Masennusta lääkitään ja ihmisiä rääkätään
Puoli miljoonaa suomalaista nappaa masennusnappeja. Liian hanakasti kirjoitetut lääkereseptit masentuneille ei ole hyvä asia, sillä masennuksen lääkehoito on yllättävän tehotonta. Korkeintaan lumeen tasoista, sanoo psykologi Aku Kopakkala.
Masennus pikemminkin kroonistuu, eikä parane, kun ihminen syö mielialalääkkeitä.
Lääketeollisuuden napanuora lääkäreiden täydennyskoulutukseen pitäisi katkaista. Vasta kun tämä tehdään, voidaan järkevöittää masennuksen hoito niin, että se on muutakin kuin lääkereseptien kirjoittelua.
Moni masennuslääkkeiden rääkkäämä uhri ihmettelee , miten hän pääsisi lääkekierteestä eroon? Mistä hän saisi apua lopettamiseen? Hän haluaa yrittää eroon lääkkeistä, mutta ei uskalla eikä kykene. Tarvittaisiin pitkäaikainen hoito ja mielellään sairaalassa.
Mitä lääkkeiden tilalle? Yksilöllinen hoitovaihtoehto on elinehtoista hoitoa. On mahdollista lopettaa masentuneen rääkkääminen mm. nautintoa tuottavalla liikunnalla. Liikunta nostaa lääkkeiden tasoittaman potilaan mielialaa. Suoliston kunnosta huolehtiminen on tärkeämpi asia kuin pilleripurkin aukaisu. Mieltään voi hoitaa ravinnolla. Tulokset ovat olleet lupaavia. Syö mieliruokaa ja jätä vähitellen pillerihuuruinen elämäsi!
Kehossa kaikki toimii rytmisesti ja aikabiologiset hoidot ovat arvossaan. Ammattiauttajia löytyy koulutettujen psykoterapeuttien parista. Anna mielesi työstää ajatuksia. Kirjoita ekspressiivisesti, kehottaa Kopakkala.
Pidä salaista päiväkirjaa ja kirjoita sinne vähintään 20 minuuttia joka päivä, kehottaa psykiatri Ilkka Härkönen.
Psykiatrian erikoislääkäri Ben Furman puhuu siitä, miten reseptilääkkeet aiheuttavat länsimaissa kolmanneksi eniten kuolemia sydänsairauksien ja syövän jälkeen. Lääkkeitä määrätään väärin, lääkeyhtiöiden liiketavat ovat korruptoituneet ja lääkemarkkinointi on monin osin laitonta.
Lääkäreitä lahjotaan ja lääketutkimusten tuloksia pimitetään. Lääketeollisuuden liiketoimintamalli muistuttaa järjestäytynyttä rikollisuutta, ja sen tärkein tavoite on suuret voitot, ei suinkaan potilaan terveys.
Psykiatria on tosi surullisessa tilassa. Ihmisten pitää herätä! Mitä enemmän kriittisiä ihmisiä liikkeellä, sitä parempi.
Christer Sundqvist
Suoliston kunnosta huolehtiminen on tärkeämpi asia kuin pilleripurkin aukaisu. Mieltään voi hoitaa ravinnolla.