Eläimille ja ihmisille hyvinvointituotteita valmistavan, ruotsalaisen Back on Trackin Suomen maajohtaja Krista Virtanen esittelee tuotevalintoja Kärkkäisen lemmikkieläiosaston Back on Track -valikoimista.

Ruotsissa valmistetut WellAware® Pets -lisäravinteet on suunniteltu tukemaan koirien ja kissojen hyvinvointia. Tuotesarjaan kuuluu muun muassa erilaisia nivelille ja lihaksistolle tärkeitä ravinteita, omega-3 rasvahappovalmiste, hiilihydraatti-elektrolyyttiseos nestetasapainon ylläpitoon sekä ruusunmarjajauhe, joka toimii luonnollisena yleisvitamiinina.

Tuotesarjaan kuuluva erikoistuote, ravintolisäjauhe WellAware Pets Flex sisältää dekstroosia, ruusunmarjauutetta, kollageenia, MSM:ää ja kondroitiinisulfaattia. Dekstroosi, joka tunnetaan myös nimellä glukoosi, on yksinkertainen sokeri, joka tarjoaa nopeaa energiaa. Ruusunmarjauute sisältää huomattavan määrän vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja. Ruusunmarja on erittäin hyvä C-vitamiinin lähde. C-vitamiini on tärkeä kollageenin muodostumiselle ja immuunijärjestelmän normaalille toiminnalle. Säiemäinen kollageeni-proteiini ylläpitää kehon joustavuutta. Kollageenia esiintyy pääasiassa tukikudoksessa, kuten nivelissä, rustossa, lihaksissa ja ihossa. Se antaa voimaa koiran ja kissan kynsille ja turkille.

MSM (metyylisulfonyylimetaani) on orgaanisen rikin muoto, jota esiintyy luonnollisesti sekä ihmisten että eläinten kehossa.Yhdessä kollageenin, glukosamiinin ja kondroitiinin kanssa MSM osallistuu ruston muodostumiseen. Kondroitiinisulfaattia esiintyy luonnollisesti kehossa. Se on tärkeä nivelten ruston muodostumisen ja säilymisen kannalta.

Back on Track koiran takkien muotoilu suojaa koiran tärkeimpiä lihasryhmiä ja herkkää vatsan aluetta. Kaikissa Back on Trackin koiran takeissa ja mantteleissa on funktionaalinen Welltex-kangas, jolla on lämpöä heijastava ominaisuus. Pitkäaaltoinen lämpösäteily vilkastuttaa verenkiertoa, jolloin lihakset vetreytyvät ja kykenevät parempaan suoritustehoon. Koira pysyy lämpimänä, mutta sille ei tule liian kuuma. Tuotteet sopivat käytettäväksi vammojen ennaltaehkäisyyn ja hoitamiseen, suorituksen aikana sekä tehokkaaseen palautumiseen.

Back on Trackin ortopedinen koirapatja on ihanteellinen käytettäväksi koirien selkä- tai lihasongelmien yhteydessä. Patja valmistetaan materiaalista, joka sopeutuu koiran kehoon siten, että paine jakautuu tasaisesti, mikä auttaa yhdessä kankaan ominaisuuksien kanssa koiraa rentoutumaan.

Back on Trackin valikoimassa on runsaasti tuotteita myös eläinten parissa puuhaaville ihmisille. Poolopaita toimii niska-, hartia-, käsivarsi- ja selkäkivuista kärsiville. Sen joustava poolokaulus suojaa hyvin kaulaa. Poolopaidasta on naisten ja miesten mallit. Miehille suunniteltu poolopaita on leikkaukseltaan hiukan suorempi. Naisten poolopaita on malliltaan vartalonmyötäisempi.

Back on Trackin sukat tukevat ja lämmittävät hevosten parissa tallilla touhuavien tai koiraa ulkoiluttavien jalkoja. Ne on valmistettu vahvasta, lämpöä heijastavasta Welltex-materiaalista. Sukkien pohja on joustavaa froteeta.

Kaikilla Back on Track -kypärämalleilla on turvallisuudesta kertovat Best in test / Good choice -palkinnot. Tuoteperheen uusimmassa EQ3 Pardus ratsastuskypärässä on hyvä ilmanvaihto kypärän etu- ja takaosan ilmareikien ansiosta. Kypärän irrotettava vuori on valmistettu kosteutta pois kuljettavasta Coolmaxi-materiaalista. Vuori voidaan pestä haalealla vedellä.