Ihana arki alkaa taas. KauppaSuomi-lehti kokosi resepteiksi perinteisiä suomalaisia arkiherkkuja, jotka ehkä ovat vähän unohtuneet ruokapöydistämme. Perinteiset ruoat ovat samalla mielenkiintoinen matka suomalaisten makujen historiaan. Entisaikaan syötiin todellista lähiruokaa!

MUISTA MYÖS!

VINKKI:

Maukas ja rautapitoinen lasten ja aikuisten herkku:

- paistuttua naudan tai karitsan maksaa

- paistettuja sipulirenkaita

- perunamuusia

- puolukkahilloa

Tähteeksi jääneistä silakkapihveistä valmistuu makoisa lisuke, kun ne marinoi etikkaliemessä. Etikkaliemen keittämiseen tarvitset 3 dl vettä, 1 dl omenaviinietikkaa, 1/2 dl sokeria, 5 maustepippuria ja 6 laakerinlehteä.

Lisäksi lasipurkkiin ruisjauhoissa kieriteltyjen ja voissa paistettujen silakkapihvien ja jäähdytetyn etikkaliemen lisäksi 1 punasipuli renkaina ja runsaasti tillisilppua. Anna maustua muutaman tunnin ajan.