V auhtia vatsalle

Oxytarm sisältää magnesiumia, C-vitamiinia ja bioflavonoideja. Magnesiumia on käytetty suolistonpuhdistajana jo yli 100 vuotta. C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka suojaa soluja myös suolistossa. Bioflavonoidit aktivoivat mikroverenkiertoa ja edesauttavat suoliston kosteustasapainon ylläpitoa.

Oxytarm kosteuttaa ulostemassaa vapauttamalla peptidejä, puhdistaa suolistoseinämien plakkia ja aktivoi suoliston motoriikkaa.

Oxytarm on erittäin tehokas suolistopuhdistaja ja vatsan toiminnan normalisoija. Se myös kirkastaa ihoa, kun kuona-aineet pääsevät poistumaan tehokkaasti. Hiivasyndroomaisille Oxytarm on korvaamaton apu.

Samuraiden salaisuus avuksi suolen toimintaan

Etikkasäilötty aprikoosi on Japanin ja useiden muiden Aasianmaiden erikoisuus. Japanissa sitä kutsutaan Umeboshiksi, jota on perinteisesti käytetty vahvistamaan ruoansulatuselimistöä, ehkäisemään vatsahaavoja, torjumaan loisia ja apuna painonhallinnassa.

Suomen markkinoilla oleva teellä ja lakritsijuurella sekä tunnetuilla ja suosituilla kansanlääkinnän ”vatsayrteillä” vahvistettu Oxytarm Fruit & Fiber Plum -luumu sisältää runsaasti hedelmien ja kasvien hyödyllisiä kuituja. Jokainen luumu sisältää myös viisi erilaista, hyödyllistä probioottista maitohappobakteerikantaa, jotka muodostavat osan suolistomme hyvästä bakteeristosta. Tuote on kätevissä yksittäin pakatuissa annospusseissa.

Etikkasäilötty aprikoosi tuli Japaniin Kiinasta jo 700-luvulla. Aluksi sitä tuotiin umeksi kutsutusta hedelmästä valmistettuna lääkkeenä.

Myöhemmin ume-puu tuotiin Japaniin. Ensimmäiset tiedot Umeboshista ovat Heian-kauden (794-1192) keskivaiheilta, kun vanhoissa kirjoituksissa mainitaan keisari Murakamin parantuneen Umeboshin avulla.

Samurait alkoivat käyttää Umeboshia Kamakura-kauden (1192-1333) ja myöhemmän Murakami-kauden (1338-1573) aikana lisäämään ruokahalua.

Vasta myöhemmin, 1700-luvun Edo-kauden aikana alettiin ymmärtää, että Umeboshia voitiin käyttää parantamaan väsymystä ja uupumusta. Tämä saattaa olla syy sen suosioon samuraiden keskuudessa. Heidän piti pysyä hyvässä kunnossa ja olla aina valmiina lähtemään sotaan.

Nykypäivänä tiedetään, että tämän vaikutuksen saa aikaan luumun sisältämä sitruunahappo, joka muuttaa maitohapon vedeksi ja hiilidioksidiksi, jotka poistuvat helposti kehosta. Jos kehoon kertyy liikaa maitohappoa, seurauksena saattaa olla väsymystä ja uupumusta.

Tänä päivänä miljoonat japanilaiset aloittavat päivänsä syömällä Umeboshin, yleensä vihreän teen tai puerh-teen kanssa. Vihreä tee sisältää runsaasti ECGC-flavonoidia, joka on vahva antioksidantti, edistää ruoansulatusta ja omaa antibakteerisen vaikutuksen. Puerh-teen sanotaan edistävän ruoansulatusta ja tutkimuksissa sillä on myös havaittu kolesterolia alentava vaikutus.

