Ylivieskan Kärkkäisen ScanBurger muuttuu terveellisiä vaihtoehtoja tarjoavaksi Fresh!Burgeriksi

Ravintolapäällikkö Piia Ruuska iloitsee, että Ylivieskan Kärkkäisen ScanBurgerin uudistumisen myötä asiakkaille on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja, niin terveellisiä kuin perinteisiä pikaruokaherkkuja. Henkilökunnan työ monin tavoin rationalisoituu, esimerkiksi tavarantoimitusten vastaanoton osalta. Aikaa vapautuu entistä enemmän asiakkaiden palvelemiseen.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Marjo Tornberg

Kärkkäisen Ylivieskan tavaratalon yhteydessä palveleva ScanBurger uudistuu syksyllä Fresh!Burgeriksi. Avajaisia vietetään syyskuun puolivälissä. Suomen ensimmäinen terveellistä pikaruokaa tarjoava Fresh!Burger avattiin Lahden Kärkkäisellä toukokuussa 2016.

Hampurilais- ja lounasravintola ScanBurgerin muodonmuutos Fresh!Burgeriksi alkoi maanantaina 13. elokuuta.

– Koko keittiö uusitaan täysin, asiakastilat saavat uuden ilmeen, ja asiakaspaikat myös kasvavat, kertoo ravintolapäällikkö Piia Ruuska Ylivieskan Kärkkäiseltä.

Asiakaspaikkoja Fresh!Burgerissa tulee olemaan noin 180.

Paljon on jo tehty, kertoo Piia haastatteluhetkellä elokuun lopussa.

– Esimerkiksi lattioita on valettu, ja keittiön perusteellinen uudistaminen on parhaillaan menossa.

ScanBurgerissa oli avokeittiö. Nyt se poistuu, ja remontin myötä keittiö jaetaan eri toiminnallisiin segmentteihin, joita ovat muun muassa ruoanlaittopisteet, tiskausosasto ja tavaran vastaanotto.

– Keittiötilan jakaminen toiminnallisiin osiin helpottaa ja rationalisoi valtavasti työtämme. Se on myös energiataloudellisesti järkevää; nyt tavaran vastaanotto on omassa, väliseinin eristetyssä osassaan, ja veto sitä myöten suljettu muuhun keittiötilaan sekä asiakaspalveluosastoon. Remontin myötä tavarantoimittajat pääsevät viemään kuormat suoraan lavoilla tai rullakoilla kylmiöihin, pakastimiin ja muihin säilytystiloihin, tämä vapauttaa henkilökunnalta aikaa.

Henkilökuntaa on parikymmentä.

– Jätehuolto meillä – kuten kaikissa Kärkkäisen toimipisteissä – on toiminut jo tähänkin saakka hyvin. Keittiössämme biojäte, metalli, lasi, pahvi ja puu on jaoteltu omiin roska-astioihin. Salin puolella asiakkaille kierrättäminen on tehty mahdollisimman helpoksi.

Fresh!Burgerissa asiakastilan väritys tulee olemaan vaalea.

– Valkoista sekä somisteväreinä vaaleaa keltaista ja vihreää, Piia kertoo.

Asiakastiloja tullee koristamaan myös maalattu viljapeltomaisema. Avaraa tunnelmaa korostaa käytävään avautuva lasi-ikkunaseinä.

Remontin ajan ScanBurger toimii pienemmässä mittakaavassa Ylivieskan Kärkkäisen tavaratalon aulatilan liiketilassa.

Kahvilapalveluiden lisäksi remonttiajan on tarjolla keittolounasta ja salaattipöytä. Väliaikaistilan kahvila on avoinna maanantaista perjantaihin kahvila kello 8–18, keittoa ja salaatteja saa kello 10–18. Lauantaisin kahvila on avoinna 9–17, ruoka 10–17. Sunnuntaisin kello 11–17 on tarjolla kahvia sekä suolaista ja makeaa kahvileipää ja salaatteja.

