Lapsiperheiden asemaa ja toimeentuloa pitää puolustaa uudessa eduskunnassa. Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi on nostettava politiikan keskiöön, sillä perheiden pärjäämisestä kasvaa onnellinen Suomi.

Lapsilisien leikkaaminen oli arvovalinta kokoomuksen ja demareiden johtamalta hallitukselta. Keskusta ei olisi sitä tehnyt. Uusi eduskunta ei saa tehdä päätöksiä, jotka kurjistavat perheiden arkea. Lapsilisiä ei leikata.

Puolustan lapsiperheiden asemaa, mutta olen realisti. Suomen tilanne on synkempi kuin vielä yleisesti ymmärretään. Valtiontalouden tasapainottamiseen tarvitaan tiukkaa menokuria, tuottavuuden parantamista, normien ja byrokratian purkamista sekä menosäästöjä.

Säästöjä ei kuitenkaan saa tehdä lasten ja nuorten kustannuksella.

Lasten ja nuorten hyvinvointi rakentuu perheessä, vertaissuhteissa, koulutuksessa ja vapaa-ajan toiminnoissa. Minä teen työtä näiden asioiden puolesta. Kotien ja perheiden hyvinvointi sekä hyvinvointierojen vähentäminen on oltava yksi tulevan hallituksen kärkitavoitteista.

Kansanedustajana puolustan lasten ja nuorten hyvinvointia. Tulevalla vaalikaudella on tehtävä taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää politiikkaa. Perheiden hyvinvoinnista ei voi enää leikata.

Antti Kalliomaa

Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri

Kansanedustajaehdokas (Keskusta)