Avaan olohuoneen sälekaihtimet. Vastaani syöksähtää kirkas ja lämmin valo, joka sillä samaisella sekunnilla valtaa koko asunnon paljastaen kaikki kulmat ja kolot.

Sen säteet osoittavat ikkunalasiin talven aikana kerääntyneet laikut. Se näyttää sohvalla rentoutuneen ihmisen jättämät hiuskarvat.

Valo kimpoaa lattialle ja kohtaa sinne viikon aikana kertyneet hiekanjyvät ja pölyhiukkaset. Käännän katsettani säteiden perässä kohti olohuoneenpöytää. Silmiini pistävät sen päälle unohtuneet lehdet ja aamuinen kahvikuppi.

Otan askeleen lähemmäs eteistä. Peiliin vilkaistessani näen sieltä kurkistavan hienosti rosoisen hahmon, jonka kalpea olemus täydellä teholla imee itseensä valoa. Annan katseeni harhailla ympäri asuntoa rekisteröiden samalla jokaisen lian ja pölypallon. Onneksi on lauantai. Vaikka muuten merkityksellinen viikonloppu meneillään onkin, ehdin käyttää vapaat tunnit hyödyksi.

Tarmoa puhkuen menen siivouskaapille ja aloitan ”puunauksen”. Kerään, vien, haen, imuroin, tuuletan, pesen ja luuttuan.

Vesi kielellä hävitän jokaisen pienen hiukkasen, roskan ja pölypalleron viemäriin, imurin suuttimeen sekä pihalle hentoon tuulenvireeseen. Hikikarpalot otsalla viuhdon ympäri asuntoani poistaen viimeisenkin lianrippeen listan päältä. Touhuan tavoitteeseen asti. Kun asunto kiiltää puhtauttaan, olen maalissa. Mikään muu kuin auringon voimakkaat säteet, ei saa minua enää aivastamaan.

Hetkeksi kiire ja vauhti pysähtyvät. Otan suihkun ja pesen vielä itsenikin varpaiden välejä myöten. Kaikki omat asiat tuntuvat järjestyvän. Stressi koulukiireistä ja työnhausta sekä muista pienistä asioista poistuu.

Kuin ihmeen kaupalla, koen olevani tasapainossa jokaisella elämäni osa-alueella. Nautin auringosta ja puhtaudesta. Valo rentouttaa. Hengailen lämmön ja valon utuisuudessa siemaillessani lämmintä teetä kupista. Olen valmis vastaanottamaan viikonlopun ja minun tarinaan kirjoitetut seikkailut aivan uudella puhtaalla vireellä. Tunnen jo kuinka kevät tekee minussa ihmeitä, se muuttaa asioita ja saa näkemään tilanteet aivan uudessa valossa.

Vaikka nuo säteet saavat siivousraivon aikaan, niissä on voimaa!

Ihanaa kesän odotusta!

Lämmöllä

Sarlotta

Lisää juttuja osoitteessa ponnarilla.blogspot.fi