Diversey-tuotteiden edustajat kertovat tuotteiden ominaisuuksista.

Ammattikäyttöön suunniteltujen pesu- ja puhdistusaineiden valikoima laajeneeKarkkainen.comissa. Valikoimissa vuoden ajan olleet Diverseyn ProFormula-tuotesarjan tuotteet ovat saaneet rinnalleen Diverseyltä myös Suma-ammattikeittiötuotteita: Taski- ja Jontec ammattisiivouksen pesu-ja puhdistuskemikaalit ja vahat ja vahanpoistoaineet sekä SoftCare-tuotesarjan henkilökohtaisenhygienian tuotteita.

Tuotteita käyttävät laajasti esimerkiksi suurkeittiöt, siivousliikkeet, ravintolat ja kahvilat sekä hoitolaitokset ja hoiva-alan yritykset.

M itkä seikat ovat olennaisia siivoustuotteen koostumuksessa ammattisiivouksessa ja ammattikeittiöiden hygieniassa tuotteita valittaessa?

– Se, mitä puhdistetaan ja likatyyppi. Niin ikään täytyy miettiä, tarvitaanko desinfiointia. Käytettävä menetelmä myös ohjaa tuotteen valintaa.

Mikä on tarpeellinen ja riittävä siivousainetuotteisto esimerkiksi lounasravintolan siivoukseen ja keittiöhygieniaan? Mitä Diverseyn tuotteita suosittelette näihin valittavaksi?

– Yleissiivoukseen heikosti emäksinen yleispuhdistusaine, esimerkiksi Suma Multi free D2. Käsin suoritettavan astianpesun aineeksi soveltuu mainiosti Suma Light D1.2. Koneellisessa astianpesussa, esimerkiksi keskikoviin ja koviin vesiolosuhteisiin suunniteltu Suma Nova Pur-Eco L6 ja Suma Rinse A5 neutraaali huuhtelukirkaste, on hyvä parivaljakko vaikeiden vesiolosuhteiden alueelle. Desinfioiva, heikosti emäksinen puhdistusaine myös tarvitaan, esimerkiksi Suma Bac D10. Rasvalika lähtee Suma Gel Force D3.2 -tuotteella. Parilat, uunit ja grillit puhdistuvat Suma Grill D9 -aineella.

Kuuluuko teillä palveluihin myös siivoussuunnitelman tekeminen?

– Asiakkaat, jotka käyttävät Diversey-tuotteita, saavat Diverseyltä palveluna apua hygieniasuunnitelman tekoon. Diverseyllä on valmiita ohjelmia, joita voidaan muokata asiakaskohteen tarpeen mukaan. Diverseyltä on myös mahdollisuus tilata pintahygienianäytteiden oton toteutus ja tulosten sähköinen raportointi. Näytteenoton kustannukset sovitaan asiakkaan kanssa tapauskohtaisesti.

Miten ammattikäyttöön suunniteltuja siivous- ja keittiöhygieniatuotteita tulee annostella, ettei annostele liikaa, mutta riittävästi? Mitä liiasta annostelusta voi seurata puhdistettavalle pinnalle?

– Tuotteen annosteluohjetta tulee aina noudattaa. Ne löytyvät tuotteen tuotelehdestä. Veden määrä tulee myös mitata ja annostelu suorittaa kyseiseen vesimäärään. Annostelussa on hyvä käyttää annostelijaa tai annosmittaa. Yliannostus ei paranna tuotteen puhdistuskykyä. Yliannostus myös lisää turhia kustannuksia, esimerkiksi lisääntynyt huuhtelun tarve lisää myös työaikaa ja nostaa näin kustannuksia, sekä rasittaa pintoja ja rakenteita.

Aliannostelu aiheuttaa pinttymiä ja lisää perussiivouksen tarvetta. Jos käytetyn puhdistusaineen teho ei riitä, on järkevämpää vaihtaa tehokkaampaan tuotteeseen kuin yliannostella.

Miten desinfioiva puhdistusaine toimii pinnoilla?

– Desinfioivissa tuotteissa on raaka-aineita, jotka tuhovat ohjeiden mukaisesti käytettynä haitallisia mikrobeja. Näitä raaka-aineita on monia. Esimerkiksi Suma Bac D10 -tuotteessa raaka-aine on kvatti, ja Oxivir-tuotteissa kiihdytetty vetyperoksidi, joka vaikutusaikansa jälkeen hajoaa vedeksi ja hapeksi.

Olennaista on, että noudatetaan oikeaa annostelua ja vaikutusaikaa.

Desinfioivalla tuotteella tulee olla asianmukaiset EN-testit tehtynä. Diverseyllä tuotteen ohjeet perustuvat näihin virallisiin testeihin.

Millaiset kohdat ammattikeittiöissä on erityisesti huomioita desinfioimisen kannalta?

– Elintarvikkeiden kanssa suoraan kosketuksissa olevat pinnat ja laitteet sekä kosketuspinnat, kuten ovenkahvat, valokytkimet sekä koneiden ja laitteiden käyttöpaneelit.

Miten Diverseyn tuotteissa huomioidaan ympäristöystävällisyys?

– Diverseyllä on ympäristömerkitty tuote kaikissa tuoteryhmissä, joissa on ammattikäytön ympäristömerkin kriteerit olemassa. Kaikissa tuoteryhmissä kriteeristöä ei ole.

Diversey valitsee tuotteiden raaka-aineet ympäristönäkökohdat huomioiden koko tuoteen elinkaaren osalta. Hyvänä esimerkkinä on SURE-tuotesarja, jossa on käytetty vain 100-prosenttisesti biohajoavia raaka-aineita. Diverseyn tuotteet valmistetaan tehtaillamme Euroopassa.

Sopivatko Diverseyn tuotteet Kärkkäisen valikoimista myös kotikäyttöön?

– Ammattikäyttöön suunnitellut Suma-, Taski- ja Jontec sekä Clax-tuotesarjojen tuotteet vaativat ammattiosaamista, käyttökohteiden ja pintamateriaalien hyvää tuntemusta ja osaamista erityisesti työturvallisuuden alueella.

– Diverseyn ProFormula-tuotesarja, johon sisältyy muiden muassa ammattikäyttöön suunnitellut käyttövalmiit pintojen puhdistus- ja desinfektioaineet sekä Omo- jaComfort-pyykinpesuaineet, soveltuvat hyvin esimerkiksi kotipalveluhenkilöstön käyttöön kotioloissa tapahtuvien puhdistustehtävien tehokkaaseen suorittamiseen. ProFormula-tuotteet ovat olleet Kärkkäisen tavaratalo- ja verkkokauppavalikoimissa vuoden ajan. Tuotteet ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton asiakkaiden keskuudessa myös kotien eri puhdistuskohteissa.