Juhlamieli, sileä iho ja iloinen ilme rakentuvat sisältä päin. Kokosimme parhaat kauneus- ja terveysvinkit alkavaan pikkujoulukauteen.

Teksti: Reetta Ahola

Ravinto ratkaisee, asenne elämään ja omaan itseen sitäkin enemmän. Kauneusunia ei ole syytä unohtaa, riittävät yöunet pitävät myös hoikkana.

Puhtaus on kauneuden kivijalka. Pimenevässä myöhäissyksyn iltapäivässä on nautinnollista valmistautua huolellisesti illan juhlaan, saunoa ja kylpeä, kuoria ja kosteuttaa ihoa sekä helliä hiuksia, viimeistellä sormen- ja varpaankynnet lempiväreillä.

Pikkujoulukausi on laulun aikaa. Nenän suolahuuhtelu pelastaa, mikäli syysflunssa on painanut laulunäänen mörinäksi ja tukkinut nenänielun.

Sekoita nenäkannulliseen haaleaa vettä vajaa puoli teelusikallista hienojakoista luonnonsuolaa, kristalli- tai ruususuolaa tai puhdistamatonta merisuolaa sekä pieni tipallinen kylmäpuristettua oliiviöljyä.

Huuhtele molemmat sieraimet, yksi nenäkannullinen sierainta kohti.

puristaa, Eipä hätää. Syödään vetoketju kiinni! Tehokkaaseen ja hyvänmakuiseen laihduttajan salaattiin tarvitaan fenkolia, ananasta, varsiselleriä, chiliä ja pinaattia, tuoreena kaikki. Pilko, sekoita ja herkuttele.

Vitamiini-ja kivennäisainerikkaat , tumman vihreät salaatit, kaalit, pinaatti, persilja, tilli ja muut yrtit ovat erinomaisia kauneussmoothieissa. Varsinainen lehtivihreäpommi on vehnänoras, tuoreena tai kuivattuna.

Mielen virkistäjäksi kauneussmoothieen voi ripsauttaa magnesiumrikkaita raakakaakaonipsejä tai -papuja. Perusnesteeksi vettä tai vettä ja nestekiertoa vauhdittavaa ananasmehua, raikasteeksi vähäsen sitruunanmehua ja pienen pieni ripaus jauhettua inkivääriä. Huristele sileäksi tehosekoittimessa.

Sanotaan, että antioksidantti-, vitamiini- ja kivennäisainerikkaalla raakakaakaolla voi parantaa myös särkyneen sydämen! Tämä kannattaa muistaa, jos juhlan jälkeisenä aamuna tuntuu, että maa kaatuu päälle.

Ennen juhlailtaa on nautinnollista pulahtaa kuusen hellivään syleilyyn – omassa kylpyammeessa.Valmista kuusenoksista hurmaavasti tuoksuva uute. Kumoa se kylpyveteen, ja niin aistit avaava ja joulutunnelmaan virittävä kuusikylpy on luonasi. Kuusiuutteeseen tarvitset 2 litraa vettä ja 2 kuusenoksaa.

Kiehuta vettä ja kuusenoksia kannen alla viitisen minuuttia. Jäähdytä hetkisen, siivilöi uute ja kaada se kylpyveden joukkoon.

Lämmitysilma sekä ritisevät sukkahousut pistävät vartalon ihon koetukselle. Kuivaharjaus ja kuorinta sekä huolellinen kosteutus vitamiinirikkaalla voiteella pelastavat.

Kuivahierontaa suositellaan aamuin illoin, hierontaliikkeet tehdään aina sydämen suuntaisesti. Kosteuttava suolakuorinta syntyy kahdesta desistä karkeaa kristalli- tai ruususuolaa tai puhdistamatonta merisuolaa sekä 2–4 ruokalusikallisesta kylmäpuristettua oliiviöljyä. Sekoita. Lisäksi voit tipauttaa joukkoon pari pisaraa laadukasta eteeristä öljyä tuoksumieltymyksesi mukaan.

Kuori vartaloasi suola-öljyseoksella saunan tai suihkun yhteydessä parisen kertaa viikossa. Älä käytä kasvoille.

Isoäitimme sen tiesivät: sitruuna on erinomainen tummien ja parkkiintuneiden kyynärpäiden kirkastaja. Kyynärpäät ovat yksi kauneuden heikoimmista kohdista. Usein kyynärpäiden iho on röpelöistä ja ruskehtavaa, kuin kanannahkaa. Ei mikään nätti näky hiattomassa pikkumustassa!

Kuoriva hieronta suolalla ja sitruunalla pehmittää ja kirkastaa tehokkaasti kyynärpäiden ihoa.

Suola-sitruunakuorintaa neuvotaan tekemään vähintään kerran viikossa. Ja joka ilta huolellinen voitelu ravitsevalla, rasvaisella voiteella.

Limonadikengät korkeine ja kapeine korkoineen vaativat nilkoilta notkeutta. Isoäitien tehokonsti, pyyheliinajumppa, on oiva apu nilkkojen norjistamiseen.

Tartu varpailla pyyheliinaan. Purista varpaat koukkuun siten, että pyyheliinan kulma pysyy varpaissasi. Nosta sitten pyyheliinajalkaa polven korkeudelle viisi kertaa. Vaikea, mutta äärimmäisen tehokas liike. Toista viikon verran sinnikkäästi joka ilta, ja nilkkasi kiittävät.