Suomessa on selkeästi menossa vaaralliset ajat. Välitöntä sodan uhkaa ei ole, mutta meiltä ollaan viemässä elämän suurimpia aarteita: aito innostus.

Moni yrittäjä on ajettu liian ahtaalle, työntekijät pelkäävät irtisanomisia, on lakonuhkaa ja toteutuneitakin työselkkauksia, diabetes on ryöstäytymässä epidemian tasolle, perheet miettivät, mistä saisi rahaa erääntyviin laskuihin ja moni hakee vääränlaista lohtua niiltä, joilla menee vielä huonommin kuin hänellä itsellään.

***

Miksi tämä on vaarallista?

Kaiken merkityksellisen elämän takana on ihmisen kyky innostua. Ihmisen kyky innostua arjen ja pyhän haasteista huolimatta tai juuri niiden vuoksi on tätä aitoa ihmiselon ihanuutta ja kurjuutta. Innostus voi sammua toivottomuuden ilmapiirissä ja kun päästetään valloilleen jämähtäneisyyttä suosiva kulttuuri. Luovuutta ei voi synnyttää väkisin kiireessä pusertamalla ja itsetuntoa musertamalla.

Intoa tuskin lisää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen edelliselle vuosituhannelle jämähtäneet tuoreina tarjotut ohjeet lapsiperheille.

Turpaduunarin blogissa voit saada madonluvut tästä.

***

Huonosti menee kaikilla ja kaikkien pitää säästää, säästää, säästää.

Turpaduunari ei säästä. Hän haluaa pistää aidon innostuksen tuhlausvaiheen päälle:

Raivaa kaikesta synkkyydestä huolimatta tilaa innostukselle! Tuhlaa ajatusenergiaasi uuden kehittämiseen! Nyt on paras aika terveystietoisuudelle! Arvostuksen, ilon ja aitouden ilmapiirissä saa jokainen löytää itsestään luonteenomaisinta osallisuuttaan aitoon terveysajatteluun.

***

Hyvinvointisivuilta poimin nämä keinot säilyttää elämässä innostunut ote: älä koskaan menetä toivoasi, sytytä toivonkipinä muissa, pidä kiinni lupauksistasi, älä haukkaa liian suuria tehtäviä itsellesi, voita pelkosi, pyydä ystäviltäsi rehellistä palautetta, jätä aina tilaa rakkaudelle, liiku ahkerasti luonnossa ja meditoi.

Terveystietoista, rakkauden, rehellisyyden, kiitollisuuden, nöyryyden, intohimon, onnellisuuden, voiman, myönteisyyden, rentouden, innokkuuden, toiveikkuuden ja tyytyväisyyden sävyttämiä päiviä sinulle!

KauppaSuomen kolumnisti, filosofian tohtori Christer Sundqvist on monessa liemessä keitetty biologi, yllätyksellinen tietokirjailija, suosittu terveysbloggaaja, ravintoasiantuntija ja monelle tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija.

Löydät lisää luettavaa täältä: http://turpaduunari.fi/ ja http://ravintokirja.fi/

“Tuhlaa ajatusenergiaasi uuden kehittämiseen! Nyt on paras aika terveystietoisuudelle!”