Bioaktiivinen magnesiumsitraatti avuksi kramppeihin

Magnesium on elimistön hyvinvoinnin kannalta tärkeä mineraali. Se osallistuu yli 300 kehon toimintoon. Magnesium säätelee mm lihasten ja hermoston vuorovaikutusta ja näin edistää niiden normaalia toimintaa. Lihasten ja hermoston lisäksi magnesium vaikuttaa energia-aineenvaihduntaan, luustoon ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Ravinnosta hyviä magnesiumin lähteitä ovat viljavalmisteet, kasvikset ja maitotuotteet. Magnesiumin riittävä, päivittäinen saanti kannattaa turvata ravinnon tai hyvin imeytyvän magnesiumvalmisteen kautta.

Magnesiumin imeytymiseen, erityisesti otettaessa ravintolisän kautta, vaikuttavat monet tekijät. Niistä yksi on käytössä oleva magnesiumsuola ja sen liukoisuus.

Magnesium Diasporal -valmisteet sisältävät bioaktiivista magnesiumsitraattia, joka imeytyy tutkimusten mukaan nopeasti ja tehokkaasti. Sen vaikutus kestää jopa 24 tuntia. Erityisen tehokkaat Diasporal-tuotemuodot, suussa liukenevat Direkt annosrakeet ja juomajauhe, nopeuttavat imeytymistä.

Nesteenä nautittavat ja suussa liukenevat valmisteet imeytyvät nopeasti, kun taas perinteisenä tablettina otetun magnesiumin imeytyminen alkaa elimistössä vasta tabletin liuettua ruoansulatuskanavassa. Tabletin liukenemiseen kuluvaan aikaan vaikuttavat mm. tabletin rakenne ja ihmisen yksilöllinen ruoansulatustoiminta. Vähähappoinen suolisto tai huonosti liukeneva tablettirakenne voivat hidastaa ja heikentää magnesiumin imeytymistä.

Diasporal-magnesiumjuomat sopivat erinomaisesti janojuomaksi esimerkiksi liikuntasuorituksen aikana tai saunassa hikoilun jälkeen. Illalla otettu magnesiumannos auttaa myös ehkäisemään yön aikana mahdollisesti esiintyviä lihaskramppeja tai suonenvetoa. Moni magnesiumin käyttäjä jopa kokee unen rauhaisammaksi, kun päivittäisen magnesiumannoksen ottaa illalla.

Magnesiumin tarvetta lisäävät useat tekijät: pitkäkestoinen stressi, raskaus, tietyt sairaudet kuten esim. keliakia ja diabetes, kova fyysinen rasitus ja runsas hikoilu. Merkkejä magnesiumin puutoksesta ovat mm. lihasheikkous, lihasten kipeytyminen tai jäykkyys, suonenvedot ja krampit, levottomien jalkojen oireet. Magnesiumin puute voi oireilla myös univaikeuksina, väsymyksenä ja jopa mielialan vaihteluina.

Kevään lämpenevillä keleillä liikkuessa ja ulkona ahkeroidessa on hyvä muistaa, että magnesiumia poistuu elimistöstä hikoilun kautta. Päivän puuhastelun jälkeen olo tuntuu uupuneelta ja lihakset kireiltä, ellei menetettyjä magnesiumsuoloja korvaa.

Hedelmäkuiduilla helpotus kovaan vatsaan ja turvotukseen

Suolen toimintaa voi hidastaa moni tekijä. Ruokavalio ei sisällä riittävästi kuitua, liikunnan määrä on vähäistä ja elämä kiireistä tai rytmiltään epäsäännöllistä. Joskus pelkkä mieliala riittää syyksi hidastumiseen. Tietyt sairaudet sekä lääkkeet vaikuttavat myös suolen toimintaan.

Fructolax-hedelmäkuituvalmisteet ovat luonnollinen tapa helpottaa suolentoimintaa, kun ravinnon ja elämäntapojen muokkaaminen eivät johda toivottuun lopputulokseen. Hedelmäkuitupohjaiset valmisteet ovat hyvin siedettyjä, eivätkä aiheuta riippuvuutta.

