Kuvat ja teksti: Minna Stenius

Ulkona on kylmä, jäänsininen talvisää, mutta kevään aurinko saa mielen iloiseksi. Tulppaanit ovat saapuneet kauppoihin kirkkaissa kevätväreissään. Pääsiäisen keltanarsissienkin aika on pian.

Mielen ollessa pirteä saattaa alkaa askarteluttamaan. Aina ei ole kaupasta hankittuja tarvikkeita, mutta mielikuvituksella värkkejä löytyy arkipäivän asioista: kansista ja korkeista, purkeista, laatikoista, lehdistä, kananmunakennoista, vanhoista vaatteista…

Näissä töissä värilliset osat voi myös repiä tai leikata joko kuva- tai sanomalehden värillisistä kuvista. Vesi- tai peiteväreillä maalaten saa juuri mieleisiään värejä.

Paperikukka

1.Väritä sanomalehden tekstiä haluamillasi väreillä. Leikkaa kuivuneesta paperista terälehtiä. Voit valita myös naturellit värjäämättömät terälehdet ja suppilot. (kuvat 2 ja 5)

2.Leikkaa kananmunakennon ”huippukohdista” suppiloita. (kuva 3)

3.Kiinnitä nestemäisellä liimalla viisi terälehteä suppilon alareunaan. Terälehdet aukeavat kauniisti, jos rypistät niitä hieman kiinnityskohdasta. (kuva 4)

4.Kun kukka on valmis, voit tökätä sen pohjaan esim. grillivarrastikun kukan varreksi. Tällöin suppilon sisään kannattaa liimata pieni paperipallo, jotta varsi kiinnittyy kukkaan.

5. Voit myös kiinnittää haluamasi määrän kukkia kartonkikranssiin. Sopivaa pohjamateriaalia saa esim. pahvilaatikosta. Sopivia pyöreitä tai soikeita muotoja saa esim. käyttämällä astioita kaavana. (kuva 6)

Lumiukkotyö (kuva 7)

1.Väritä sanomalehden tekstiä sinisen sävyillä. Revi kuivumisen jälkeen paperia palasiksi. Liimaa palaset työsi taustaksi.

2.Liimaa nestemäisellä liimalla juomatölkin korkkeja lumiukoiksi.

3.Leikkaa ukoille hatut värillisestä kuvasta.

4.Piirrä ukoille kasvot ja napit.

5.Voit halutessasi leikata/piirtää luutia, puita, eläimiä, mitä vain -sinä olet taiteilija!