Helsingin Venemessut helmikuussa on monen veneilijän kaudenavaus ja sitä se on ainakin venekauppiaille, jotka tulevat paikalle vuodesta toiseen – ja aina isolla porukalla.

Teksti: Ari Stenius

Kyllä, nämä ovat meille isot tärkeät messut ja aivan kympillä mennään mukaan, myöntää toimitusjohtaja Janne Korhonen hymyillen.

Lahden sekä Vääksyn Konepisteiden toimitusjohtaja Janne Korhonen hyväksyy termin ”kympillä menemisen” helposti.

– Kymmenen henkilön voimin, kymmenkunta venettä ja kymmenisen päivää. Se on tuttu ja reipas avaus uuteen veneilykauteen, sanoo Janne, jonka isä perusti yrityksen (Vääksyn Konepiste) vuonna 1983.

Sesonkiluonteiseen elämään tottuneen yrityksen väki on valmistautunut venemessuille jo pitkään.

– Loppuvuodesta hyvissä ajoissa aloitettiin, sillä tämä tapahtuma on mittava projekti ja tärkeä tapahtuma meidän liiketoiminnassa, sanoo Korhonen ja muistuttaa taivaan tarjoamasta yllätyksestä ja lisäkiireestä.

– Saatiin alkuvuoteen pitkästä aikaa kunnolla lunta ja se on pitänyt väen kiireellisenä, kertoo Janne. Runsas lumentulo sai kelkka- ja mönkijäkaupan välittömästi lähes lumet sulattavaan lämpöön.

– Kuumana on kauppa käynyt, myöntää Korhonen tyytyväisenä eikä pidä kunnon talvesta kesäisempiin tunnelmiin siirtymistä kovinkaan vaikeana, kiireisenä kylläkin.

– Venemessut herättää sekä asiakkaat että meidät myyjät uuden kauden odotukseen. Satakilometriä etelään ja messufiilis on päällä meilläkin, vakuuttaa Korhonen ja tunnustaa oman harrastamisensa jäävän vähiin.

– Tässä elämän ruuhkavuosissa jäävät omat harrastukset vähiin. Onneksi työ ja harrastus ovat niin lähellä toisiaan. Aika satunnaisesti ehtii talvisin kelkkailemaan ja kesemmällä veneilemään, mutta kuten tällä alalla varmasti on monille tuttua: illat ja viikonloput vierähtävät helposti työn merkeissä.

Isä-Korhosen yhden miehen yritys on kasvanut isoksi ja pitää yhä useamman ihmisen kiireisenä.

– Huima kasvu ja muutos yksinyrittämisestä lähes 20 henkilön monipalveluyritykseksi 35 vuodessa pitää sisällään paljon, sanoo Janne, joka on kasvanut moottorien kumu korvissaan.

Pojan ammattivalinnasta ei tullut suurempaa spekulaatiota.

– Kyllä ja ei, laitteiden ja veneiden vierellä on kasvettu ja kiinni jääty, sanoo Janne.

Helsingin Venemessut kokoaa alan harrastajat paikalle vaihtamaan ajatuksia ja fiilistelemään.

– Harrastajaveneilijöitä ja satunnaisia harrastajia. Porukka hakee fiiliksiä ja vaihtaa ajatuksia. Messuilla tehdään kauppaakin, mutta messut ovat paljon muutakin. Kerrotaan palveluista – elämästä veneen kanssa, kuten huollosta, säilytyksestä ja kaikesta veneilyyn liittyvästä, kertoo Janne.

Venemaailmassa asiakassuhteet ovat usein pitkiä ja myyjät ja asiakkaat tapaavat usein ennen veneen vaihtamista tai uusimista.

– Vanhoja monivuotisia asiakkaita tavataan usein ja solmitaan myös uusia kontakteja. Nämä ovat tärkeät messut, painottaa Janne.

Vääksyn ja Lahden Konepisteissä on esillä ja tarjolla tutut ja suositut tuotemerkit kuten Buster ja Yamaha, Bella, Flipper & Falcon, Quicksilverit...

Messuilla Korhonen odottaa mielenkiinnolla Falconin uusien alumiiniveneiden vastaanottoa.

– Neljä uutta mallia, sanoo Janne ja kertoo veneiden olevan merkittäviä ja tutustumisen arvoisia uutuuksia.

Pitänee lähteä katsomaan!

”– Venemessut herättää sekä asiakkaat että meidät myyjät uuden kauden odotukseen.”