Ylivieskan Ravikeskus Keskiseen odotetaan yleisöä yli 5000

Ravien lisäksi tänä vuonna Malja-Ajot tarjoavat runsaasti oheistapahtumia. Malja-viikonlopun perjantaina tanssitaan vuoden 2016 tangoprinssi Kalle Jussilan tahdittamana, ja tanssit jatkuvat karaoketansseina raviradan katsomossa. Nuoriso ja nuortenmieliset bailaavat bilebändi Mr Hyden mukana ulkolavalla klo 24.00 alkaen.

Malja-viikonloppu on 28.7.–29.7. Ylivieskassa Ravikeskus Keskisessä.

Teksti: Reetta Reinman

Kokeilemme tänä kesänä Malja-Ajoa ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä tapahtumana, kertoo Malja-viikonlopun järjestelyistä vastaava, Pohjanmaan Ravi ry:n toiminnanjohtaja Ilkka Soronen.

– Kaksipäiväinen tapahtuma on merkittävä mahdollisuus paitsi Ravikeskus Keskiselle, niin koko Ylivieskan yrityselämälle, ja ennen kaikkea hevospuolen toimijoille ja harrastajille, joita Ylivieskassa on erittäin runsaasti, kaikelle muulle kaupalle sekä majoitus-, ravintola- ja matkailupalveluille, Soronen korostaa.

Malja-viikonloppu tarjoaa aktiivista toimintaa runsain määrin ylivieskalaisille, muun muassa talkoolaisia on mukana noin 80–100 henkeä.

– Tämän vuoden tapahtuman suunnitteleminen on aloitettu hyvissä ajoin viime vuonna, kertoo Soronen ja lupaa, että kaikki on viimeisen päälle kunnossa ja palvelut pelaavat, kun Malja-viikonloppu starttaa vauhtiin.

Viime vuonna Malja-Ajot kokosivat elokuisena lauantaina Ravikeskus Keskiseen yleisöä noin 3500. Tänä vuonna yleisötavoite on 5000–6000.

– Viime vuonna Malja-Ajoissa oli pelkät 76-ravit, nyt tapahtuma on kaksipäiväinen, ja ravien lisäksi on runsaasti oheistapahtumia, sanoo Soronen.

Perjantaina 28.7. ravit alkavat illalla kello 18. Ravien jälkeen Tangoprinssi Kalle Jussila nousee Katsomon lavalle. Kello 22 alkavat tanssit kestävät puoleenyöhön. Jussilan jälkeen tanssimista jatketaan maljakaraoken tahtiin. Puolen yön aikaan perjantaina Ravikeskuksen ulkolavan valtaa puolestaan Mr Hyde – ja bileet siellä voivat alkaa.

Perjantaina bussit kulkevat non stoppina Ylivieskan keskustan linja-autoaseman ja Ravikeskuksen välillä iltaviidestä aamuyöllä puoli kolmeen. Bussikuljetukset ovat ilmaisia.

Ohjelmaa on myös muualla kuin Ravikeskuksessa. Esimerkiksi perjantaina Ylivieskan Prisman pihassa alkaa kello 12 kello 17:sta kestävä Hippoksen järjestämä Ravikesäkiertue. Tapahtumassa on runsaasti hevosaiheista ohjelmaa, muun muassa poniajelua, keppihevoskisa lapsille ja kantritanssiesityksiä. Onnenpyöräkin pyörii Ravikesäkiertueen kunniaksi. Paikalla on myös Hippoksen screeniauto, jonka isolta screeniltä voi seurata muun muassa raveihin ja hevosiin liittyviä esitelmiä.

Lauantaina 29.7. Ravikeskus Keskisessä ravataan viikon 28 pääkierros, Toto 76 -ravit kello 13.30 alkaen. Ravit huipentuvat vuoden 2017 lämminveristen Malja-ajoon.

– Seuraavana viikonloppuna Vermossa on Kuninkuusravit, se varmasti jonkin verran vähentää suomenhevoshuippujen osallistumista Malja-viikonloppuun, pohtii Soronen.

25 euroa maksavalla Malja-passilla saa nauttia koko viikonlopun ohjelmasta. Ravikeskus Keskisen Caravan-alueella paikka maksaa Malja-viikonloppuna 20 euroa.

– Toivotaan, että tänä vuonna ilmojen haltija on suosiollinen ja saisimme viettää malja-ajoviikonloppua kuivassa säässä, toivoo Soronen.

– Sadekaan ei tosin kyllä pääse haittaamaan ainakaan iltajuhlan katsomolavalla esiintyvää Kalle Jussilan keikkaa, koska se tapahtuu sisätiloissa.

Ilkka Soronen toivottaakin tervetulleeksi kaikki raviurheilun ja tanssin ystävät kauempaakin nauttimaan raviurheilusta Suomen huipulta ja viettämään suviyön juhlaa hienojen artistien seurassa.