Kärkkäisellä ensimmäisenä ja tällä erää ainoana Suomen tavarataloketjuista

Kärkkäisen valikoimissa ovat Hemtexin vuodetekstiilit: lakanat, pussilakanat ja tyynyliinat sekä kylpypyyhkeet. Värivalikoima on sekä ajaton että vahva.

Teksti: Reetta AholaKuvat: Heikki Nurkkala

Ruotsalainen laadultaan ja monimuotoisuudeltaan kiitetty Hemtexin kylpy- , vuode- ja kodinsisustustekstiilibrändi on nyt Kärkkäisen valikoimissa kaikissa myymälöissä ja verkkokaupassa – Kärkkäisellä ensimmäisenä ja tällä erää ainoana Suomen tavarataloketjuista. Pääasiallinen myyntikanava Hemtexin tuotteille ovat sen omat brändimyymälät, joita Suomessa on 19, kahdeskymmenes avautuu joulukuun alussa.

– Aloitimme toukokuussa neuvottelut Hemtexin kanssa, ja he olivat kiinnostuneet tuomaan tuotteensa Kärkkäiselle myyntiin omien brändimyymälöidensä lisäksi. Näimme tässä upean mahdollisuuden tarjota asiakkaillemme valikoimaa, jota ei ole kaikkialla. Olemme iloisia ja ylpeitä, että pääsemme aloittamaan yhteistyön Hemtexin kanssa, kertoo kodintekstiilipuolen ostoista Kärkkäisellä vastaava Satu Tyrväinen .

Kärkkäisen valikoimissa ovat nyt aluksi Hemtexin vuodetekstiilit sekä froteepyyhkeet.

– Tulevaisuudessa tulemme laajentamaan valikoimaa muihinkin tekstiileihin.

Satu Tyrväinen korostaa Hemtexin tuotteiden monimuotoisuutta.

– Niistä löytyy vaihtoehtoja monenlaiseen makuun ja monenlaiselle sisustajalle, niin modernille kuin perinteisestä ja vaikkapa uusvanhasta antiikista pitävälle.

Erityisen hyvää hänen mukaansa Hemtexin tuotteissa on niiden korkea laatu, joka takaa pitkäikäisyyden.

– Esimerkiksi lapsiperheen valinnaksi Hemtexin vuode- ja kylpytekstiilit sopivat erinomaisesti. Hyvälaatuisina niitä on helppo pestä useastikin, kuidut pysyvät kurssissa ja värit pitävät pesussa.

Hemtexin kaikki tuotteet ovat ruotsalaista suunnitteluosaamista.

– Kodintekstiilituotteemme suunnitellaan pohjoismaiseen makuun sopivaksi, ja samalla maailman trendejä tarkasti seuraten. Valikoimamme uudistuu koko ajan, tämä on hyvän laadun ohella yksi Hemtexin tärkein menestystekijä, sanoo Hemtexin Suomen ja Baltian liiketoimintajohtaja Timo Arvonen .

– Hemtexin suunnitteluosasto on Ruotsissa, tuotteet valmistetaan Euroopassa sekä Etelä-Amerikassa ja Aasiassa, kertoo Arvonen.

Ruotsalainen Hemtex on perustettu 1973, se on osa ICA-päivittäistavarakauppaketjua.

Kärkkäisellä myynnissä olevien Hemtexin vuodetekstiilien, lakanoiden, pussilakanoiden ja tyynynliinojen materiaalivaihtoehtoina ovat puuvilla, satiini ja percale. Eri materiaalien ja kangaslaatujen erot riippuvat kudontatekniikasta ja raakamateriaaleista.

Hemtexin Percale-lakanakangas kudotaan hienoksi kammatusta puuvillasta. Percale-kankaan lanka on erittäin ohutta. Lankoja on neliötuumaa kohden yli 200. Sen ansiosta kankaan pinta on erityisen sileä.

Hemtexin satiinilakanat ovat satiinikudottua puuvillaa. Kiilto saadaan aikaan kudontatekniikalla, jossa lanka kulkee ensin neljän loimilangan yli, yhden ali, taas neljän yli ja niin edelleen. Näin lanka kulkee suurimmaksi osaksi kankaan pinnassa ilman, että loimilanka katkaisee langan kulkua.

Kylpypyyhkeiden materiaalina käytetty frotee on kudottu puuvillakangaslaatu, jossa valmiin kankaan laatuun vaikuttavat langan paksuus ja se, kuinka voimakkaasti kehrättyä lanka on. Myös silmukoiden korkeus ja määrä senttimetriä kohden vaikuttavat lopputulokseen. Tiheään kudotut, korkeat silmukat tuottavat paksua, laadukasta ja hyvin imukykyistä froteeta. Kiiltävä veluuripinta froteekankaaseen saadaan, kun silmukat leikataan auki kankaan toiselta puolelta.

Kärkkäisen valikoimissa olevien Hemtexin vuode- ja kylpytekstiilien värivalikoima on Satu Tyrväisen mukaan sekä ajaton että vahva.

– Musta, harmaa ja valkoinen pitävät aina pintansa. Rauhoittava siniharmaa on ajaton valinta erityisesti vuodetekstiilien väriksi. Kylpyhuonetekstiileissä vahvimpana ovat turkoosi, roosa ja violetti.

– Joulua kohti mentäessä Kärkkäisen Hemtex-valikoimiin tulee enemmän jouluisia sävyjä, ja keväälle 2016 tietysti taas paljon uutta!

Tyrväinen kertoo myös, että lähiaikoina Kärkkäisen kodintekstiiliosasto täydentyy vielä täysin uusilla Familon HOME vuode- ja kylpyhuonetekstiileillä.

– Asiakkaat voivat olla varmoja, että tulevaisuudessakin Kärkkäiseltä saa monipuolisen valikoiman pehmeitä sisustustuotteita.

”Rauhoittava siniharmaa on ajaton valinta erityisesti vuodetekstiilien väriksi. Kylpyhuonetekstiileissä vahvimpana ovat turkoosi, roosa ja violetti.”
”Hyvänlaatuisina ne kestävät pesusta pesuun, kuidut pysyvät kurssissa ja värit pitävät pesussa.”