konseptin Viroon. Idea omasta yrityksestä alkoi hiljalleen kypsyä. Ensin kuitenkin tuli kokeiltua jotain muuta. Kolme vuotta sitten nykyisen yhtiökumppanin Tiina Sokolovan kanssa perustimme yritysten palvelusuunnitteluun erikoistuneen valmennusyrityksen, mutta hyvin nopeasti päätimme luoda ja laittaa toimintaan meidän uuden konseptimme, Van Kookin, Mihkelson kertoo innoissaan samalla pursottaen uutta taikinaa valurautamuottiin.
Mihkelson kertoo hänen ja yhtiökumppaninsa Tiinan rakastavan pannukakkuja, ja niiden miniversio on täysin uutta Tallinnan katuruokatarjonnassa. Hänen mukaansa minipannukakut ovat helppoja syödä ja erittäin herkullisia kotitekoisella taikinalla valmistaessa.
Energiaa uhkuvat naisyrittäjät suunnittelivat minipannukakuille söpön pienen myyntivaunun ja kiersivät sillä ympäri Viroa. Tyytyväiset asiakkaat alkoivat pian kysellä, milloin herkkuja olisi saatavilla joka päivä, mutta siihen he eivät vielä osanneet vastata.
– Me huomasimme, että koska ihmiset rakastuivat meidän minipannukakkuihin, niin meidän täytyi olla helpommin herkuttelijoiden saatavilla. Pian löytyi täydellinen paikka Tallinnan vanhasta kaupungista.
Edith ja Tiina tekevät päivittäin tuoreen kotitekoisen taikinan laadukkaista raaka-aineista. He paistavat minipannukakut asiakkaan edessä, jotta ne pysyvät aina tuoreena. Pannukakut tarjoillaan itsetehdyllä hillolla ja tomusokerilla.
– Meille on tärkeintä tehdä tätä ilolla ja rakkaudella. Nautimme itsellemme työskentelystä , sanoo Mihkelson pölyttäen tomusokeria minipannareiden päälle.
Van Kookista voi tilata myös erikoiskahveja minipannareiden kanssa.