Yrttilevite maistuu leivän päällä ja uuniperunoiden täytteenä
Resepti
Yrttilevite
100 g voita
1 dl hyvälaatuista ruokaöljyä, makusi mukaan oliivi- tai rypsiöljyä
1 dl vettä
kuivattuja yrttejä yksin tai yhdessä, esim. nokkosta, basilikaa, persiljaa, vuohenputkea, ruohosipulia
valkosipulin kynsi
ripaus pippuria, esim. mustapippuria, sitruunapippuria tai sitruuna- tai limepippuria
suolaa, mikäli kaipaat
Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön. Sekoita pehmeän voin kanssa tehosekoittimessa öljy. Lisää vesi tasaisena nauhana pikku hiljaa koko ajan sekoittaen. Lisää yrtit ja mausta makusi mukaan. Vihtiläinen Kirsti Terkomaa tekee yrttilevitteen levitemargariinista ja kermaviilistä, näin saa voi-öljypohjaa huomattavasti kevyemmän version.