Bokseri sopii kaveriksi monenlaisiin harrastuksiin. Seurallinen ja leikkisä koira on innokas oppimaan.

Teksti: Reetta Reinman

Keski-Suomen bokseriyhdistys on vuonna 2011 perustettu Suomen bokseriyhdistys ry:n alaosasto, jonka toiminta-alueena on Keski-Suomi. Yhdistyksen tavoitteena on järjestää rodunomaista koulutus- ja harrastustoimintaa sekä edistää bokseriharrastusta toimialueellaan.

– Innokkaasti toimivaan alaosastoomme kuuluu noin 35 jäsentä. Toivotamme kaikki uudet ja vanhat jäsenet lämpimästi tervetulleiksi mukaan toimintaamme, kannustaa Keski-Suomen bokseriyhdistyksen puheenjohtaja Elli Kiramo .

Jäsenilleen yhdistys pyrkii järjestämään esimerkiksi tottelevaisuuskoulutuksia ympäri vuoden, kesällä ulkokentällä ja talvella sisähallissa.

– Koulutukset on tarkoitettu kaiken tasoisille koirakoille: arkitottelevaisuudesta kisoihin tähtäävään koulutukseen. Tämä lisäksi järjestämme kiinnostuksen ja kysynnän mukaan koulutuksia myös muiden eri lajien kuin tottelevaisuuden parissa, Elli kertoo.

Uusia jäseniä houkutellakseen yhdistys pyrkii järjestämään erilaisia tapahtumia ja tapaamisia, joissa samanhenkiset ihmiset saavat tavata toisiaan innostuakseen vaikkapa harrastamaan yhdessä koiriensa kanssa.

– Joskus on järjestetty ihan vain päiviä, jotka sisältävät mukavaa yhdessä oloa ja leikkimielistä puuhastelua koirakoiden kesken. Tällä on pyritty madaltamaan kynnystä tulla mukaan muihin tapahtumiin ja koulutuksiin, kun ensin on päästy vähän tutustumaan.

Muita tapahtumia, joita alaosasto järjestää, ovat muun muassa ns. maalimies leikittää -päivät.

– Maalimies leikittää -päivät ovat olleet suosittuja. Ne soveltuvat hyvin niin pennuille, nuorille kuin myös jo vähän vanhemmillekin koirille. Leikkiminen koiran kanssa on erittäin tärkeää, jo pelkästään yhteisen tekemisen kannalta, mutta myös kouluttamisen kannalta. Kun koira oppii ja tykkää leikkiä ohjaajan kanssa, se haluaa myös treenatessa tehdä sitä, mitä pyydetään, koska se tietää, että sen jälkeen pääsee palkaksi leikkimään. Eli leiki koiran kanssa! Elli kannustaa

Keski-Suomen bokseriyhdistys järjestää myös koirien uintipäiviä Jyväskylässä sijaitsevassa koirauimalassa, AquaBarksissa.

– AquaBarkissa on osaava henkilökunta, joka osaa ottaa rotumme vastaan ja opettaa ne pahimmatkin pärskijät uimaan. Uimapäivät ovat hyvin hauskoja. Moni bokserin omistaja on uintipäivien kautta oivaltanut, miten tärkeä ja hyvä liikuntamuoto uinti on kaikenkuntoisille koirille.

Uintipäivän kustannukset jokainen koiran omistaja maksaa itse.

Muuhun järjestettävään toimintaansa Keski-Suomen bokseriyhdistys kerää varoja esimerkiksi järjestämiensä Match Show -tapahtumien kautta. Merkittävin kuluerä on eri koulutuksissa tarvittavien hallien maksut.

”– Bokseri kiintyy omistajaansa ja haluaa olla mukana kaikissa arjen pikku askareissakin.”

MITÄ?

Tapahtumia ja etuja jäsenille

* BOKSERI–lehti neljä kertaa vuodessa

* koulutusta

* alaosastojen koulutuksia

* yhdistyksen koulutusleirejä (maastolajit, tottelevaisuus)

* palveluskoirakokeita

* erikoisnäyttelyitä: KlubSieger -näyttely ja Puppy&Veteran Show kerran vuodessa

* ZTP-testin

* jalostusneuvontaa

* pentuvälitystä

* tottelevaisuuskoulutuksia ympäri vuoden kaiken tasoisille koirakoille

* koulutuspäiviä ja -viikonloppuja kysynnän ja halukkuuden mukaan

* rennon ja mukavan treeniporukan

Vuosijäsenmaksu 36 euroa oikeuttaa sekä Suomen Bokseriyhdistyksen että alaosastojen jäsenyyteen..