Teksti: Ari Stenius

Kärkkäisen Kone Alasintiellä Oulussa on mukava paikka vierailla. Talon henki on, että asiakas saa tarvitsemansa ja vielä lisäksi hyvän mielen.

– Haluamme palvella asiakkaan hyvin ja rehellisesti. Tyytyväinen asiakas tulee toistekin ja kertoo kokemuksestaan, tietää Hannes Korkiakoski, joka on ollut puolitoista vuotta liikkeen myyjänä.

– Alusta asti, tarkentaa Hannes hymyillen.

Osaava ja ahkera Hannes myöntää, että saa tehdä unelmatyötään.

– Olen aina tykännyt touhuta moottoreiden kanssa ja täällä on aivan loistava tiimi. On vaikea kuvitella, että olisi parempi, sanoo Hannes.

Oulunsalolainen tuntee koneet ja vermeet ja osaa jopa korjata niitä. Tarvittaessa.

– Harvoin minun annetaan korjata mitään, ”Juice” on tarkka tekemisessään, eikä anna tällaisen ”toistaitoisen” myyjän tulla tekemään saati neuvomaan, naureskelee Hannes, joka tunnustaa omaavansa lievän härnäämisen taidon.

Huollon erikoismies Juice eli Juho Rantala hoitaa koneitten vika- ja ikävauriot. Konekorjauksen guru, kuten Kärkkäisen Koneen avajaisesittelyssä Oulussa todettiin.

– Juho tekee rautalangasta jakoavaimen ja mutterista moottorin, muistaa Hannes.

Ei siis ihme, että Hannes harvoin Alasintiellä ryhtyy korjaamaan.

Kotona on toisin.

– Poikaa opetan talon tavoille. Se on mukavaa hommaa, kun yhdessä pojan kanssa tuijotellaan koneita ja tuunataan moottoreita, tunnustaa Hannes, jonka viisivuotias esikoinen Niklas saa oppia isän kädestä.

Kärkkäisen Oulun tavaratalo on Alasintien toisella puolella, ja sieltä Hannes on hankkinut vapaa-aikansa varusteet.

– Jahdissa käyn mielelläni. Metsään pitää yrittää ehtiä, luonnossa saa energiaa ilman saalistakin, sanoo Hannes, mutta kilpailuhenkisenä ei hevin hyväksy tyhjää saalisreppua.

Työpaikalla kilpailuvietti saa aika ajoin mahdollisuutensa…

– Pakko myöntää, että ei taida sellaista asiaa tai lajia olla, jossa en olisi valmis vähän kisaamaan, kertoo Hannes, joka oli Kärkkäisen joukkueessa haastamassa Kärppiä syksyn konsolipeliuutuuden NHL19 ensiesittelyssä Alasintiellä.

Kuinka kävi?

– Käytännössä meidän voitto, vaikka hävittiin, sanoo Hannes, joka yritti jälkipelissä haastaa kärppähyökkääjää Radek Koblizekia crossikisaan.

– Tuo tshekin kieli ei oikein taivu, joten kisa lykkääntyy, arvelee Hannes.

Jos ei taivu slaavikielet, niin vapa taipuu ja koukku tarttuu, joskus jopa atrain osuu ja Alasintien Ahti hymyilee.

– Tuulastus. Se on ihan ykköslaji. Atrain ja kirkas lamppu. Sillä saapi haukea, väittää Hannes, kone- ja kalamies.

”– Tuulastus. Se on ihan ykköslaji. Atrain ja kirkas lamppu. Sillä saapi haukea.”