Ravintoasiantuntija Ami Jatila:

Olen taas innoissani! Muutama viikko on hurahtanut smuuttikoneen nopeudella edellisestä vierailustani hyvinvointitapahtumassa Lahden Kärkkäisellä.

Viimeksi tutustuttiin, puhuttiin terveellistä elämäntavoista ja maisteltiin smuutteja. Aika paljon samaa, pienin vivahtein ja uusin tuottein ja maustein tehdään nytkin.

Maailma tuottaa uutisia, jotka tuovat arkeemme tummia pilviä muutenkin pimeään vuodenaikaan, mutta on hyvä muistaa, että emme aina voi vaikuttaa kaikkeen.

Kannattaa siis hankkia energiaa omaan jaksamiseen ja oman arjen tarpeisiin, niihin me voimme vaikuttaa.

Joulukuun ensimmäisenä lauantaina Kärkkäisellä tulen kertomaan meidän kaikkien tarvitsemasta ravintoenergiasta.

Eikä pelkästään lempilapsestani ravinnosta, vaan käydään päivää läpi teemalla ”Kokonaisvaltaista hyvinvointia”, jossa lempeästi, itseä kuunnellen, mietitään, mikä on hyväksi meille itsellemme.

Terveellisen ravinnon ja lisäravinteiden hyvää tekevistä vaikutuksista tulvii tietoa. Infomäärällä on toinen puolensa. Tarjolla olevia lisäravinteita ja superfoodeja on niin paljon, että joskus on vaikeaa tietää, mitä mihinkin käytetään.

Perusasiat eivät kuitenkaan maailman myrskyissä muutu.

Arkienergiaa ja voimaa saamme terveellisellä ravinnolla, liikunnalla, laadukkaalla unella ja positiivisilla ajatuksilla sekä huolehtimalla lähimmäisistämme.

En unohtanut lisäravinteita, niitä tarvitaan.

Vinkki tähän kylmään ja pimeään vuodenaikaan: kannattaa keskittyä immuniteetin vahvistamiseen, silloin pysyvät pöpöt loitolla!

Ainakin tästä Kärkkäisen Hyvinvointipäivänä lauantaina puhutaan. Tavaratalon valikoimat ovat mielestäni laadun ja määrän osalta omaa luokkaansa, joten jokaiselle löytyy lisäravinnepaketti tarpeen mukaan.

Peruskriteereinä on puhtaus ja mahdollisimman luonnonmukainen tuote. Itse rakastan inkivääriä, pakuria sekä kurkumaa ja olen opettanut asiakkaanikin rakastamaan niitä!

Lauantaina lupaan neuvoa ja tarjota asiakkaille terveellisiä smootheja sekä antaa reseptit niihin. Sen voin jo paljastaa, että käytän usein smuuteissani kasvimaitoa (kuten mantelimaitoa), joka tuo annokseen ihanan pehmeän maun – ja monen vatsa sietää mantelimaitoa paremmin.

Suositan superfoodeja vahvistukseksi henkilökohtaisesti rakennettuun ruokavalioon. Valitsen hyviksi havaitsemani tuotteet eri valmistajilta ja rakennan niistä toimivan kokonaisuuden.

Asiakastyössäni tapaan paljon ihmisiä ja tiedän, että moni asia lähtee menemään parempaan suuntaan, kunhan vain annamme siihen mahdollisuuden.

Esimerkiksi aivoterveyteen kannattaa kiinnittää ajoissa huomiota, sillä ajattelu, muistaminen, oppiminen, luovuus, tasapaino ja liikkeiden hallinta ovat kiinni aivojen saamista ravintoaineista.

Valitsemalla mahdollisimman puhtaita ja hyviä rasvahappoja, proteiineja, vitamiineja ja kivennäisaineita sekä antioksidantteja tuemme aivotoimintaa.

Edellisillä Kärkkäisen hyvinvointipäivillä oli ihanaa nähdä niin paljon terveydestään kiinnostuneita ihmisiä.

Meillä oli paljon uutuustuotteita esittelyssä. Nyt niitä on lisää!

Ghee, ”kirkastettu voi” on yksi mielenkiintoinen tuote, johon kannattaa tutustua. Kirkastetussa voissa on paljon tarvittavia vitamiineja, kivennäisaineita ja mineraaleja.

Näistä on hyötyä myös palelusta kärsiville, sillä ghee tasapainottaa palelevaa kehoa. Kirkastettua voita voi käyttää myös raakasuklaan valmistamisessa.

Kannattaa muistaa , että terveellinen ravinto ja liikunta tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointiamme. Jotta kehomme voisi toimia optimaalisesti ja paino pysyisi hallinnassa, elimistön on saatava riittävästi ravintoaineita, vitamiineja ja suoja-aineita.

Tervetuloa juttelemaan ja maistelemaan sekä tutustumaan lisäravinneuutuuksiin.

”Itse rakastan inkivääriä, pakuria sekä kurkumaa ja olen opettanut asiakkaanikin rakastamaan niitä!”
”Kannattaa keskittyä immuniteetin vahvistamiseen, silloin pysyvät pöpöt loitolla!”
”Ajattelu, muistaminen, oppiminen, luovuus, tasapaino ja liikkeiden hallinta ovat kiinni aivojen saamista ravintoaineista.”

Kärkkäisen hyvinvointipäivä

Lahden tavaratalossa

5.12. klo 12-18.

Paikalla Erkki Palviainen ja Ami Jatila. Tervetuloa tutustumaan ja ihastumaan laajenevaan luontaistuote-osastoomme! Maistuvia ja terveellisiä maistiaisia paikanpäällä

MITÄ, MISSÄ, MINÄ

* Hyvinvointipäivä Lahden Kärkkäisellä lauantaina 5. joulukuuta kello 12–18.

* Opastusta, ohjeita, maistiaisia, lahjavinkkejä ja paljon hymyjä.

* Ami Jatila, ravintovalmentaja ja hyvinvointivalmentaja/ohjaaja:

Ravinto-ohjausta yksilöille, ryhmille ja yrityksille Suomessa ja Espanjassa.

* Innostun helposti keksimään smuutti- ja superfoodherkkuja.

* Seuraan jääkiekkoa ja jalkapalloa vapaa-ajallani.

* Yritän muistaa kokonaisvaltaisen ravinnon merkityksen, liikkua paljon ja nukkua hyvin.

* Ja haluan muistuttaa, että matka parempaan hyvinvointiin on mukavampaa kuin osaa arvatakkaan, suosittelen.

* Lisätietoja www.amijatila.com