Fructolax Helpotus on oikea tuote silloin, kun vatsa ei toimi. Valmisteen sisältämät raparperi ja tamarindi auttavat edistämään säännöllistä suoliston toimintaa, ja viikuna auttaa säätelemään suoliston rytmiä. Fructolaxin vaikutus on ennakoitavissa, illalla otetun annoksen vaikutus alkaa aamulla. Valittavana on pureskeltava kuutio tai nieltävä tabletti. Fructolax-valmisteet ovat laktoosittomia ja gluteenittomia, eivätkä sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Vatsan turvotukseen liittyy yleisesti hidastunut suolentoiminta. Kun suolen sisältö ei tyhjene riittävän nopeassa syklissä, suolessa muhiva sisältö alkaa ruokkia kaasua muodostavien mikrobien tuotantoa ja toimintaa. Lopputuloksena on pömpöttävä vatsa ja liiallisen kaasun kertyminen suolistoon.

Fructolax Vahva Tupateho sisältää laksatiivisesti vaikuttavien hedelmäkuitujen lisäksi kuminaa, joka auttaa vähentämään kaasunmuodostumista suolistossa ja sitä kautta vatsan turvotusta. Fructolax Vahva Tuplateho sopii erinomaisesti akuuttiin suolen toiminnan hidastumiseen. Valmiste alkaa vaikuttaa noin 8 tunnin kuluessa sen nauttimisesta.

Puhdas nenä, raikas olo

Nenähuuhtelu on helppo tehdä, eikä sillä ole epäsuotuisia sivuvaikutuksia. Nenän huuhtelu haalealla suolavedellä poistaa sieraimista ja nenäontelosta epäpuhtauksia. Nenähuuhtelu on osoittautunut monella tehokkaaksi poskiontelotulehdusten hoidossa ja ennaltaehkäisyssä.

Huuhtelua voidaan käyttää myös kroonistuneiden vaivojen lievittämiseen. Siitepölyaikanakin nenähuuhtelu vähentää useimmilla oireilua.

Nenän huuhtelemiseen käytetään kädenlämpöistä suolavettä. Suolaa nenäkannuun laitetaan 3 grammaa eli teelusikallinen.

Suolavedellä täytetyn nenäkannun nokka laitetaan toiseen sieraimeen ja päätä kallistetaan siten että vesi virtaa sierainten läpi (toisesta sisään ja toisesta ulos). Hengitys tapahtuu tällöin suun kautta.

Nenäkannun puhdistukseen suositellaan sterilointia mikroaaltouunissa noin 2 minuuttia.

Huuhtelun jälkeen nenän limakalvoja voi hoitaa vaikkapa seesamöljyllä tai limakalvojen hoitoon tarkoitetulla otsonoidulla oliiviöljyllä.

Tehostartti päivään

Pätkä tuoretta inkivääriä, puolikas sitruunaa, puolikas appelsiinia, viisi tyrnimarjaa, vähän vettä ja hunajaa. Tehosekoittimeen ja sileäksi.

Nuoruuden lähde

Helppo keino pitää elimistö norjana ja nuorekkaana:

Kaksi teelusikallista omenaviinietikkaa, kaksi teelusikallista hunajaa, lasillinen raikasta lähdevettä.

Nautitaan kerran päivässä.

Parsa tuo kevään

Egyptiläiset tunsivat tankoparsan jo 5000 vuotta sitten. Pohjoismaissa tankoparsaa on viljelty 1700-luvulta. Tyypillisimmin tankoparsa on valkoinen tai vihreä. Parsa on maultaan mieto ja hienostunut.

Parsa syödään keitettynä joko sellaisenaan, erilaisten kastikkeiden tai maustetun voin kanssa. Kapeassa ja korkeassa kattilassa parsat voi keittää pystyasennossa, jolloin parsan nuppuja ei tarvitse peittää vedellä. Nuppujen kypsymiseen riittää kattilassa muodostuva höyry. Laakeassa paistinpannussa parsat voi keittää pitkittäin. Kuori parsat ohuesti ja leikkaa puumainen tyviosa pois.

