Jyväskylän JYP on perinteikäs, lähes satavuotias seura, joka on pelannut kiekkoliigaa jo neljällä vuosikymmenellä. Seura on 2000-luvun menestyneimpiä liigaseuroja ja lähes 150 000 asukkaan seutukuntansa kärkibrändi.

Teksti: Ari Stenius

Jyväskylään 2,5 vuotta sitten saapunut Kärkkäinen ja ”puolivuotias” jyväskyläläinen Risto Korpela ovat kotiutuneet hyvin Keski-Suomeen.

– Olen viihtynyt erinomaisesti. Minut on otettu hyvin vastaan, sanoo keväällä Jypin toimitusjohtajaksi tullut, pitkän linjan jääkiekko-osaaja Korpela.

Jyväskylän Kärkkäisen tavaratalopäällikkö Kimmo Litendahl nyökkää.

– Meidät on löydetty nopeasti. Moni on sanonut, että tämän kokoluokan ja valikoiman, isoa palvelumyymälää on kaivattu.

Ei ole ihme, että Korpela ja Litendahl löysivät nopeasti yhteisen kielen.

– Olemme tyytyväisiä, että näimme asioita, joita voimme tehdä yhdessä. Menestyvä ja vahva JYP on arvostettu kumppani. Odotan yhteistyöltämme paljon, sanoo Litendahl.

JYP muuttui viime kauden päätyttyä paljon. Uuden toimitusjohtajan Korpelan lisäksi hurrikaanilogon taakse tuli uusi urheilutoimenjohtaja, päävalmentaja ja seuratoimistollekin saatiin uutta osaamista.

– Lyhyessä ajassa olen saanut varmuuden Jypin arvostuksesta tällä alueella. Täällä on tehty pitkään lujasti hyvää työtä. Seuran kivijalka on vankka, ja täällä on hieno ilmapiiri työskennellä. Jyppiläisyys elää vahvana, luettelee Korpela puolen vuoden tuntemuksiaan Keski-Suomesta, Jypistä ja ihmisistä.

– Helppo on ollut kotiutua ja tarttua toimeen, myhäilee Korpela, joka tunnustaa työnkuvansa laajaksi.

– Talous on minun vastuullani, mutta kaikkeen on hyvä tutustua, seuran sielua myöten. Ottelutapahtumat ja kumppanuusasiat ovat hyvällä mallilla, mutta aina pitää käydä asioita läpi ja miettiä, vastaavatko olemassaolevat asiat ja teot tämän päivän vaatimuksia ja odotuksia, kuvaa Korpela tehtäväkenttäänsä.

Korpela tietää, että talouslukujen rinnalla seurataan urheilullista menestystä. Niin pitääkin.

– Tavoitteemme on kehittää toimintaa läpi koko seuran. Jokaiselle on tarkoitus löytää oma roolinsa. Liigassa joukkue on asettanut tavoitteensa kuuden joukkoon runkosarjassa. Sen jälkeen alkaa sitten toinen maailma, jossa pyritään vain voittamaan, sanoo Korpela ja kehuu joukkueen aloittaneen kautensa hyvin.

– Jyppiläisyydellä on vahva identiteetti myös kaukalossa. Haluamme, että jatkossakin Hippos on paha paikka vierasjoukkueille.

Ensimmäisenä puolivuotisjaksona Korpela on juossut kävellessäänkin.

– Olen halunnut tutustua ihmisiin, yhteistyökumppaneihin – kaikkiin. Tarkoitus on tehdä itseään tykö ja kertoa ja kysyä tavoista, joilla voimme kehittyä entistä paremmiksi, sanoo Korpela.

Kärkkäisen tavaratalopäällikkö Litendahl on pitänyt Korpelan tavasta tutustua.

– Risto on suora ja ihmisläheinen. Löysimme yhteisen sävelen välittömästi. Olemme tyytyväisiä, että JYP halusi meidät mukaan kumppaniporukkaansa. Uskon, että löydämme jatkossakin uusia yhteisiä tapoja kehittää yhteistyötämme.

”– Olemme tyytyväisiä, että JYP halusi meidät mukaan kumppaniporukkaansa.”