Anu Kiiveri teki kesäkuussa neljän päivän pyöräilyreissun Kroatissa. Kilometrejä taittui 133.

Anu suosittaa pyöräilymatkaan Kroatiaan myös syksyllä, pyöräilysäät ovat siellä hyvät aina

loka-marraskuulle saakka. Heinäkuussa Anusta tuli rouva Kiiveri-Sahila.

Teksti: Reetta Reinman

Heinäkuisiin häihin valmistautuessaan ravintoneuvoja ja hyvinvointikirjailija Anu Kiiveri siisti ruokavaliostaan hyvin vähiin ja loppusilauksessa kokonaan pois nopeat hiilihydraatit, eli vaaleat leivät, pastat, pullat, karkit ja jätskit – joita hän muutoin syö toisinaan. Kasviksia hän lisäsi roimasti.

– Ja nimen omaan maan päällä kasvavia kasviksia ja vihanneksia. Maan alla kasvavissa juureksissa on paljon tärkkelystä eli sokeria. Juureksia en juuri muutoinkaan syö, poikkeuksena punajuurijauhe, jota laitan vähäsen smoothieen makeutukseksi, Anu sanoo.

Hedelmiä hän söi herkkuina, kotimaisia marjoja päivittäin.

Proteiininlähteinä Anulla oli kala, kana, kananmunat ja silloin tällöin naudan luomujauheliha. Rasvaa Anu sai avokadoista ja luomulaatuisista kylmäpuristetuista kasviöljyistä.

Ennen h-hetkeä tuleva morsian tehosti rasvanpolttoa aerobisella liikunnalla. Hyötyliikunnan ohella Anu teki juoksulenkkejä ja pitkiä kävelylenkkejä.

Myös kuntosaliharjoittelua hän lisäsi, ja antoi rasvan palaa sykettä kohottavilla ohjatuilla treenitunneilla.

Kehon huolto ja venyttely on Anulle aina tärkeää.

– Käyn ohjatuilla venyttelytunneilla, että tulee venyttely varmasti tehtyä, ja ohjatuilla tunneilla venyttelyliikkeet ovat nautinnollisen pitkiä. Kotona minulla on putkirullia, niiden kanssa saa kyllä myös hyvin tehokkaat venytykset tehtyä.

– Hieronnassa käyn myös säännöllisesti. Ehdottomasti tehokkain kehonhuoltomuoto minulle olisi Bikram hot yoga eli noin 40-asteisessa salissa tehtävä jooga, jossa lämpö antaa lisätehoja venytyksiin. Harmi, että Lohjalla ei ole sellaista, sanoo reilut pari vuotta Lohjalla asunut Anu.

46-vuotias Anu on kotoisin Helsingistä ja asunut paljon ulkomailla, muun muassa Australiassa ja Balilla. Hänen ja Tommi Sahilan häät olivat lauantaina 13.7.2019, heidät vihittiin Lohjan Pyhän Laurin kirkossa.

Kesäkuussa Anu teki Kroatiassa neljän päivän pyöräilymatkan.

– Matkani oli osa EuroVelo8 pyöräilyreitistä. EuroVelo8 reitillä on kokonaisuudessaan mukana yhteensä yksitoista Euroopan maata. Kroatiassa se kulkee noin 1100 kilometrin matkan, ja tuo Kroatian osuus on jaettu

20 päiväosioon, joiden pituus vaihtelee välillä 40-60 kilometriä/päivä.

Matkan varrella Kroatissa on muun muassa kolme kansallispuistoa, neljä luonnonpuistoa sekä kahdeksan vaihtoehtoista tietä eli jokaiselle löytyy mieluinen reitti.

Anun neljän reissupäivän pyöräilyreitti Kroatiassa kulki maan pohjoisosasta aina eteläkärjen Dubrovnikiin – Adrianmeren helmeen – saakka. Päivässä hän teki matkakumppaniensa kanssa 1-2 pyöräilymatkaa.

Yhteensä pyöräilykilometrejä kertyi 133. Osa matkasta kuljettiin ajan puutteen vuoksi autolla. Ensimmäisenä päivänä kilometrejä kertyi 30 km.

Toisena päivänä ensin aamulla 20 km ja lisäksi iltapäivällä 23 km.

Kolmantena päivänä ensin aamulla 20 km ja iltapäivällä samoin 20 km.

Viimeisen päivän pyöräilymatkan saldo oli 20 km.

– Reissu meni todella hyvin, ja Kroatia yllätti monessa kohtaa, sillä en tiennyt Kroatiassa olevan sellaista luontoa. Maisemat olivat upeat ja tiet hyvässä kunnossa. Matkan varrella poikkesimme pyöräilyporukkamme kanssa nauttimaan kulttuurinähtävyyksistä sekä syömään erinomaista kroatialaista ruokaa.

Kauneudenhoidossa Anun luottohoito on Kauneushoitola Kuulaassa Helsingissä luottokosmetologinsa Venlan tekemä mikroneulaushoito. Neulauksessa ihoon tehdään mikroskooppisen pieniä reikiä, ja näin saadaan tehoaineet imeytymään paremmin.

Kotihoitona Anu tehostaa mikroneulauksen vaikutusta Environin A-vitamiinivoiteilla. Säännöllinen kasvojen ja vartalon ihon kuorinta on Anulle tärkeä kauneudenhoitorutiini.

– Juuri ennen hääpäivää otin kasvojen iholle ultraäänipuhdistuksen Susanna Beauty Mix kauneushoitolassa Helsingin Malmilla.

Lisäksi hän kävi muutaman kerran ennen häitä Cryo21-kylmäkasvohoidossa, jonka on todettu olevan erinomainen kasvojen kiinteyttäjä.

Vartalon iholle Anu antoi kauniin päivettyneen silauksen St. Tropezin itseruskettavalla vaahdolla, joka on öljytön ja sisältää myös ihoa hoitavaa ja rauhoittavaa Aloe Veraa.

”– Huippuherkku välipalaksi vaikkapa kahvin kanssa: pakastettu luomubanaani blenderiin!”

MITÄ?

MITÄ?

Anun TOP ihonhoitotuotteet:

– Skingain Plus kollageenijauhe. Tuotteessa on 1+2 tyypin kollageenia, pycnogenolia ja C-vitamiinia.

– Nordiq Nutrition ravintolisät. Luonnollisia ja luomulaatuisia ravintolisiä.

– Starth Elixir-nestemäinen yrttihiivavalmiste, Vogelin klassikkotuote.

Verraton apu jaksamiseen arjessa.

– Environ Skin EssentiA AVST moisturiser -kasvovoide sekä saman sarjan RAD sun care -aurinkosuoja.

– bareMinerals pure plush gentle deep cleansing foam -puhdistusvaahto

– Suolakivi ”deodorantti”