Keitä parsoja 4–8 minuuttia suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Parsat lisätään kiehuvaan veteen. Nosta parsat valumaan.

Maukkain kastike kuumalle parsalle on vesihauteessa lämmitetty hollantilaiskastike, jonka voit maustaa muutamalla teelusikallisella vastapuristettua sitruuna- tai appelsiinimehua. Moni luottaa voisulaan.

Pakaste- ja purkkiparsan ansiosta parsa-aika voi olla läpi vuoden.

Viikuna oli Kleopatran herkku

Kauneuden, erotiikan ja naisellisuuden ruumiillistuma Kleopatra VII Filopatori (68-30 eKr) soi suuria määriä viikunoita joka päivä.

Sokeripitoisissa viikunoissa on runsaasti A- ja C-vitamiinia.

Viettelevä fenkoli

Jo antiikin kreikkalaiset käyttivät aromaattista, aniksen tuoksuista fenkolia seksuaalisuutta vahvistavana stimulanttina. Myös ikivanhoissa intialaisissa kirjoituksissa fenkolimehun kerrotaan vahvistavan seksuaalista kyvykkyyttä.

Välimeren alueen kotikeittiöissä on kautta historian porissut vahvaa fenkolikeittoa. Salaattina fenkolin, tammenlehväsalaatin ja tuoreiden mansikoiden yhdistelmä on raikas ja maukas.

Fenkolia voi ostaa eteerisen öljyn muodossa. Fenkoliöljyn sanotaan olevan lihasjännityksiä laukaiseva, nesteitä poistava ja aineenvaihduntaa kiihdyttävä.

Aamurutiiniksi aamuvesi

* lasillinen lähdevettä

* hyppysellinen ruususuolaa

* teelusikallinen omenaviinietikkaa

* MSM:ää vähäsen

* kollageenia jauheena teelusikallinen

V auhtia vatsalle

Oxytarm sisältää magnesiumia, C-vitamiinia ja bioflavonoideja. Magnesiumia on käytetty suolistonpuhdistajana jo yli 100 vuotta. C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka suojaa soluja myös suolistossa. Bioflavonoidit aktivoivat mikroverenkiertoa ja edesauttavat suoliston kosteustasapainon ylläpitoa.

Oxytarm kosteuttaa ulostemassaa vapauttamalla peptidejä, puhdistaa suolistoseinämien plakkia ja aktivoi suoliston motoriikkaa.

Oxytarm on erittäin tehokas suolistopuhdistaja ja vatsan toiminnan normalisoija. Se myös kirkastaa ihoa, kun kuona-aineet pääsevät poistumaan tehokkaasti. Hiivasyndroomaisille Oxytarm on korvaamaton apu.

Samuraiden salaisuus avuksi suolen toimintaan

Etikkasäilötty aprikoosi on Japanin ja useiden muiden Aasianmaiden erikoisuus. Japanissa sitä kutsutaan Umeboshiksi, jota on perinteisesti käytetty vahvistamaan ruoansulatuselimistöä, ehkäisemään vatsahaavoja, torjumaan loisia ja apuna painonhallinnassa.

Suomen markkinoilla oleva teellä ja lakritsijuurella sekä tunnetuilla ja suosituilla kansanlääkinnän ”vatsayrteillä” vahvistettu Oxytarm Fruit & Fiber Plum -luumu sisältää runsaasti hedelmien ja kasvien hyödyllisiä kuituja. Jokainen luumu sisältää myös viisi erilaista, hyödyllistä probioottista maitohappobakteerikantaa, jotka muodostavat osan suolistomme hyvästä bakteeristosta. Tuote on kätevissä yksittäin pakatuissa annospusseissa.

Etikkasäilötty aprikoosi tuli Japaniin Kiinasta jo 700-luvulla. Aluksi sitä tuotiin umeksi kutsutusta hedelmästä valmistettuna lääkkeenä.