Lohikeittoa on joka päivä. Toisena lounaskeittovaihtoehtona on vesiliemipohjainen keitto, esimerkiksi maanantaina jauhelihakeitto, tiistaina broilerkeitto, keskiviikkona lihakeitto ja torstaina hernekeitto. Perjantaina on tarjolla lohikeittoa. Lohikeitto on valmistettu laktoosittomaan kuohukermaan. Kaikki keitot ovat gluteenittomia.

– Salaateissa ruokaisina lisinä kesän grillauskauden jälkeen näkyy ”menekkipiikkinä” vähärasvaiset ja runsasproteiiniset tonnikala ja raejuusto, niihin kasviksia tai hedelmää lisättynä, esimerkiksi ananasta ja kurkkua, Piia kertoo.

– Kaiken kaikkiaan juustot salaattien lisukkeina ovat hyvin suosittuja.

Fresh!Burgerissa tullaan myymään sen toimintakonseptin mukaisesti perinteisiä pikaruokia: hampurilaisia, hodareita ja ranskalaisia, mutta terveellisemmin valmistettuina. Pikaruoan lisäksi on tarjolla salaatteja, smoothieta, tuoremehuja, jäätelöä sekä kahvilatuotteita. Kaikki annokset, smoothiet ja kahvin saa myös mukaan.

Ylivieskan Fresh!Burgerissa jatkaa arkipäivisin myös suosittu Take a Soup -keittolounas. Lohikeiton lisäksi joka päivä on toinen, vaihtuva keitto.

Kaikki annokset, smoothiet ja kahvin saa myös mukaan.

Fresh!Burgerin valikoimissa olevissa jäätelöissä, sorbeteissa, mehuissa ja smoothieissa on runsaasti marjoja ja hedelmiä.

– Esimerkiksi perinteiseen italialaiseen tapaan, mutta suomalaisista marjoista ja hedelmistä valmistetut Sweet&Lifen sorbetit maistuvat raikkaasti ja aidosti hedelmälle. Ne ovat laktoosittomia, ja ilman keinotekoisia maku- tai väriaineita.

Ylivieskan Fresh!Burgerin valikoimiin tulee myös Ingmanin pehmytjäätelö. Remontin myötä Ylivieskan Spice Ice-jäätelöpiste loppuu.

Olennaista Fresh!Burgerin tuotteissa ovat niiden aidot maut.

– Valintamme on mieluiten pieni kotimainen tuottaja tai valmistaja ulkomaisten tai isojen valmistajien sijaan.

Ravintolapäällikkö Piia Ruuska painottaa, että Fresh!Burger Ylivieskan Kärkkäisellä tulee nimen omaan tarjoamaan asiakkaille monipuolisia vaihtoehtoja.

– Runsaasti terveellisempiä vaihtoehtoja, mutta edelleen meiltä tulee samaan myös pizzoja sekä kebab-annoksia. Erityisesti panostamme valikoimissamme lapsille mieluisiin suolaisiin ja makeisiin ruokiin. Olemme hyvin iloisia, että valikoiman monipuolistumisen myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin.

Remontin ajan ScanBurger toimii pienemmässä mittakaavassa Ylivieskan Kärkkäisen tavaratalon aulatilan liiketilassa.

Kahvilapalveluiden lisäksi remonttiajan on tarjolla keittolounasta ja salaattipöytä.

Lounaskeittoa on seuraavasti:

Maanantaina lohikeitto ja jauhelihakeitto

Tiistaina lohikeitto ja broilerkeitto

Keskiviikkona lohikeitto ja lihakeitto

Torstaina lohikeitto ja hernekeitto.

Perjantaina lohikeitto.

”– Salaateissa ruokaisina lisinä kesän grillauskauden jälkeen näkyy ”menekkipiikkinä” vähärasvaiset ja runsasproteiiniset tonnikala ja raejuusto. Niihin yhdistetään kasviksia ja hedelmiä, esimerkiksi kurkkua ja ananasta.”
”– Valintamme on mieluiten pieni kotimainen tuottaja tai valmistaja ulkomaisten tai isojen valmistajien sijaan.”
”– Lohikeitto on valmistettu laktoosittomaan kuohukermaan.”