Parhaan lopputuloksen hiusvärin ylläpidossa saa käyttämällä rinnakkain sekä sävyttävää shampoota että hoitoainepohjaisia sävytteitä.

Hajusteettomat Biozellin sävytteet soveltuvat myös hajusteherkille.

Tuotteet kehitetään ja valmistetaan Suomessa.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Biozell

Tänä syksynä hiuksissa suositaan luonnollisia ja harmonisia värisävyjä, kertoo Head of Category Jaana Blomster Biozellilta.

– Pehmeää ruskeaa, kanelia, espressoa, kuparia, hiekan vaaleaa ja lisäksi kylmiä pastelleja. Tulemme näkemään paljon myös yhtä väriä käytettynä juurista latvoihin ilman hiusten raidoitusta tai balayage-värjäystä, hän kertoo.

Blomster vinkkaa, että sävyttävät shampoot ja hoitoainepohjaiset sävytteet ovat käteviä hiusväriä ylläpitäviä hiusten kotihoitotuotteita. Molempia on Biozellin valikoimissa. Biozellin hiustuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

– Parhaiten sävytteet toimivat värjätyissä tai vaalennetuissa hiuksissa, jolloin sävy on intensiivisin ja sen kesto pitkäaikaisin. Sävytteillä voi ylläpitää kestovärillä värjättyjen hiusten värin intensiivisyyttä koko värjäysvälin ajan, jolloin hiusväri ei juuri haalistu lainkaan. Silloin sävytteen tai sävyttävän shampoon käyttö kannattaa aloittaa jo pian kestovärjäyksen jälkeen, jotta sävy säilyy tasaisena ja haalistumatta koko värjäysvälin, kertoo Blomster.

Sävytteillä voi myös taittaa hiusten sävyä esimerkiksi viileämmäksi tai lämpimämmäksi.

– Esimerkiksi Silver tai Pearl -sävyillä voi hyvin taittaa vaaleiden hiusten keltaisuutta viileämmäksi. Ruskeissa hiuksissa väriä voi esimerkiksi taittaa kuparisemmaksi käyttämällä Caramel-sävyä tai viileämmäksi käyttämällä Silver-sävyä.

Vaaleiden hiusten väriä saa sävytteillä muutettua vähän radikaalimminkin.

– Mutta silloin on hyvä muistaa, että sävyte ei peitä pohjaväriä 100-prosenttisesti. Vaaleissa hiuksissa värimuutos on aina voimakkaampi, mutta tummiin hiuksiin sävy tuo vain pienen värintaiton haluttuun suuntaan. Myöskään harmaita hiuksia sävyte ei pysty peittämään, toteaa Blomster.

Hän kertoo , että Biozell-sävytteet sisältävät runsaasti väripigmenttiä.

– Siksi niitä ei olekaan tarpeen käyttää jokaisella hiusten hoitoainekäsittelykerralla, vaikka hoitoainepohjaisia sävytteitä voikin käyttää useasti.

– Kuitenkin erityisesti hauraissa hiuksissa latvoihin saattaa myös kertyä liikaa väripigmenttiä, mikäli sävytteitä käytetään joka pesukerran yhteydessä.

Usein sopiva käyttöväli on 4-6 pesun välein.

– Värin ylläpidossa sävytteen käyttö kannattaa aloittaa kuitenkin jo pian hiusten kestovärjäyksen jälkeen, jotta väri ei ehdi haalistua, vaan säilyy hyvänä koko värjäysvälin. Värjättyjä hiuksia kannattaa hoitaa hyvin käyttämällä nimenomaan värjätyille ja kemiallisesti käsitellyille hiuksille kehitettyjä kotihoitotuotteita. Myös sävytteiden ja sävyttävien shampoiden käyttö tukee sekä hiusvärin että hiusten kiillon säilymistä, vinkkaa Blomster.

Värjätty ja käsitelty hius on helposti pörröinen ja monesti huonokuntoisen näköinen. Jaana Blomster, mistä tämä johtuu ja voiko tätä kotihoitokonstein korjata?

– Pörröinen hius on yleensä kuiva ja kaipaa runsaasti kosteutusta. Kosteuttavat tuotteet vähentävät hiuksen pörröisyyttä ja sähköisyyttä sekä tukevat värin säilymistä hiuksessa mahdollisimman pitkään. Myös rakennepaikkaavat tuotteet, esimerkiksi kotimaisen Bioplex-sarjan tuotteet rakennepaikkaavat hiusta ja auttavat poistamaan hiuksista pörröisyyttä.

Blomsterin mukaan Biozell-sävytteet ovat ekologinenkin valinta, ja sopivat myös vegaaneille.

– Pyrimme valitsemaan Biozell-tuotteiden raaka-aineet mahdollisimman lyhyen matkan päästä, jotta pystymme minimoimaan kuljetusmatkat, ja siten pitämään hiilijalanjäljen mahdollisimman pienenä. Ostamme raaka-aineita mahdollisimman paljon kotimaasta, ja loputkin tulevat pääasiassa Euroopasta.

– Kaikki sävyttävät tuotteemme (sävytteet, sävyttävät shampoot ja sävyttävät tyvisprayt) ovat vegaanisia eli ne eivät sisällä lainkaan eläinperäisiä raaka-aineita. Lisäksi kaikki Biozell-tuotepakkaukset ovat kierrätettäviä.

Biozellin sävytteissä huomioidaan myös allergisten tarpeet.

– Biozell-sävytteet ovat hoitoainepohjaisia ja ovat sen vuoksi helliä sekä hiuksille että hiuspohjalle. Sävyttävät Biozell-tuotteet eivät myöskään sisällä ammoniakkia, eivätkä Parafenyleenidiaminia (PPD) tai sen johdannaisia, jotka ovat yleisiä allergian aiheuttajia. Biozell-sävytteissä käytetään ainoastaan yleisesti hyvin siedettyjä raaka-aineita ja vältetään allergeeneja. Sävytteet sekä sävyttävät shampoot ovat lisäksi hajusteettomia, joten ne soveltuvat myös hajusteherkille käyttäjille.

.– Biozell-sävytteet ovat hoitoainepohjaisia ja ovat sen vuoksi helliä sekä hiuksille että hiuspohjalle..