Luonnon öljyjä sisältävät OGX-tuotteet ovat entistä hellempiä hiuksille ja ympäristölle.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Transmeri

Shampoita, hoitoaineita sekä hiusten hoitotuotteita, kuten hoitoöljyjä ja -naamioita sisältävässä OGX-hiustenhoitotuotesarjassa on entistä enemmän panostettu tuotteiden raaka-aineiden luonnonmukaisuuteen, ainesosien ja valmistuspolun läpinäkyvyyteen sekä tuotannon ympäristöystävällisyyteen.

– Kierrätysmuovista valmistetut OGX -hiustenhoitotuotteiden purkit ovat kierrätettäviä, tuotteiden valmistuksessa hiilijalanjälki pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä, ja esimerkiksi säilöntäaineiden käyttöä tuotteissa on vähennetty. Tuotteet ovat parabeenottimia ja SLS-vapaita, kertoo Brand Manager Anne Westerlund yhdysvaltalaisia OGX-hiustenhoitotuotteita Suomeen tuovasta Transmeri Oy:stä.

Parabeenia käytetään säilöntäaineena kosmetiikassa ja hygieniatuotteissa. Niiden epäillään olevan allergisoivia, ja niillä saattaa olla lievä estrogeeninen vaikutus. SLS on kosmetiikassa käytettävä synteettinen pesevä aine, tensidi.

Westerlund kertoo, että hiustenhoitotuotteiden suhteen kuluttajat tekevät nykyään räätälöityjä tuotekokonaisuusvalintoja; käytössä on useita erilaisia tuotteita, jotka ovat monesti myös useasta sarjasta tai saman tuoteperheen eri tuotteista.

– Hiuspohjan hyvinvoinnista huolehtimisesta on tullut merkittävä osa hiustenhoitoa. Moni suosii hiustenhoitorutiineissaan myös hiuksia muotoilutuotejäämistä syväpuhdistavia shampoita, joita käytetään silloin tällöin, esimerkiksi pari kertaa viikossa.

OGX:n kuivaöljyistä on muodostunut monien suomalaisten kestosuosikkeja hiusten tehohoidossa. Esimerkiksi OGX:n Oil argan -kuivaöljy hemmottelee hiuksia argan-öljyn luonnostaan sisältävällä E-vitamiinilla.

– Argan-öljyssä on paljon antioksidantteja, jotka auttavat vahvistamaan heikkoja hiuksia ja suojaavat haitalliselta UV-säteilyltä.

OGX:n hoitoöljyissä hyödynnetään myös kookos- ja bambuöljyä sekä keratiniöljyä.

– OGX:n hoitaviin kuivaöljyihin on tullut merkittäviä parannuksia. Koostumukseltaan kuivaöljyt ovat entistä hoitavampia. Uusien EU-säädösten mukaisesti niiden valmistuksessa ei enää käytetä synteettisiä D4/D5 siloksaaneja, joita on käytetty kosmetiikassa tuomaan tuotteen rakenteeseen pehmeyttä ja helpottavan sen levittymistä.

Parannettu koostumus heijastuu myös OGX-kuivaöljyjen jonkin verran nousseeseen hintaan.

Westerlund kertoo, että OGX:n shampoot ovat hellävaraistuneet myös sen suhteen, että niiden pH on tasapainoitettu hiuksen ja hiuspohjan oman pH:n kanssa, joka on noin 5.

– Jos shampoon pH on yli 7, kuten monissa shampoissa on, niin hiusten suomut helposti avautuvat ja hiusten luontainen, suojaava öljy pääsee hiuksesta pois, jolloin hiukset näyttävät takkuisilta ja karheilta.

Omenaviinietikkaa tehoaineena sisältävä apple cider vinegar shampoo puhdistaa tehokkaasti myös muotoilutuotteiden jäännöksiä. OGX:n apple cider vinegar -shampoon luvataan niin ikään lisäävän kiiltoa ja auttavan ylläpitämään väriä. Pörröisiä hiuksia se siloittaa. pH-tasapainoitettu tuote on hoitava sekä hiuksille että hiuspohjalle.

– Omenaviinietikan yksi ominaisuus on bakteeriperäisten tulehdusten hillitseminen, näin ollen omenaviinietikkaa sisältävä shampoo helpottaa hiuspohjassa mahdollisesti olevaa tulehdusta, joka monesti kutisee ja kirvelee.

Hiuspohjaa hoitaa ja raikastaa myös OGX:n teepuuöljyä, piparminttua ja taikapähkinää sisältävä tea tree mint -shampoo.

– Teini-ikäiset, joilla ihon talineritys myös hiuspohjassa on monesti runsasta, ovat tykästyneet omenaviinietikkaa ja teepuuöljyä sisältäviin, raikastaviin OGX:n shampoisiin, kertoo Westerlund.

Syväpuhdistusta hiukset saavat kookoshiiltä ja kaoliiiniavea sisältävästä aktiivihiilishampoosta. Tuotteen kookoshiiliuute on peräisin kookoksen kuoresta.

OGX:n Coconut Milk shampoossa ja hoitoaineessa on tehoaineina kookosmaitoa, kookosöljyä ja kananmunanvalkuaista.

– Kookosmaito ravitsee hiuksia. Kananmunanvalkuainen sisältää rikkiä ja biotiinia, jotka tekevät hiuksista kiiltävät ja terveät. Kookosöljy parantaa vahingoittuneita hiuksia ja ehkäisee niiden katkeilua.

OGX:n shampoovalikoimassa on myös orkideakukista kylmäpuristettua, eteeristä orkideaöljyä sisältävä, väriä suojaava shampoo ja hoitoaine. Orkideaöljyä täydentää antioksidanttirikas acaimarjauute. Yhdessä ne suojaavat hiuksia UV-säteilyltä ja lämpövaurioilta.

Anne Westerlund muistuttaa, että kesällä on hyvä kiinnittää huomiota hiusten suojaamiseen paitsi auringon liialliselta porotukselta myös meriveden suolalta ja allasvesien kloorilta.

– Ennen uimaan menoa hiukset on hyvä kastella. Kasteltu hius ei ime niin paljon suolaista merivettä tai kloorivettä kuin kuiva hius.

– Hoitavaa ja suojaavaa kuivaöljyä, vaikkapa argan-öljyä on hyvä sipaista hiuksiin auringonottopäiviksi. Saunaan hiusten suojaksi - myös värisuojaksi - moni kietaisee pyyhkeen. Pyyhesuojan alle voi laittaa hoitoainetta, joka imeytyy tehokkaasti saunan lämmössä.

Westerlund vinkkaa, että kesällä mökkisaunassa ja toki muutoinkin hiuksille ja ennen kaikkea hiuspohjan ihon uudistumiselle tekee hyvää, jos niitä huuhtelee pesun jälkeen viileällä vedellä.

OGX:n hiustenhoitotuotteet ovat Kärkkäisen valikoimissa.

.– Ennen uimaan menoa hiukset on hyvä kastella. Kasteltu hius ei ime niin paljon suolaista merivettä tai kloorivettä kuin kuiva hius..