Myöhemmin ume-puu tuotiin Japaniin. Ensimmäiset tiedot Umeboshista ovat Heian-kauden (794-1192) keskivaiheilta, kun vanhoissa kirjoituksissa mainitaan keisari Murakamin parantuneen Umeboshin avulla.

Samurait alkoivat käyttää Umeboshia Kamakura-kauden (1192-1333) ja myöhemmän Murakami-kauden (1338-1573) aikana lisäämään ruokahalua.

Vasta myöhemmin, 1700-luvun Edo-kauden aikana alettiin ymmärtää, että Umeboshia voitiin käyttää parantamaan väsymystä ja uupumusta. Tämä saattaa olla syy sen suosioon samuraiden keskuudessa. Heidän piti pysyä hyvässä kunnossa ja olla aina valmiina lähtemään sotaan.

Nykypäivänä tiedetään, että tämän vaikutuksen saa aikaan luumun sisältämä sitruunahappo, joka muuttaa maitohapon vedeksi ja hiilidioksidiksi, jotka poistuvat helposti kehosta. Jos kehoon kertyy liikaa maitohappoa, seurauksena saattaa olla väsymystä ja uupumusta.

Tänä päivänä miljoonat japanilaiset aloittavat päivänsä syömällä Umeboshin, yleensä vihreän teen tai puerh-teen kanssa. Vihreä tee sisältää runsaasti ECGC-flavonoidia, joka on vahva antioksidantti, edistää ruoansulatusta ja omaa antibakteerisen vaikutuksen. Puerh-teen sanotaan edistävän ruoansulatusta ja tutkimuksissa sillä on myös havaittu kolesterolia alentava vaikutus.

Bioaktiivinen magnesiumsitraatti avuksi kramppeihin

Magnesium on elimistön hyvinvoinnin kannalta tärkeä mineraali. Se osallistuu yli 300 kehon toimintoon. Magnesium säätelee mm lihasten ja hermoston vuorovaikutusta ja näin edistää niiden normaalia toimintaa. Lihasten ja hermoston lisäksi magnesium vaikuttaa energia-aineenvaihduntaan, luustoon ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Ravinnosta hyviä magnesiumin lähteitä ovat viljavalmisteet, kasvikset ja maitotuotteet. Magnesiumin riittävä, päivittäinen saanti kannattaa turvata ravinnon tai hyvin imeytyvän magnesiumvalmisteen kautta.

Magnesiumin imeytymiseen, erityisesti otettaessa ravintolisän kautta, vaikuttavat monet tekijät. Niistä yksi on käytössä oleva magnesiumsuola ja sen liukoisuus.

Magnesium Diasporal -valmisteet sisältävät bioaktiivista magnesiumsitraattia, joka imeytyy tutkimusten mukaan nopeasti ja tehokkaasti. Sen vaikutus kestää jopa 24 tuntia. Erityisen tehokkaat Diasporal-tuotemuodot, suussa liukenevat Direkt annosrakeet ja juomajauhe, nopeuttavat imeytymistä.

Nesteenä nautittavat ja suussa liukenevat valmisteet imeytyvät nopeasti, kun taas perinteisenä tablettina otetun magnesiumin imeytyminen alkaa elimistössä vasta tabletin liuettua ruoansulatuskanavassa. Tabletin liukenemiseen kuluvaan aikaan vaikuttavat mm. tabletin rakenne ja ihmisen yksilöllinen ruoansulatustoiminta. Vähähappoinen suolisto tai huonosti liukeneva tablettirakenne voivat hidastaa ja heikentää magnesiumin imeytymistä.

Diasporal-magnesiumjuomat sopivat erinomaisesti janojuomaksi esimerkiksi liikuntasuorituksen aikana tai saunassa hikoilun jälkeen. Illalla otettu magnesiumannos auttaa myös ehkäisemään yön aikana mahdollisesti esiintyviä lihaskramppeja tai suonenvetoa. Moni magnesiumin käyttäjä jopa kokee unen rauhaisammaksi, kun päivittäisen magnesiumannoksen ottaa illalla.

