Jyväskyläläinen kirjakustantaja Docendo poimi valikoimistaan monipuolista luettavaa KauppaSuomen lukijoille. Nämä kirjat ja lukemattomat muut odottavat lukijoitaan Kärkkäisen tavaratalojen kirjaosastoilla sekä verkkokaupassa Karkkainen.com

O peraatio Punainen kettu

Helena Immosen huippusuosittu trilleri johdattaa lukijansa sotaan Suomen maaperällä.

Operaatio Punainen kettu on alkanut. Maavoimien valmiusyksikössä palvellut nuori reserviläinen Joni Koivu lähetetään joukkueensa kanssa Gotlantiin ruotsalaisten tueksi juuri, kun hänen tyttöystävänsä on viimeisillään raskaana.

Miten pitkälle vihollinen on valmis menemään?

Tapahtumien kulku vie toiseen, jännitys tiivistyy ja panokset Pohjolassa kiristyvät. Kirja on taitavasti punottu jännityskertomus, joka imaisee lukijansa mennessään.

Helena Immonen on turvallisuuspolitiikkaan perehtynyt journalismin ja viestinnän ammattilainen, sissiradisti ja reserviupseeri.

Äitee - Siiri Rantasen tarina

Siiri Rantanen sai ensimmäiset suksensa enoltaan, hän oli veistänyt ne kahdesta koivuhalosta. Sauvoiksi taitettiin näreet metsästä. Tästä hetkestä alkoi suomalaisen naisurheilun supertähden tie kohti arvokisamenestystä lajissa, joka otti naisten sarjassa vasta ensimmäisiä askeliaan.

Koko kansan rakastama Siiri .Äitee. Rantanen on suomalaisen naisurheilun suuria uranuurtajia. Hän edusti Suomea jo Oslon olympialaisissa 1952, jolloin maastohiihto otettiin ensimmäisen kerran olympialaisten ohjelmaan naisten osalta. Rantanen otti heti ensimmäisissä arvokisoissaan pronssia. Hän on myös vanhin elossa oleva suomalainen olympialaisten kultamitalisti, kultaa hän toi naisten viestijoukkueen ankkurina 1956 Cortinan olympialaisista.

Jari Porttilan ja Osmo Kärkkäisen kirjoittama elämäkerta Siiri Rantasesta maalaa värikkään ja kiinnostavan kuvan naishiihtäjälegendasta, jonka ura hakee vertaistaan.

Raatteen tien jäisestä helvetistä Talin-Ihantalan tulimyrskyyn

Kirjassaan Tarja Lappalainen johdattaa lukijansa henkeäsalpaaviin talvi- ja jatkosodan ajan taistelukohtauksiin ja eloonjäämiskamppailuihin. Kirja alkaa ankarilla Suomussalmen ja Raatteen tien taisteluilla, jossa jäisen helvetin koki sotaveteraani Markus Aaltonen. Suomussalmelle komentaja Uno Fagernäs otti murskavoiton venäläisistä. Sotaveteraani Veikko Punakallio oli puolestaan jatkosodan Kuuterselän verisissä taisteluissa henkensä kaupalla.

Ankariin taisteluihin joutuivat myös Esko Paakkala ja Allan Nukari Nietjärvellä. .Kyllä me kuolemme täällä kaikki., Nukari kirjoittaa kenttäpostikirjeessään. Nukari selviytyi, mutta tulimyrskyn keskellä kuolema niitti kolkkoa satoaan.

Lue huikea tarina siitä, kuinka mahdottomasta tuli mahdollinen ja Suomi säilytti itsenäisyytensä.

Jää hyvin, saimaannorppa

Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas 2020.

Juha Taskinen ikuisti kameralla ensimmäisen saimaannorppansa kesällä 1979. Sulkimen räpsähdyksestä käynnistyi elämäntyö, joka sai suomalaiset rakastumaan tähän sympaattiseen, uhanalaiseen hylkeeseen ja saimaannorppakannan nelinkertaistumaan neljässä vuosikymmenessä.

Kirja on kaiken nähneen ja kokeneen Juha Taskisen, saimaannorpan puolustajan, kiitos elämälle ja ystäville. Kirjan kuvissa ja tarinassa Taskinen on kotona kuuttien luona, ui Saimaan yläjuoksulta alajuoksulle, lapioi norpille ensimmäisen apukinoksen, riemuitsee kuuttikaksosista, välittää maailmalle kuvaa Pullervo-norpasta, hyräilee Laulavan norpan kanssa ja paljon muuta. Kaikki alkoi Luodolta ja päättyy luodolle.

Taskinen on Savonlinnan Haukiniemessä asuva elokuvaohjaaja, valokuvaaja ja tietokirjailija. Taskinen on huomioitu myös Tietokirjailijapalkinnolla (2011) ja WWF:n Pandapalkinnolla (2012).

Talven henki — Anna joulun tulla

Talven henki on Ilona Pietiläisen tunnelmallisten kuvien ja tekstin juhlaa. Kirja virittää hienovaraisesti jouluun ja tarjoaa runsaasti sisustusvinkkejä ja herkullisen ruoan reseptejä, joiden myötä talvi muuttuu nautintojen kaudeksi.

Tunnelmallinen kirja on koottu kerroksellisista kodeista, maanläheisistä sävyistä, luonnonmateriaaleista - aidoista asioista.

Kirjan sivuilla on ihan pieniä villasukkavarpaita ja pörröisiä karvakuonoja luomassa hyvänolon hetkiä. Joillain sivuilla voit hieraista silmiäsi, mutta totta se on: Talvi on täynnä kimallusta.

Hurmaavat talvikodit lahjoittavat parhaimmat reseptinsä ja vinkkinsä lukijalle.

45-vuotias Ilona Pietiläinen on valokuvaaja ja sisustustoimittaja. Hän on tehnyt lukuisia kirjoja, ja hänen töitään on julkaistu sisustuslehdissä. Ilona kuvaa tarinoita kotimiljöissä, metsässä, kasvihuoneessa, rannalla tai puutarhassa. Hänen työtään on vierailla kauniissa kodeissa ja koota niiden tarinat.