Juoksijoita Limingassa joka uusi vuosi ulkomailta saakka

Viime uutena vuotena Limingan uudenvuodenjuoksu keräsi 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi yli 300 osanottajaa. Samaa odotetaan tänä vuonna.

Aikuisten pääsarjan ja veteraanisarjojen lisäksi uudenvuodenjuoksussa on omat sarjat ja matkat varhaisnuorille ja lapsille.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Arimo Eklund

Nyt on yhdestoista hetki, naurahtaa Limingan uudenvuoden juoksun järjestelyjen päävastaava Jorma Jokela. Tänä vuonna urheiluseura Limingan Niittomiesten organisoima uudenvuodenjuoksutapahtuma järjestetään 11. kerran.

Ilmoittautuminen uudenvuodenjuoksuun tapahtuu Limingan Niittomiehet -yleisurheilujaoston nettisivujen lnmyu.fi/uudenvuodenjuoksu kautta. Nettisivujen kautta voi ilmoittautua 27.12.2018 saakka. Juoksutapahtumaan pääsee mukaan myös paikan päällä ilmoittautuen.

Uudenvuodenjuoksun päälähtö on uudenvuodenaattona 31.12.2018 kello 18 Limingan liikuntahallin edestä. Päälähdön kilpasarjoihin osallistuvat juoksevat joko 5 tai 10 kilometriä. Mukana on myös ”sunnuntaikuntoilijoille” Kaiken kansan hölökkäsarja, jossa on niin ikään valittavana 5 tai 10 kilometrin matka.

Erikoisuutena löytyy sarja miehet yli 90-kiloiset, jossa matkana 5 kilometriä. Kävellenkin saa matkan taittaa.

– Tiukka kilpailu, oman kunnon testauspaikka, mukavaa yhdessäoloa, elämys; Limingan uudenvuodenjuoksu on näitä kaikkia, sanoo Jokela.

Reitti kulkee kevyenliikenteenväyliä pitkin.

– Suurimmaksi osaksi kilpailureitti on valaistu. Limingan kirkon kohdalla kevyenliikenteenväylä kulkee peltojen keskellä. Se osuus ei ole valaistu, mutta kirkko on valaistu, ja uudenvuodeniltana myös ilotulitusraketit antavat oman valonsa, kertoo Jorma Jokela.

Hän lupaa, että juoksureitti on hyvin hiekoitettu.

– Mutta joka tapauksessa talvikeleillä nastalenkkari on hyvä juoksujalkinevalinta.

– Tänä vuonna uutuutena Limingan kirkon kohdalla eli matkan puolivälissä on mehuasema, teltassa on tarjolla lämmintä mehua, kertoo Jokela.

Jokainen pääsarjan juoksija saa maaliin päästyään muistomitalin kaulaansa. Ennen pääsarjan starttia kello 17.15 lähtee matkaan nuorten uudenvuodenjuoksu. Siinä on sarjat 9-, 11- ja 13-vuotiaille tytöille ja pojille. Kilpailumatka on noin kilometri. Kunkin sarjan kolme parasta palkitaan.

Miniuudenvuodenjuoksun osanottajat lähtevät 300 metrin juoksumatkalle kello 17.30. Miniuudenvuodenjuoksuun voivat osallistua kaikki alle 9-vuotiaat lapset.

Yleisölle tapahtumassa on viihdyttävää oheistoimintaa. Lapsille esimerkiksi temppurata Limingan liikuntahallissa. Kanttiinista saa ostaa makkaraa, kahvia ja pullaa sekä makeisia. Rakovalkealla voi lämmitellä.

Uudenvuodenjuoksutapahtuman idean isä, Jorma Jokela kiittää liminkalaisia talkoolaisia, jotka mahdollistavat tapahtuman onnistumisen.

– Joka kerta olemme saaneet tapahtumaan reilut 50 talkoolaista, vaikka ihmisillä olisi varmasti uudenvuodenaattona muutakin tekemistä!

Urheiluseuran talkoolaisten lisäksi uudenvuodenjuoksutapahtuman järjestelyissä on mukana Liminganlahden Lions Club.