Mineraalikuidusta takaisin heijastuva kehon lämpö kiihdyttää alla olevan kudoksen verenkiertoa ja imunestekiertoa sekä vapauttaa hermopinteitä

Back on Trackin lihas- ja nivelsuojat, vaatteet, tyynyt ja peitteet on valmistettu funktionaalisesta kankaasta, jossa mineraalipartikkelit on sulautettu polyester- tai polypropyleenikuituihin. Puettavaa hyvinvointia on ihmisten lisäksi hevosille ja koirille.

Teksti: Reetta Reinman

Ruotsalaisen hyvinvointiyritys Back on Trackin lääkäriomistaja tutustui muutama vuosi sitten lääketieteellisissä tilaisuuksissa mineraalipartikkeleita sisältävään kankaaseen, josta tehdyistä lihas- ja nivelsuojista moni kipu- ja diabetespotilas sai helpotusta ja urheilijoilla palautuminen nopeutui. Hän teetätti mineraalipartikkelikankaasta tutkimukset. Tulokset vakuuttivat, että kyseinen kangas pystyy nopeuttamaan paranemisprosessia.

Back on Trackin omistajan hevosammattilaistuttava kokeili mineraalipartikkeleita sisältävästä kankaasta valmistettuja lihas- ja niveltukia hevosille. Esimerkiksi hevosten jaloissa olevien kipujen ja lihasvammojen paraneminen nopeutui huomattavasti.

– Ensi alkuun Back on Trackin lihas- ja nivelsuojia valmistettiin eläinpuolelle hevosille ja koirille, sittemmin myös ihmisille. Nyt valikoimissamme olevat monipuoliset ihmispuolen mineraalipartikkelikangastuotteet ovatkin hyvin suosittuja, kertoo Back on Trackin Suomen johtaja Krista Virtanen .

Back on Trackin lihas- ja nivelsuojat sekä sukat ja pohjalliset, T-paidat, poolopaidat, legginsit, pipot ja hansikkaat sekä eläinten loimet kuin myös tyynyt ja peitteet valmistetaan Welltex®-kankaasta, jolla on lämpöä heijastava ominaisuus.

– Pitkäaaltoinen lämpösäteily vilkastuttaa verenkiertoa, jolloin lihakset vetreytyvät ja kykenevät parempaan suoritustehoon. Tuotteet sopivat käytettäväksi vammojen ennaltaehkäisyyn, lihasten tulehdusperäiseen kipuun sekä niveloireisiin. Esimerkiksi reumasta ja nivelrikosta kärsivät ovat saaneet apua tuotteistamme, kertoo Virtanen.

Lämpösäteilyn saa aikaan Welltex®-kankaan polyester- tai polypropyleenikuituihin sulautetut mineraalipartikkelit.

– Kun kehonlämpö lämmittää kuiduissa olevia mineraalipartikkeleita, lämpö heijastuu takasin kehoon pitkäaaltoisena lämpösäteilynä, pitkinä infrapuna-aaltoina. Tämä kiihdyttää tehokkaasti verenkiertoa tekstiilin alla olevassa kudoksessa.

Keramiikan lisääminen tekstiilikuituun ei sinänsä ole uusi keksintö, vaan ikivanha kiinalainen taito. Nyt se on yhdistettynä moderniin tekstiiliteknologiaan. Samantyyppistä kehon omaa lämpöä takaisin kudoksiin heijastavaa foliotyylistä kangasta käytetään esimerkiksi ambulansseissa.

– Uusin lisäys Welltex-tuotteisiin on terapeuttinen teippi, joka auttaa lisäämään kohdealueen verenkiertoa heijastaen kehon lämpöä takaisin kudokseen; ja näin teipin apulla voi vähentää lihasjännityksiä, turvotusta, kipua sekä nopeuttaa parantumista. Toisin kuin perinteistä kinesioteippiä, tätä teippiä ei tarvitse käyttää erityisten ohjeiden mukaan, vaan teipin voi laittaa suoraan kipukohdan päälle, Virtanen sanoo.

Back on Track tuotteiden valmistus tapahtuu yhtiön omissa tehtaissa Aasiassa.

– Jokaisen uuden tekstiilierän valmistuttua riippumaton yliopistolaboratorio mittaa tekstiilistä heijastuvan lämmön ja infrapunan aallonpituuden. Tällä tavoin voimme vuodesta toiseen taata tuotteidemme tasalaatuisuuden ja tehokkuuden, painottaa Virtanen.

Back on Trackin tuotteet ovat esimerkiksi Kärkkäisen valikoimissa, www.Karkkainen.com. Lisäksi niitä myyvät muun muassa monet luontaistuotekaupat ja apteekit.

Back on Trackin valikoimissa on myös ravintolisiä ihmisille sekä täydennysrehuja hevosille.

Tutustu tuotteisiin ja niiden hintatasoon: backontrack.com

”– Pitkäaaltoinen lämpösäteily vilkastuttaa verenkiertoa, jolloin lihakset vetreytyvät ja kykenevät parempaan suoritustehoon.”