– Uuden valmistustapamme valtteina nopeus, ekologiset materiaalit ja laadukas sisäilma

Ristikkäin liimatuista puulevykerroksista koostuvasta, ekologisesta CLT-massiivipuusta (Cross Laminated Timber) rakennettu Salvos CLT on maailman ensimmäinen kyseisestä materiaalista valmiiksi pystytysvalmiiksi rakennuksiksi kehitetty mallisto. CLT-mallistomme sisältää yhdeksän erilaista vapaa-ajan rakennusta, kertoo Salvos Finland Oy:n toimitusjohtaja Joni Koskelo.

Valtteina Salvos CLT:ssä ovat Koskelon mukaan rakentamisnopeus, rakenteen painumattomuus sekä rakennusmateriaalin ekologisuus ja valmistustapa, joka takaa laadukkaan sisäilman.

CLT valmistetaan sahatusta havupuusta liimaamalla puukerrokset ristikkäin polyuretaaniliimalla.

Kaikki Salvos CLT-malliston minimökit, aitat, kesäkeittiöt ja grillikatokset – kuten muutkin yrityksen hirsirakennukset – valmistetaan Salvoksen Pyhännän tehtaalla sisätiloissa elementeiksi, myös kaikki viimeistelyvaiheet tehdään sisällä.

– Näin toimien kaikki materiaalit ovat koko ajan sateelta suojassa, sanoo Koskelo.

Koskelon mukaan rakentamisen aikainen ilmankosteus on olennainen asia, jotta rakenteet pysyvät terveinä ja kuivina.

– Tehtaallamme on digitaalisesti ohjelmoitu automatiikka, joka mittaa jatkuvasti tuotantotilojemme ilmankosteutta ja tarpeen mukaan lisää tai vähentää tehdasilmaan kosteutta.

Koskelon perheen ja toimivan johdon omistama, vuonna 1988 perustettu Salvos Finland Oy työllistää tätä nykyä reilut 60 sekä jonkin verran alihankkijoita. Kovassa kasvussa olevan yrityksen tavoitteena on palkata lisää väkeä noin 50. Tämän vuoden liikevaihtotavoite on yli 10 miljoonaa euroa, viime vuonna liikevaihto oli noin 7,5 miljoonaa euroa.

Tänä vuonna Salvoksen muutto- ja käyttövalmiita hirsisaunoja, - aittoja ja -mökkejä valmistuu noin 400.

– Moduulirakenteen ansiosta kaikki valmistamamme rakennukset ovat muokattavissa yksityiskohtia myöten asiakkaan toiveiden mukaiseksi, sanoo Koskelo ja jatkaa:

– Me huolehdimme tarvittaessa myös perustusten teosta sekä jätekaivojen ja imetyskenttien teosta. Rahoituskin järjestyy tarvittaessa kauttamme. Meillä on myös purkupalvelu, eli vanha rakennus puretaan ja toimitetaan pois uuden tieltä.

Salvos Finland Oy omistaa myös pihatukku.fi verkkokaupan sekä siirrettävien alustojen päälle rakennettavat sauna- ja mökkivaunut.