Magnesiumin tarvetta lisäävät useat tekijät: pitkäkestoinen stressi, raskaus, tietyt sairaudet kuten esim. keliakia ja diabetes, kova fyysinen rasitus ja runsas hikoilu. Merkkejä magnesiumin puutoksesta ovat mm. lihasheikkous, lihasten kipeytyminen tai jäykkyys, suonenvedot ja krampit, levottomien jalkojen oireet. Magnesiumin puute voi oireilla myös univaikeuksina, väsymyksenä ja jopa mielialan vaihteluina.

Kevään lämpenevillä keleillä liikkuessa ja ulkona ahkeroidessa on hyvä muistaa, että magnesiumia poistuu elimistöstä hikoilun kautta. Päivän puuhastelun jälkeen olo tuntuu uupuneelta ja lihakset kireiltä, ellei menetettyjä magnesiumsuoloja korvaa.

Hedelmäkuiduilla helpotus kovaan vatsaan ja turvotukseen

Suolen toimintaa voi hidastaa moni tekijä. Ruokavalio ei sisällä riittävästi kuitua, liikunnan määrä on vähäistä ja elämä kiireistä tai rytmiltään epäsäännöllistä. Joskus pelkkä mieliala riittää syyksi hidastumiseen. Tietyt sairaudet sekä lääkkeet vaikuttavat myös suolen toimintaan.

Fructolax-hedelmäkuituvalmisteet ovat luonnollinen tapa helpottaa suolentoimintaa, kun ravinnon ja elämäntapojen muokkaaminen eivät johda toivottuun lopputulokseen. Hedelmäkuitupohjaiset valmisteet ovat hyvin siedettyjä, eivätkä aiheuta riippuvuutta.

Fructolax Helpotus on oikea tuote silloin, kun vatsa ei toimi. Valmisteen sisältämät raparperi ja tamarindi auttavat edistämään säännöllistä suoliston toimintaa, ja viikuna auttaa säätelemään suoliston rytmiä. Fructolaxin vaikutus on ennakoitavissa, illalla otetun annoksen vaikutus alkaa aamulla. Valittavana on pureskeltava kuutio tai nieltävä tabletti. Fructolax-valmisteet ovat laktoosittomia ja gluteenittomia, eivätkä sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Vatsan turvotukseen liittyy yleisesti hidastunut suolentoiminta. Kun suolen sisältö ei tyhjene riittävän nopeassa syklissä, suolessa muhiva sisältö alkaa ruokkia kaasua muodostavien mikrobien tuotantoa ja toimintaa. Lopputuloksena on pömpöttävä vatsa ja liiallisen kaasun kertyminen suolistoon.

Fructolax Vahva Tupateho sisältää laksatiivisesti vaikuttavien hedelmäkuitujen lisäksi kuminaa, joka auttaa vähentämään kaasunmuodostumista suolistossa ja sitä kautta vatsan turvotusta. Fructolax Vahva Tuplateho sopii erinomaisesti akuuttiin suolen toiminnan hidastumiseen. Valmiste alkaa vaikuttaa noin 8 tunnin kuluessa sen nauttimisesta.

Puhdas nenä, raikas olo

Nenähuuhtelu on helppo tehdä, eikä sillä ole epäsuotuisia sivuvaikutuksia. Nenän huuhtelu haalealla suolavedellä poistaa sieraimista ja nenäontelosta epäpuhtauksia. Nenähuuhtelu on osoittautunut monella tehokkaaksi poskiontelotulehdusten hoidossa ja ennaltaehkäisyssä.

Huuhtelua voidaan käyttää myös kroonistuneiden vaivojen lievittämiseen. Siitepölyaikanakin nenähuuhtelu vähentää useimmilla oireilua.

