Perjantai, syyskuun 14:sta oli iso päivä jääkiekkoväelle, sillä perjantai 14.9. oli NHL19-pelin maailmanlaajuinen ensi-ilta. Kärkkäisen Oulun tavaratalon ensi-illassa kasteensa saivat Kärppien liigajoukkueen peliosaajat.

Myös jääkiekkoliiga alkoi viime perjantaina. Neljätoista liigajoukkuetta pelasi ensimmäisen runkosarjailtansa. Mestari Kärpät aloitti kautensa vasta lauantaina.

Teksti: Ari Stenius

Urheilupelien klassikoksi kypsyneen NHL-pelin vuosittainen ilmestyminen on iso ja odotettu päivä. Tämän jääkiekkopelien ykköstuotteen 28. pelisarja ei ollut poikkeus: peli oli parempi ja monipuolisempi kuin aiempien kausien pelit. Pelikotelon kannessa komeili Patrik Laineen kuva…

Kärkkäisen Kone Alasintiellä Oulussa oli varustettu ensimmäiseen pelipäiväänsä isolla seinäscreenillä ja pelisohvilla. Innokkaita pelitestaajia riitti aamusta iltaan, ja peli vei mennessään.

Huutoja, tuuletuksia ja ihastuksen huokauksia. Tila lämpeni pelkästään paikalle tulleiden katsojien kannustuksista ja taputuksista.

Haastepelejä pelattiintuttujen ja oudompienkin kanssa, myös Kärkkäisen henkilökunnan kilpailuhenkisimmät kävivät näyttämässä sorminäppäryyttään ja pelisilmäänsä.

Iltapäivän neljän aikaan teinipainotteisessa peliväessä kävi lievä kohahdus, kun peliin ilmoittautui kärppäketju Radek KoblizekMiska HumalojaSami Anttila.

Kolmikko osasi ottaa tilansa ja kysymykseen ”kuka on Kärppien paras konsolipelaaja” tuli vastaus nopeasti kuin apteekin hyllyltä, hymyillä maustettuna.

– Minä, sanoi Koblizek.

– Enköhän minä ole, vaikka nuo junnut vähän liikoja itsestään luulevatkin, arvioi Humaloja.

Anttila tyytyi hymyilemään.

Innokkaiden haastajien määrä ei pelimiehiä hätkähdyttänyt, vaan kaikkia ilahduttanut ratkaisu löytyi nikottelematta.

– Lyhennetään peliajat ja tehdään kolmimiehiset joukkueet, joissa jokainen pelaa erän, esitti Miska.

Näin tehtiin. Kärppien miehet halusivat pelijoukkueekseen Kärpät. Haastajat saivat valita omansa ja valituiksi tulivat ainakin KalPa, Lukko, Tappara…

Kärppätrio pelasi erät järjestyksessä Koblizek, Anttila ja Humaloja, Miska uskoi olevansa vahva ottelun loppuhetkillä.

Kaksi tuntia kärppäkiekkoa, lyhennettyjä pelejä 3x3 minuuttia ja kymmenkunta haastepeliä, kaksi tappiota.

Kärpät voittaneille joukkueille oli palkintonsa, kuten useille arvontaan osallistuneillekin.

Illan finaaliksi muodostui haastepeli. Kärkkäisen henkilökunta oli koonnut lajin nopeasormisimmat osaajansa. Nyt oli leikki kaukana.

Humaloja esitti, että otetaan jäähyt pois ja pelataan vapaaottelun säännöillä. Vastapuoli halusi vähän kovempaa playoff-peliä. Törkeydet pois, eikä mitään hippajäähyjä oli lopulta finaalin henki.

Kärkkäisen tiimi valitsi Tapparan, jotta huipennus olisi täydellinen.

Kärpät voitti 2–0, viimeisen maalin tyhjiin teki Kärppien joukkue. Maalin viimeisteli Humaloja – ja pelin ohjaimissa oli, yllätys, yllätys Humaloja. Voi sitä hymyn leveyttä kärppämiesten iskiessä nyrkkitervehdyksiään.

Pelit loppuivat vasta ovimiehen ilmoitukseen liikkeen sulkemisesta. Arvonnoissa osallistujille oli voittoina liput lauantain liiga-avaukseen Kärpät – KalPa, NHL19-pelejä ja pienempiä palkintoja.

”– Huutoja, tuuletuksia ja ihastuksen huokauksia. Tila lämpeni pelkästään paikalle tulleiden katsojien kannustuksista ja taputuksista.”