KauppaSuomen kahvikupilla juttusarjassa tuoksuvat tällä kertaa kaneliset korvapuustit. Tallinnalainen jauhopeukalo Auli Pihlak hurmaa kahvivieraansa maailman pehmeimmillä korvapuusteilla.

Sekoita vesi ja maitojauhe kattilassa. Lorauta vesi-maitojauheseokseen juokseva margariini. Lämmitä vähän reilusti kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita varovaisesti.

Lisää kananmuna ja sekoita. Tee kaikki sekoitustoimenpiteet kädellä varovaisesti. Et tarvitse muita välineitä kuin kattilan, kulhon, käden ja taikinakaapimen.

Alusta jauhot kädellä taikinaan, niin että taikina alkaa mukavasti irrota kulhon reunoista. Jätä taikina kuitenkin melko pehmeäksi, reilusti pehmeämmäksi kuin hyvin kulhon reunoista irtoamaan eri resepteissä kehotettava pullataikina.

Hiivan määrä tuntuu tässä järkyttävän suurelta nestemäärään nähden. Mutta koska myös margariinia ja sokeria on reilusti ja kohotusaika pitkä, niin hiiva ei maistu valmiissa pullassa. Ja suuri hiivan määrä on taika, joka tekee tästä taikinasta tosi pehmeän. Toinen taika on varovainen sekoittaminen ja lempeä alustaminen.

Anna kohota vähintään 45 minuuttia mukavan lämpimässä leivinliinan alla.

Leivo korvapuusteja tai pikkupullia. Kun kaulit, niin kauli hellästi, ettei taikinan pehmeys katoa. Tämä taikina on erinomainen myös mustikka-, omena-, puolukka- tai rahkapiirakan pohjana.

Kohota korvapuustit, pikkupullat tai piirakka. Voitele kananmunalla, koristele raesokerilla. Paista.