Ainoa Stadion Snowcross -kilpailu Suomessa: Extreme Stadium Race 23.–24.2.2018 Oulussa

Suomen suurin moottorikelkkatapahtuma ja Euroopan kovin Stadion Snowcross -kisa kokoaa maanosan parhaat kuskit helmikuun viimeisenä viikonloppuna Ouluun, keskelle kaupunkia, Raksilan pesäpallostadionille. Luvassa on tulikuumia startteja, hurjia hyppyjä, jännittäviä hetkiä, dramaattisia tilanteita ja onnellisia voittajia. Kaikki huikeat tilanteet on seurattavissa jättiscreeniltä. Yleisöä odotetaan yli 5000. Yleisöä hemmotellaan huikeiden kilpailujen ohessa mielenkiintoisella väliaikaohjelmalla sekä Winter Expo -messuilla. J. Kärkkäinen Oy on tapahtumassa mukana isolla osastolla.

Talven vauhdikkain moottoriurheiluviikonloppu kokoaa Euroopan parhaat moottorikelkkakuskit Ouluun 23.-24.2.2018 nyt jo kolmannen kerran. Kahdella aikaisemmalla kerralla vuosina 2016 ja 2017 Stadion Snowcross Oulu on kohonnut Suomen suurimmaksi kelkkakisatapahtumaksi, joka tunnetaan myös nimellä Extreme Stadium Race.

Perjantaina 23.8. Stadion Snowcrossin SM-kilpailu ajetaan iltakilpailuna kello 18 alkaen. Suomenmestaruus on kerrasta poikki, eli illan viimeisen finaalin voittaja on Stadion Snowcrossin Suomen mestari.

Lauantaina 24.2. kello 14 alkaen ajetaan iltaan saakka kestävä Euroopan ensimmäinen kansainvälinen sarja: International Bothnia Cup. Bothnia Cupin toinen osakilpailu käydään Oulun ystävyyskaupungissa, Bodenissa Pohjois-Ruotsissa 2.-3.3.2018.

Lauantaina 24.2. on myös Kansallinen Naisten Stadion Snowcross -kilpailu. Raksilan pesäpallostadion tarjoaa yleisölle loistopuitteet kilpailun seuraamiseen, kaikki kilpailutapahtumat ovat stadionilla seurattavissa 40 neliön jättiscreeniltä.

Kuskeista ennakkosuosikin viitta on nyt vuoden 2017 kakkosella, Ruotsin Emil Hansonilla. Kotimaisilta kuskeilta eniten odotetaan vuonna 2017 loukkaantumisten vuoksi sivussa olleilta Mikko Osmolta ja Pieti Puhakalta. Kannattaa myös seurata oululaista, OSMK:n nuorta Jonas Laakkosta, hän saattaa yllättää kotikisoissa.

Tapahtuma-alueella on paljon oheispuuhaa, esimerkiksi Airsoft-ammuntaa, Frisbeegolfia, Fatbike-pyöriä sekä moottorikelkkojen esittelyjä ja koeajoja. Väliajalla esiintyy Stand Up koomikko Matti Patronen. Kisatytöt hurmaavat molempina kisapäivinä. Uudistetut grillit ja ravintolateltat palvelevat yleisöä entistä paremmin.

Molempina päivinä tapahtuma-alueella järjestetään myös Winter Expo -oheismessut. Lauantaina Winter Expo on myös sisätiloissa Oulun Kärppien jäähallissa Energia-Areenalla kello 12-18. Jäähallin messualue on yleisölle ilmainen. Extreme Express -non stop bussikuljetukset kulkevat koko viikonlopun ajan Oulun keskustan, Nallikarin ja Raksilan pesäpallostadionin välillä.

J. Kärkkäinen Oy:llä on Stadion Snowcross Oulussa iso osasto. Tapahtumaan Kärkkäinen Kone tuo osastolleen esittelyyn ja myyntiin Arctic catin moottorikelkat, mönkijät ja lisävarusteet sekä Irbis ja Tayga-moottorikelkat ja Access-traktorimönkijät.

– Kärkkäiseltä ovat tapahtumassa kelkkavarusteiden kuumimmat uutuudet, myös tarjouksemme ovat huiput, lupaa Kärkkäinen Koneen tuotepäällikkö Janne Hintsala.

Kärkkäisen osastolla on henkilökunta paikalla koko tapahtuman ajan.

– Tervetuloa jututtamaan, tutustumaan uutuuksiin ja tekemään hyviä ostoksia, Janne kehottaa.

Kärkkäisen osastolla esittelyssä olevat venäläiset Irbis-moottorikelkat edustavat hieman erilaisempaa tekniikkaa kuin perinteisemmät moottorikelkat. Niiden moottori on yksisylinterinen ja nelitahtinen. Moottori on ilmajäähdytteinen, mutta jäähdytystä hoidetaan myös öljylauhdutuksen avulla. Moottorin kuutiotilavuus on 149, tehoa koneessa on noin 9 hevosvoimaa. Irbis-moottorikelkkojen vääntöä kehutaan hyväksi ja ajettavuutta helpoksi.

Myös Tayga-moottorikelkat ovat venäläisvalmisteisia. Rybinskin kaupungissa noin 700 kilometriä Pietarista pohjoiseen on valmistettu Tayga-moottorikelkkoja yli 60 vuotta. Kelkka-asiantuntijat sanovat, että noin 2013 vuodesta saakka Tayga-kelkat ovat tulleet ominaisuuksiltaan passeleiksi myös eurooppalaisille käyttäjille. Tayga-moottorikelkkojen tela on leveä ja niiden keula soveltuu hyvin maastoon. Tayga-kelkoissa on sähkökäynnistys. Suomeen tuodaan neljää eri Tayga-moottorikelkkaa. Suomeen tuotavien mallien sanotaan olevan kuin luotuja pilkkiporukoille sekä hyötykäyttöön.

Lisätietoja tapahtumasta: www.snowcrossoulu.com

”– Kärkkäiseltä ovat tapahtumassa kelkkavarusteiden kuumimmat uutuudet, myös tarjouksemme ovat huiput.”