Nenän huuhtelemiseen käytetään kädenlämpöistä suolavettä. Suolaa nenäkannuun laitetaan 3 grammaa eli teelusikallinen.

Suolavedellä täytetyn nenäkannun nokka laitetaan toiseen sieraimeen ja päätä kallistetaan siten että vesi virtaa sierainten läpi (toisesta sisään ja toisesta ulos). Hengitys tapahtuu tällöin suun kautta.

Nenäkannun puhdistukseen suositellaan sterilointia mikroaaltouunissa noin 2 minuuttia.

Huuhtelun jälkeen nenän limakalvoja voi hoitaa vaikkapa seesamöljyllä tai limakalvojen hoitoon tarkoitetulla otsonoidulla oliiviöljyllä.

Tehostartti päivään

Pätkä tuoretta inkivääriä

puolikas sitruunaa

puolikas appelsiinia

viisi tyrnimarjaa

vähän vettä

vähän hunajaa

Tehosekoittimeen ja sileäksi.

Nuoruuden lähde

Helppo keino pitää elimistö norjana ja nuorekkaana:

Kaksi teelusikallista omenaviinietikkaa, kaksi teelusikallista hunajaa, lasillinen raikasta lähdevettä.

Nautitaan kerran päivässä.

Parsa tuo kevään

Egyptiläiset tunsivat tankoparsan jo 5000 vuotta sitten. Pohjoismaissa tankoparsaa on viljelty 1700-luvulta. Tyypillisimmin tankoparsa on valkoinen tai vihreä. Parsa on maultaan mieto ja hienostunut.

Parsa syödään keitettynä joko sellaisenaan, erilaisten kastikkeiden tai maustetun voin kanssa. Kapeassa ja korkeassa kattilassa parsat voi keittää pystyasennossa, jolloin parsan nuppuja ei tarvitse peittää vedellä. Nuppujen kypsymiseen riittää kattilassa muodostuva höyry. Laakeassa paistinpannussa parsat voi keittää pitkittäin. Kuori parsat ohuesti ja leikkaa puumainen tyviosa pois.

Keitä parsoja 4–8 minuuttia suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Parsat lisätään kiehuvaan veteen. Nosta parsat valumaan.

Maukkain kastike kuumalle parsalle on vesihauteessa lämmitetty hollantilaiskastike, jonka voit maustaa muutamalla teelusikallisella vastapuristettua sitruuna- tai appelsiinimehua. Moni luottaa voisulaan.

Pakaste- ja purkkiparsan ansiosta parsa-aika voi olla läpi vuoden.

Viikuna oli Kleopatran herkku

Kauneuden, erotiikan ja naisellisuuden ruumiillistuma Kleopatra VII Filopatori (68-30 eKr) soi suuria määriä viikunoita joka päivä.

Sokeripitoisissa viikunoissa on runsaasti A- ja C-vitamiinia.

Viettelevä fenkoli

Jo antiikin kreikkalaiset käyttivät aromaattista, aniksen tuoksuista fenkolia seksuaalisuutta vahvistavana stimulanttina. Myös ikivanhoissa intialaisissa kirjoituksissa fenkolimehun kerrotaan vahvistavan seksuaalista kyvykkyyttä.

Välimeren alueen kotikeittiöissä on kautta historian porissut vahvaa fenkolikeittoa. Salaattina fenkolin, tammenlehväsalaatin ja tuoreiden mansikoiden yhdistelmä on raikas ja maukas.

Fenkolia voi ostaa eteerisen öljyn muodossa. Fenkoliöljyn sanotaan olevan lihasjännityksiä laukaiseva, nesteitä poistava ja aineenvaihduntaa kiihdyttävä.

Aamurutiiniksi aamuvesi

* lasillinen lähdevettä

* hyppysellinen ruususuolaa

* teelusikallinen omenaviinietikkaa

* MSM:ää vähäsen

* kollageenia jauheena teelusikallinen