Icepeak Pet pukee koirat laadukkaisiin teknisiin materiaaleihin

Icepeak Pet-koiratuotesarjaan kuuluu koiran vaatteiden ja huivien ohella muun muassa kaulapantoja, hihnoja, taluttimia sekä aktivointileluja.

Teksti: Reetta Reinman

Tärkeintä koiraa puetettaessa on, että vaate on helppo pukea koiran päälle. Pukeminen ei saa aiheuttaa koiralle eikä sen omistajalle ylimääräistä stressiä. Koiran vaatteet eivät saa hangata koiraa tai estää sen liikkumista. Ne eivät myöskään saa värjätä koiran turkkia.

Tärkeää on myös tuotteen suojaavuus ja peittävyys, esimerkiksi sadetakin on hyvä suojata koiran selkää, kylkiä, kaulaa ja vatsan alusta. Mitä peittävämpi tuote on, sitä enemmän se suojaa koiraa saatella kastumiselta ja helpottaa omistajaa lenkin jälkeisessä koiran pesussa.

Koiran vaatteiden ei ole myöskään suotavaa rapista, kahista tai sähköistyä. Jotkut koirat ovat herkempiä äänille, jolloin kovasti rapiseva takki voi olla pelottava herkälle koiralle.

Koiran vaatteissa ei kannata olla ylimääräisiä lenkkejä tai ulokkeita, sillä vapaana ulkoilutettava koira voi takertua tai jäädä kiinni esimerkiksi oksiin ja risuihin metsässä kulkiessaan.

Kestävyyden ja käytännöllisyyden ohella koiran vaatteissa korostuu näkyvyys.

– Monesti koiraa on hankala erottaa pimeällä. Tästä syystä melkein kaikissa koiran vaatteissamme ja muissa koiran aktiviteettituotteistamme on kirkkaat heijastimet, kertoo Icepeak Pet koiran aktiviteettituotteiden myyntipäällikkö Jan-Erik Kammonen .

Nelisen vuotta markkinoilla olleeseen Icepeak Pet-koiratuotesarjaan kuuluu koiran vaatteiden ja huivien ohella muun muassa kaulapantoja, hihnoja, taluttimia sekä aktivointileluja.

Vuonna 1907 perustetun, suomalaisen Luhdan kehittämässä Icepeak Pet koiran vaate- ja aktivointituotesarjassa käytetään pääsääntöisesti samoja teknisiä materiaaleja kuin yrityksen valmistamissa ihmisten urheiluvaatteissa.

Icepeak Pet-koiratuotesarjaan kehitettävät uudet tuotteet testataan olosuhteissa, joissa koirat niitä luontaisesti käyttävät.

– Pääasiassa tuotteitamme on testattu normaalissa arjessa koiran kanssa lenkillä ja muuten touhuten. Esimerkiksi juoksuvyö ja juoksutalutin on testattu koiran juostessa. Mikäli huomaamme, että vaatteet tai muut aktivointituotteet jotenkin estävät koiran normaalia liikkumista, niin tuotekehityksessä siihen kiinnitetään erityistä huomiota, ja tuotteisiin tehdään tarvittavat muutokset. Tosioloista saadulla palautteella on iso merkitys tuotteiden kehitystyössä, korostaa Kammonen.

Koiran pannan tulee olla mahdollisimman hyvin pehmustettu, eikä se saa hangata. Kuitenkin pannan on tuettava riittävästi koiran kaulaa. Pannan on myös oltava oikean korkuinen koiran kaulalle, ei liian korkea, eikä liian matala.

Koiran taluttimessa on tärkeää sen kestävyys. Taluttimen tulee kestää yllätävätkin tilanteet koiran kanssa. Sen tulee olla miellyttävä ihmiselle ja koiralle miellyttävä käyttää. Metallilukko ei saa olla liian raskas, mutta ei myöskään liian kevytrakenteinen. Pieni ja kevyt lukko ei kestä ison raskaan koiran vetoa ja painoa.

– Valjaissa olennaisinta on, että ne ovat oikeankokoiset ja -malliset kullekin koiralle. Valjaat eivät saa painaa koiraa, eikä hangata tai katkoa sen turkkia. Valjaiden on mahdollistettava koiran jalkojen eteenpäin suuntautuva liike, toteaa Kammonen.

– Kaikkein olennaisin asia koiran valjaissa on niiden istuvuus, valjaiden tulee istua kunkin koiran päällä optimaalisesti, oltava juuri oikean kokoiset, korostaa Kammonen.

Agility -harrastukseen Icepeak Pet -tuotteet sopivat niin alku- kuin loppulämmittelyihin. Radalla koiralla ei saa olla mitään välineitä, mutta sinne mentäessä ja poistuttaessa nämä tuotteet ovat sekä helposti puettavissa että riisuttavissa.

– Koiran odottaessa omaa suoritusvuoroaan, sillä voi pitää päällä lämmittävää Dewy-sadetakkia, jotta koiran lihakset pysyvät lämpiminä, kertoo Kammonen.

– Icepeak Pet -tuotteita ei ole erityisesti suuniteltu metsätyskäyttöön, mutta ne sopivat todella hyvin metsätyskoiran vapaa-ajan käyttöön.

Koiria motivoivat asiat voivat olla rotukohtaisia tai jopa yksilöllisiä. Motivoivia tekijöitä koiralle ovat esimerkiksi leikki, herkut ja rapsutukset tai omistajan kehut ja huomio.

– Aktivointilelujen on oltava koiran mielestä kiinnostavia. Lelujen ominaisuudet aktivoivat koiria eri tavoin; esimerkiksi, millaista ääntä lelu tuottaa, onko sen materiaali pehmeää, voiko koira vetää lelua. Joku koira tykkää yhdestä aktivointilelun omaisuudesta, toinen toisesta.

Icepeak Pet -malliston tuotteet on suunniteltu koiralle jokapäiväiseen käyttöön, yhdessäoloon koiran kanssa ja sen kanssa liikkumiseen. Hinta-laatu -suhde on Jan-Erik Kammosen mukaan sarjassa erinomainen.

Koirien Icepeak Pet -aktivointituotesarja on Kärkkäisen valikoimissa, tutustu karkkainen.com

”– Valjaiden tulee istua kunkin koiran päällä optimaalisesti.”