Jukka Hautakorven vinkki:

Haluan kertoa KauppaSuomi-lehden lukijoille mahtavan vinkin flunssaa vastaan. Se tuli viime syksynä mieleeni. Sen ansioista en sairastunut koko viime talven aikana flunssaan.

Aikaisempina vuosina olin useinkin kipeänä. Pitkän aikaa olivat energiat hukassa; sellainen puolikuntoinen olo, joka kesti viikkoja, vaikka flunssan pahimmat oireet sainkin minimoitua.

Myös monet ystäväni ovat käyttäneet tätä samaa vinkkiä ja parantuneet flunssasta parissa päivässä. Tehokkain tämä keino on silloin, kun tuntee, että flunssa on vasta tulossa. Konstiini tarvitaan nenäkannu, toiselta nimeltään sarvikuono. Nenäkannuun laitetaan vettä ja suolaa sopivassa suhteessa. Sillä huuhdellaan nenän limakalvot.

Itselläni tämä suolahuuhtelu kuitenkin ärsytti nenän limakalvoja ja oli epämukava toimenpide. Eikä se auttanut flunssaan.

Viime syksynä keksin, että kookosöljyhän on antiseptinen aine, joka estää varmasti myös nenän limakalvojen ärsytystä ja kuivumista. Luin jostain, että flunssa tarttuu useimmiten nenän kautta. Flunssabakteerit ja -virukset lisääntyvät nenässä, ainakin alkuvaiheessa.

Kokeilin laittaa kookosöljyä nenähuuhtelukannuun ja olo helpottui heti. Kahtena päivänä toistettuna alkavan flunssan oireet olivat kokonaan poissa.

Olen alkanut toistaa kookosöljynenähuuhtelua aina, kun flunssaoireita on ilmestynyt – ja olen saanut olla terveenä.

Huuhtelemisessa on tärkeintä se, että sen toistaa pari kertaa heti silloin, kun nenää alkaa kutittamaan tai tuntuu tukkoinen olo. Yleensä tukkoisen olon huomaa illalla. Tiedän kokemuksesta, että silloin ei millään jaksaisi enää tehdä tätä huuhtelua, mutta terveenä on niin paljon mukavampaa olla, että se ehdottomasti kannattaa.

Kookosöljyvinkin antaja Jukka Hautakorpi asuu Kauhajoella. 34-vuotias perheellinen Hautakorpi toimii it-alan yrittäjänä. Hänellä on ammattikorkeakoulusta tietotekniikka-alan insinöörikoulutus.