Suomen suurin moottorikelkkatapahtuma ja Euroopan kovin Stadion Snowcross -kisa

Extreme Stadium Race tuo neljättä kertaa 22.-23.2.2019 Ouluun Euroopan parhaat moottorikelkkakuskit.

Yleisöä hemmotellaan Stadion Snowcross -kilpailujen ohessa mielenkiintoisella väliaikaohjelmalla sekä Winter Expo -messuilla. J. Kärkkäinen Oy on tapahtumassa mukana isolla osastolla, jossa on esillä kuumimmat moottorikelkkauutuudet.

Kilpailujen kaikki huikeat tilanteet on seurattavissa jättiscreeniltä. Yleisöä odotetaan paikalle yli 5000.

Teksti: Reetta Reinman

Oulussa, Raksilan Pesäpallopyhätössä, järjestetään jo neljättä kertaa Suomen suurin moottorikelkkatapahtuma, Extreme Stadium Race. Kaksipäiväinen kilpailutapahtuma on 22.-23.2.2019.

Perjantai-iltana ajetaan Pro-Open -luokan Stadion Snowcrossin Suomen Mestaruuskilpailu, joka on samalla International Bothnia Cupin ensimmäinen osakilpailu. Bothnia Cup jatkuu lauantaina, jolloin päivällä ajetaan Loukko.com Dominator ja illalla viikonlopun pääkilpailu Super Snocross. Bothnia Cup on Euroopan ainoa kansainvälinen Stadioncross-sarja.

Kilpailuihin osallistuu Euroopan parhaat kuljettajat, ja Pohjoismaiden huiput Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.

Uutuutena vuoden 2019 kisatapahtumassa on kansallisten luokkien omat kilpailut. Ne ajetaan perjantaina 22.2. päivällä. Kansallisten luokkien kilpailuissa ajaa kuljettajia aina 7-vuotiaasta jopa yli 60-vuotiaisiin.

Tähän kansallisten luokkien kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy.

Kilpailutapahtuman kaikki huikeat kilpailutilanteet on seurattavissa 40 neliön jättiscreeniltä. Yleisöä odotetaan tapahtumaan viime vuoden tapaan yli 5000.

Tapahtuma-alueella on paljon oheistapahtumia, tuote-esittelyjä ja erilaisia ohjelmanumeroita. Erikoisimpana Aktive Snowparkissa nähdään moottoroitu lumilauta, jota rohkeimmat pääsevät kokeilemaan itse. Kisatytöt hurmaavat molempina kisapäivinä. Grillit, hampurilaisrekka ja ravintolateltat palvelevat yleisöä herkkuja notkuvin valikoimin.

Lämmitetyissä ravintolateltoissa on A-oikeudet. Lauantai-illan kruunaa jätti-ilotulitus.

Molempina päivinä tapahtuma-alueella järjestetään Winter Expo -oheismessut. Otaxi rakentaa miehitetyn tapahtuma-aikaisen taksitolpan jäähallin eteen, josta saa illan päätteeksi näppärästi kyydin kotiin tai keskustaan.

J. Kärkkäinen Oy:llä on Stadion Snowcross Oulussa iso osasto. Tapahtumaan Kärkkäinen Kone tuo osastolleen esittelyyn ja myyntiin Arctic catin moottorikelkat, mönkijät ja lisävarusteet sekä Irbis ja Tayga-moottorikelkat ja Access-traktorimönkijät.

Kärkkäisen osastolla on henkilökunta paikalla koko tapahtuman ajan.

– Tervetuloa jututtamaan, tutustumaan uutuuksiin ja tekemään hyviä ostoksia, Kärkkäinen Koneen tuotepäällikkö Janne Hintsala kehottaa.

Kärkkäisen osastolla esittelyssä olevat Irbis-moottorikelkat edustavat hieman erilaisempaa tekniikkaa kuin perinteisemmät moottorikelkat. Niiden moottori on yksisylinterinen ja nelitahtinen. Moottori on ilmajäähdytteinen, mutta jäähdytystä hoidetaan myös öljylauhdutuksen avulla. Moottorin kuutiotilavuus on 149, tehoa koneessa on noin 9 hevosvoimaa. Irbis-moottorikelkkojen vääntöä kehutaan hyväksi ja ajettavuutta helpoksi.

Tayga-moottorikelkkojen tela on leveä ja niiden keula soveltuu hyvin maastoon. Tayga-kelkoissa on sähkökäynnistys. Suomeen tuodaan kuutta eri Tayga-moottorikelkkaa. Suomeen tuotavien mallien sanotaan olevan kuin luotuja pilkkiporukoille sekä hyötykäyttöön. Saatavilla on myös perhekäyttöön soveltuva Touring-kelkka.

MITÄ?

J. Kärkkäinen Oy:n osastolla Winter Expo -messuilla ovat esittelyssä:

Arctic Cat -moottorikelkat

Arctic Cat -mönkijät

Access-mönkijät

Irbis-moottorikelkat

Tayga-moottorikelkat

Runsas valikoima ajovarusteita ja -tarvikkeita

Kärkkäinen kone palvelee myös verkkokauppana, www.karkkainen.com/kone