Nettitreenissä kiire tai huono sää eivät ole esteenä

Personal trainer Sanna Nissinahon kehittämiä harjoitteita tehdään oman kehon painolla sekä käsipainojen ja kahvakuulien kanssa. Inwell-sivustolla on myös voimajoogaharjoituksia sekä liikkeitä lihashuoltoon.

Teksti: Reetta AholaKuvat: Sanna Nissinaho

Personal trainer Sanna Nissinaho päätti, että enää kukaan ei voi sanoa kiireen olevan syy sille, ettei liiku. Hän kehitti verkossa toimivan hyvinvointikonseptin, inwell.fi -sivuston.

- Jumpan voi tehdä kotona tai missä vain, läppäri auki ja jumppaamaan! Sanna innostaa.

Sivustolla on valmiina viikkosuunnitelma sekä sen mukainen päivän treeni. Jumpat ovat suhteellisen lyhytkestoisia, 12–30 minuuttia sekä kovatehoisia, mukana on myös sähäköitä HIIT-harjoitteita (High-Intensity Interval Training) sekä eri kehon osiin kohdistuvia harjoituksia.

- Kiireiset ihmiset saavat treenistä nopeasti hyödyn irti. Sivustoni jumpat ovat myös nousujohteisia. Motivaatio säilyy, kun ohjelma kehittyy jatkuvasti vaativammaksi lihasten ja kunnon kehittyessä.

Palvelun kuukausimaksu on 20 euroa.

Harjoitteita tehdään oman kehon painolla sekä käsipainojen ja kahvakuulien kanssa. Sivustolla on myös voimajoogaharjoituksia sekä liikkeitä lihashuoltoon.

- Kehittämäni venyttelyt ovat aktiivista kohdevenyttelyä.

Sanna kertoo, että aktiivisessa kohdevenyttelyssä venytys kohdistetaan kullekin lihakselle anatomisesti parhaaseen suuntaan. Venytys tehdään lyhyesti ja kevyesti, liike toistetaan 8-10 kertaa.

- Kun lihasta venytellään lyhyesti ja kevyesti ja liikkeet tehdään rauhalliseen tahtiin, keho ei jännity vastustamaan venytystä. Tehoa saadaan toistamalla liikettä useamman kerran. Oikea hengitysrytmi on myös tärkeä osa venyttelyä.

Sannan tavoitteena on auttaa meitä kaikkia saavuttamaan terveellinen elämäntyyli ja ottamaan liikunta osaksi päivittäistä arkea. Neljän lapsen äitinä hän tietää, että perheellisille oman ajan ottaminen liikunnalle ei suinkaan ole helppoa.

- Siksi halusin kehittää liikuntapalvelun, jonka voi tehdä missä ja milloin vain.

Sivustolla on myös tietoa terveydestä sekä ravitsemuksesta. Arkensa helpottajaksi voi napata Sannan kehittämiä ruokareseptejä.

Oulussa asuva , 32-vuotias Sanna tietää itse, miten paljon liikunta auttaa sekä fyysisessä että psyykkisessä jaksamisessa. Hän on sairastanut syövän ja sen myötä vielä halunnut syventää tietämystään hyvinvoinnista, ja myös jakaa sitä kanssaihmisilleen.

Vallankin me naiset painiskelemme ikuisuusongelmana pidetyn painonhallinnan kanssa ja tuskailemme, mikä ihme on, kun ei laihdu.

- Yleisin syy on se, että syödään liian vähän ja vääränlaisia ruoka-aineita. Liian vähän rasvaa ja liikaa sokeria. Äkilliset verensokeritason nousut ja laskut väsyttävät, ja väsyneenä ei jaksa kiinnittää huomiota terveelliseen ravintoon ja liikkumiseen, Sanna toteaa.

Sannalle rakkaita rasvan lähteitä ovat avokado, oliiviöljy ja kookosöljy.

- On myös huomattava, että aivojen painosta valtaosa on rasvaa, siksi aivojen toiminnan kannalta on tärkeä, että saa ravinnostaan riittävästi hyviä rasvoja, Sanna korostaa.

Suolistoa sanotaan toisiksi aivoiksi.

- Kuidut ovat erittäin tärkeitä suoliston hyvinvoinnille. Lisäksi hyvinvoiva suolisto tarvitsee probiootteja eli maitohappobakteereita, paljon vihreää ja paljon myös muita vihanneksia ja marjoja. Vettä tulee juoda runsaasti ja muistaa päivittäinen liikunta. Suolisto kiittää säännöllisistä ruokailutavoista, Sanna kertoo.

Itseään hän kiittää kauniilla jumppa-asuilla.

- Kauniit treenivaatteet lisäävät merkittävästi jumppaamisen motivaatiota. Suodaan sellaiset itsellemme.

- Jumpan voi tehdä kotona tai missä vain, läppäri auki ja jumppaamaan!

Kuka?

Sanna Nissinaho

- 32-vuotias

- asuu Oulussa

- perheessä 4 lasta

- Personal Trainer

- kehittänyt inwell.fi -hyvinvointisivuston